Jaz, Rebeka, se nikoli ne ustrašim izziva!

Tudi, če gre za kuhanje! :). Bom pa v predpasniku preživela še kakšno uro ali dve več in spekla nepremagljivo pito!

“Pite so nama všeč. Povsem ustrezajo najini filozofiji kulinarike. So dokaj enostavne za pripravo, sestavine so lahko zelo poceni, okusi pa izjemni. Pa še zdržijo kakšen dan, dva na hladnem. Ampak pustimo to. Pite se je treba lotiti. Nabrati sestavine in zavihati rokave. Moka, voda, jajca, gnetenje… To je tista prava, tvoja pita. Tokrat sva pripravila prav posebno, za Rebeko. In komaj čakava rezultat najinega izziva.”

Tako sta me brata Šketa, Simon in Sašo, ki ustvarjata pod imenom sketa.si izzvala, da se lotim pite. Mislim, da sicer ne vesta dobro, kaj pomeni izzvati mene, ampak okej  …  ;). Naj jima bo. Kot ste lahko razbrali iz mojih prejšnjih objav, sem kuhanje vzljubila sčasoma, počasi in šele potem, ko sva si s Sandijem ustvarila družino. Zadnje čase pa se veliko ukvarjam s sladicami, ki (vsaj po mojih izkušnjah) zahtevajo malo več pozornosti in natančnosti. In sem si zaželela, da se naučim peke pit.

Nekje ravno v tem času je izšla knjiga Seksi pite, ki sta jo izdala Simon in Sašo in prosila sem ju, da me naučita speči vsaj eno pito. Dela mi nista prav hudo olajšala, ker sem si predstavljala to malo drugače: napišeta mi recept, sama spečeta pito in jo dostavita. Ampak ne! Onadva sta se posnela, spekla pito, jo pojedla sama (ker Nutellina pita z lešniki, ki sta jo izbrala zame, ni prav dietna, upam, da sta za kazen kakšno kilo gor dobila, ha, ha), mene pa izzvala, da SAMA ponovim vajo 😉 😉 😉 .

SIMON IN SAŠO STA POSTOPEK PRIPRAVE NEPREMAGLJIVE PITE POSNELA POSEBEJ ZA NAS! AKCIJA!

In tako, Draga Simon in Sašo!

Sprejemam vajin izziv! Ta vikend bom sicer v Londonu (in končno po nekaj letih eno noč spala tako, kot se spodobi. V soboto zjutraj bom v hotelski sobi samo odprla oči in jih zaprla nazaj. Upam, da vsaj do 10.00! ;), ampak takoj, ko se vrnem, spečem Nepremagljivo pito! Kot je rekel Arnold Schwarzenegger v znamenitem Terminatorju, “I’ll be Back”!

P.S. Izziv s pitami se ne bo končal pri meni, ampak bom z Nepremagljivo pito izzvala še eno znano Slovenko. In to zelo kmalu!

Foto: Peter Irman

Pustite Trackback v zvezi s tem vnosom

Preberite še

Vesela bom vašega mnenja!

You must be logged in to post a comment.