HO, HO, HO… Obožujem božično dekoracijooo!

Konec novembra za kakšen mesec ponovno postanem otrok, ki ga razveseljujejo zimsko vzdušje, svetleče lučke, okraševanje hiše, smrečice in pričakovanje praznikov.

Čarobni praznični december bi najraje raztegnila kar na nekaj mesecev. Poznam družino, ki tako obožuje božične dekoracije in lučke, da okrašeno smrečico obdržijo kar do konca marca in tako še malo podaljšajo praznično vzdušje. No, tisto leto, ko je bila njihova, sicer umetna smrekica, postavljena še v avgustu, se je pa celo meni zdelo malo predolgo ☺. Bistvo bližajočih se praznikov je zame v krašenju in prazničnih dekoracijah.

Vsi, ki me poznajo, vedo, da decembra naša hiša postane skoraj takšna kot Božičkovo domovanje 😉 .  

Imam kar precejšnjo zalogo božičnih dekoracij, ki jih uporabljam že več let, ampak vsako leto mi uspe kupiti še kakšen nov detajl (ali pa 30 novih detajlov 😉 😉 😉 ). Zelo dobro vem, kako mora biti naša hiša okrašena, a pri izvedbi malo šepam, zato že nekaj let zapored, konec novembra, pokličem prijateljico, ki res uživa pri ustvarjalnih projektih (in predvsem razume moje želje, ki jih odkrijem na Pinterestu!). Potem skupaj narediva načrt (pri meni pač tudi pri okraševanju ne gre brez urnika in načrta ☺), nakupiva, kar je potrebno in kakšen dan pred 1. decembrom mora biti že vse pripravljeno in na svojem mestu.

Odkar imam Šajano in Sijo, mi prazniki pomenijo še več, saj jih otroci doživljajo še z večjim pričakovanjem, zato se vsako leto še dodatno potrudim tudi zaradi iskric v njunih očeh. Želim, da je tudi za moji deklici ta čas čaroben, da začutita sladko pričakovanje in se čudita vsem presenečenjem – zares me gane, ko vidim njuna izraza na obrazih, tiste velike oči in široko odprta usta. Praznično okrašeno okolje pa le še pripomore k prijetnim občutkom in lepim doživetjem v veselem decembru, ko se še posebej veliko srečujemo in družimo s prijatelji in sorodniki. 

Želim, da je tudi za moji deklici ta čas čaroben!

Sedaj pa k dekoracijam … Pri barvah in stilih okraševanja se ne omejujem. Več je več!☺ Malo se hecam, je pa res, da sta mi všeč tako rustikalen kot tudi moderen stil, ki se med seboj žal ne ujemata najbolje. Zato naredim kompromis in okrasim vsak prostor na svojo temo.

Odpiram vam vrata mojega praznično okrašenega doma! morda boste našli navdih tudi za božično okrasitev vašega stanovanja ali hiše.

Prvi vtis je zelo pomemben, zato se potrudim, da je lepo okrašen že vhod v hišo. Letos naša vrata ponovno krasi naravna pentlja iz jute, ki sva jo izdelali kar iz vreč za krompir, kupljenih v kmetijski trgovini. Dodali sva še nekaj smrekovih vejic in storžkov, obvezno pa mora biti še nekaj bleščečega: to je trak papirja z bleščicami, ki daje vtis, da vstopamo v velikansko darilo ☺.

Pred vrati imam dva velika lonca za rože, ki sva jih oblekli v veliki vreči iz jute in napolnili z okrasnim šibjem, med katerim se skrivajo tudi lučke, ki poskrbijo za osvetlitev in prijetno gozdno atmosfero. Za nekaj blišča poskrbijo bunkice za krasitev božičnega drevesca, ki sva jih nanizali na žico in namestili na lonca tako, da je videti kot, da se izlivajo iz vreče. Za simpatično popestritev pa poskrbijo grozdi bunkic v enakem stilu, ki so obešeni na obe stenski luči ob vhodu.

Na notranjem stopnišču sem želela pričarati zasneženo ograjo, zato sva na ograjo pritrdili belo vrtno kopreno, ki daje vtis snega, dopolnjujejo pa jo detajli v tradicionalnih božičnih barvah: v rdeči, zeleni in zlati, dodali sva nekaj smrekovih vejic, nekaj rdečega traku in grozde bunkic. Vse lepo povežejo lučke, ki ponoči osvetljujejo stopnišče. Ravno prav svetlobe dajejo, da olajšajo polnočne izlete do kopalnice ali kuhinje – tam ponoči pripravljam flaško mleka za Sijo, če ste mogoče pomislili, da se sem vrnila nazaj k hladilniku, ha ha. (Da boste zadnjo šalo lažje razumeli, kliknite TUKAJ.)

Jedilnico vsako leto popestrim z božičnimi zvezdami, dekoracijami na mizi, ki so v beli, srebrni in črni barvi, ter velikimi snežinkami na oknih, da nam vsak dan močno sneži, pa vseeno ni nesreč in zastojev na cestah ☺.  

Aja, pa verjetno ste opazili, da na fotografijah ni smrečice 😉 . Postavili jo bomo enkrat v naslednjih dneh in obljubim, da bom fotografije delila tudi z vami!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pustite Trackback v zvezi s tem vnosom

Preberite še

Vesela bom vašega mnenja!

You must be logged in to post a comment.