Priznam, naravnost obsedena sem z opremljanjem otroških sob!

Urejanje sobice je hkrati luštno in stresno opravilo. Sploh zato, ker je izbira lepega pohištva in srčkanih dodatkov tako velika, da se le težko odločiš … 

Pred dnevi sem dobila sporočilo prijateljice Sonje, v katerem je bila pripeta fotografija otroške posteljice v obliki hišk, kakršni imata tudi Šajana in Sija. Spraševala me je, kje bi jo lahko dobila, saj ve, da imamo nekaj podobnega tudi pri nas doma. Sonja pa ni edina, saj sem v zadnjem letu večkrat dobila vprašanje na to temo in zato podrobnosti okoli te hiške-postelje in urejanja sobice za dojenčka, delim kar z vsemi vami ;).

S Sandijem sva imela v hiši opremljeni otroški sobi še preden sta se nama pridružili najini punci. Obe sobi sta sta bili mladinski, ker pač takrat nisva trezno razmišljala, oziroma, sploh nisva pomislila, da otrok najprej potrebuje sobico za dojenčka (t.i. baby room, če brskate po spletu) in šele potem, precej kasneje, dejansko mladinsko sobo s pisalno mizo. Sobico sva tako uredila že Šajani, potem, ko se je rodila Sija, pa sem izpraznila tudi njeno sobo in začela brskati, kako bi jo opremila. Tako sem naletela na prodajalno Svet v malem in se v hipu zaljubila v njihovo pohištvo, v njihovo posteljnino, v materiale, v glavnem v vse, kar ponujajo.

Z gospo, ki tam dela, sva bili kar nekaj časa na vezi, se dogovarjali, izmenjavali ideje in načeloma sva potem kar hitro dorekli, kako in kaj, tako, da se mi s tem ni bilo treba več kaj dosti ukvarjati, v bistvu bi morala vse skupaj samo še naročiti. Pri tem pa sta me prehitela Sandi in Šajana. Sandi je vse organiziral, poskrbel, da so sobico dostavili zjutraj, ko sem odšla od doma in potem so jo ves dan urejali. Lahko rečem, da je bilo to eno najlepših presenečenj in nikoli ne bom pozabila, kako sta me, vso izmučeno od celodnevnih vaj z bendom, odpeljala gor v popolnoma urejeno sobico za dojenčka, meni pa se je od sreče in veselja kar utrgalo 😉 😉 ;).  Video si lahko ogledate TUKAJ.

Za vse, ki ste se zaljubile v te hiške, sem uredila tudi poseben popust 😉 In sicer, če ob nakupu na njihovi spletni strani www.svetvmalem.eu vtipkate kodo Rebeka, vam pripada 15% popust!

Tudi Šajana je bila totalno navdušena nad njo in na vsak način je želela spati v njej. Seveda sem ji pustila in mogoče tudi zato ni bila nikoli ljubosumna na Sijo, ker sem ji “razložila”, da seveda, da lahko spi v tej sobici, da je njena in, da jo bo dojenčku samo posodila … Nekaj noči je potem spala v Sijini “hiški”, potem pa sem se odločila, da tudi ona dobi svojo in, ker je bila lepša in večja, seveda Sijine potem ni hotela več niti pogledati ;). Ker ona je bila zdaj večja frajerka in se je sama odločila, da to ni več njena sobica in naj jo dojenček kar ima ;).

Pri opremljanju sem se držala nekaterih osnovnih načel, predvsem s stališča varnosti in dobrega počutja dojenčka. Pri Šajani sem to storila sama, pri Siji pa sem potem naknadno dodala še nekaj svojega ;). 

Naredite si načrt!

Saj veste – Rebeka Dremelj je obsedena s planiranjem, ha ha. Naredite si skico sobice, osredotočite se na položaj posteljice in potem vse dodajajte okoli nje. Meni je bilo to najbolj enostavno. Zelo veliko sem brskala po pinterestu in se mi je od vseh lepih sobic kar mešalo. Pravzaprav to počnem še vedno, iščem ideje, kako še kaj spremeniti ali dodati. Dodajam tudi nekaj fotografij sobic, ki so mi všeč.

Ideje s Pinteresta:

Pinterest je res super spletno mesto, kjer boste zagotovo dobili navdih za barve, materiale in stil, v katerem boste opremili sobico. 

Na prvem mestu je varnost!

Vedno me je, kot verjetno vsako novopečeno mamico, najbolj skrbelo, da bi se dojenček s čim zadušil. Zato sem poskrbela, da vzmetnica ni premajhna in med njo in stranicami posteljice ni prostora praktično niti za prst. Prav tako vedno iz posteljice pred spanjem dosledno umaknem vse plišaste živalice, odejice in podobno. Potem, ko sta se že začeli plaziti, sem zavarovala vse vtičnice, večje pohištvo je Sandi pritrdil na steno in umaknila sem vse dekorativne elemente, ki bi jih lahko mala raziskovalka potegnila na sebe ;).

Barve

Moram priznati, da se v Sijini sobici dobro počutim tudi jaz in nemalokrat se zgodi, da grem v njeno hiško klepetat po telefonu. Med klepetom se igram s kakšno plišasto igračko, vsakokrat potem še malo posedim, uživam ob pogledu na lepo urejeno sobico in ob vonju po dojenčku. Sobico sem uredila v nežno roza, belih in sivih odtenkih. Meni se to zdi taka, stajliš, kombinacija, umirjeno punčkasta, če me razumete ….

Osvetlitev 

V bistvu sem v začetku sploh nisem pomislila na to, da bom potrebovala različne vrste osvetlitve, to me je izučilo pri Šajani. Tako je lahko sobica popolnoma razsvetljena, ali pa samo diskretno gori lučka, ki nežno osvetljuje prostor tako, da Sije ne moti, jaz pa lahko brez težav pridem do postelje in preverim, če je vse ok …

Nekaj za spomin

Šajanino steno krasi ‘drevo življenja’  z družinskimi fotografijami, ki sem ga izdelala sama (ja, ko imaš prvega otroka, imaš malo več časa in malo bolj  si “usekan”)  in ko smo ravno pri usekanosti, odločila sem se  še, da bosta imeli vsaka pred svojo sobico v okvirju oblekice, v katerih sva ju prinesla domov iz porodnišnice. To se mi zdi ena taka res šik stvar in moram priznati, da razneži, oziroma vzbudi pozornost vsakega obiskovalca. No, obiskovalke 🙂

Ne čakajte do zadnjega!

Poleg vsega stresa, ki ga prinašata nosečnost in potem seveda tudi prvi dnevi z dojenčkom, res ne potrebujete še tega, da boste z ogromnim trebuhom in zatečenimi gležnji letale gor in dol po trgovinah in se ukvarjale z opremo otroške sobice. Naj vam bo to početje v veselje in v sprostitev! Lahko pa to naredijo namesto vas v Svet v malem skupaj z vašimi partnerji 😉 .

Foto: Svet v malem, osebni arhiv, Pinterest, Peter Irman

 

 

Pustite Trackback v zvezi s tem vnosom

Preberite še

Vesela bom vašega mnenja!

You must be logged in to post a comment.