Ali ste že slišali za fenomen, ki se mu reče korejska kozmetika? Jaz prvič, zato sem se odločila, da jo preizkusim …

Včasih se mi zdi, da res živim bogu za hrbtom, kot pravijo (ha ha). Saj se mi niti sanjalo ni, da obstaja nek fenomen, ki se mu reče korejska kozmetika.

V nasprotju s parfumi, za katere sem, odkar imam svoje, postala kar dobra poznavalka, se kozmetičnim izdelkom posvečam malo manj. Kadar najdem kaj dobrega, se tega držim ne glede na znamko no, ugotovila sem le, da najdražje i ni nujno tudi najboljše. Imam srečo, da imam ´dobro´ kožo, ki prenese vsa eksperimentiranja, sem pa glede tega med bolj ´lenimi´, pomembno se mi zdi, da dobim z najmanj truda kar najboljši rezultat. Občasno, res občasno si privoščim kakšno nego izven domače kopalnice. Pred časom sva z urednico mojega bloga klepetali ravno o tem, kakšen odnos imava pravzaprav do kozmetike in kaj uporabljava ter na kakšen način dobivava informacije, kaj bi bilo še dobro preizkusiti. Povedala mi je, da je slišala, da je menda nekaj totalno dobrega korejska kozmetika, da so Južni Korejci izjemno napredni in inovativni, ter da že nekaj časa razmišlja, da bi kaj tudi preizkusila. Pa sva se odločili, da to storiva skupaj.

Testirava nekaj izdelkov, raziščeva, kaj je ta fenomen korejske kozmetike, zakaj jo tako hvalijo, in o tem narediva tudi zapis. Najhuje, kar se nama lahko zgodi, je to, da bova imeli lepo kožo (ha ha). Izdelke sva ´nabrali´ na spletnih straneh www.missha.si in www.all4skin.net (ne odgovarjava za to, če ne boste mogle nehati klikati, ker so čisto vsi zapakirani v res lepe embalaže) in mimogrede izvedeli še nekaj zanimivosti. Recimo katere sestavine pravzaprav uporabljajo (med njimi sta tudi polžja slina in čebelji strup) in katere izdelke so izumili ene od teh so BB- kreme, za katere se mi zdi, da jih uporabljamo res že vsi, in meni so ´fajn´, ker združujejo nego kože in ličilo, so hkrati prekrivne in ohranjajo naraven videz, kajti puder je včasih premočan.

Njihova ´pogruntavščina´ so tudi tako imenovane ´sheet´ maske, in za ta izraz sem slišala prvič, moja najljubša maska do zdaj je bila tista s kislo smetano 😉 . Prav ´firbec me je matral´, kako se ta maska uporablja oziroma kaj to pravzaprav je! Dobiš jo zapakirano v vrečki, jo odpreš, ven potegneš lepo zloženo papirnato masko, ki je namočena v serum, jo razgrneš, paziš, da jo daš gor tako, da se luknje na njej prilagajajo očem, ustom in nosu. Ko sem jo videla, sem se spomnila, da sem nekaj podobnega na obraz dobila tudi po ´microneedling tretmaju´. V bistvu zdaj vem, kaj je ´sheet´ maska :).

Zanimivo je to, da imava z Andrejo (urednico) precej različna tipa kože, ona je tudi kakšno leto, ali dve, ali tri starejša (ha ha),, ampak sva lahko brez težav uporabljali iste izdelke. Te tako imenovane ´sheet´ maske dajo že takoj, ko jih položiš na obraz, prijeten občutek, lepo dišijo, ampak kljub temu nimajo vsiljivega vonja. Na obrazu jih pustite različno dolgo (koliko, piše v navodilih za vsako masko posebej), predlagava, da si serum, ki ostane na rokah in v notranjosti vrečke, potem razmažete še po dekolteju in rokah, masko pa po določenem času preprosto odstranite ter ostanek seruma nežno vmasirajte. Koža je res vidno nahranjena in sijoča. In glede uporabe je super, ker so pakirane posebej, vsaka v svoji vrečki, meni se zdijo še posebej uporabne takrat, ko želim biti na hitro videti bolj spočita (kar je v zadnjem času pogosto, no, če sem iskrena, vsak dan☺.

Ali veste, da na dan uporabijo od 8 do 18 izdelkov???

Na dan Korejke za nego porabijo od 8 do 18 izdelkov, odvisno od tega, kaj tisti dan koža potrebuje. O tem sem že večkrat razmišljala tudi sama, saj opažam, da res ni pravila, kdaj mi kaj ´paše´. Sem pa, ko sem videla številki 8 oziroma 18, rekla:«O, moj bog, pa kdaj bi meni vse to uspelo?« Moja običajna rutina je na primer uporaba dveh do treh izdelkov :). Očistiti obraz, se namazati s kremo in akcija 🙂 Jaz bi potrebovala dopust za nanos vseh teh 18 izdelkov na svojo ´faco´ ☺ 

  1. korak: metoda dvojnega čiščenja –. obraz najprej očistimo z odstranjevalcem ličil na oljnati osnovi, nato še s peno ali kremo za čiščenje obraza. Midve sva preizkusili Missha Super Acqua čistilno emulzijo s kisikovimi mehurčki. 

2. korak: piling uporabljamo ga od enkrat na teden do enkrat na mesec.

3. korak: tonik, ki po čiščenju in umivanju z vodo vrne koži njen pH.

4. korak: esenca, ki je v korejski kozmetiki bistvenega pomena. Velja za ´čudežni eliksir hranil in mineralov”. Midve sva preizkusili Time Revolution First Treatment Essence. Ko si jo nakapljaš na roko, imaš občutek, da je kot voda, ampak potem ko si jo razmažeš oziroma vtreš v obraz, takoj čutiš svežino in da se nekaj dogaja :).  

5. korak: serum, ki je lahko vsak dan drugačen. Spet smo pri tem, kaj koža potrebuje tisti dan; uporabljajo tudi po več serumov v enem dnevu. Midve sva uporabili A´PIEU First Glow Serum – vlažilni serum za sijočo kožo – kot sraki naju najprej ni zanimalo, kaj bo ´naredil´ najini koži, ampak sva se ´zapičili´ v to, da je videti že čisto ´hudo´, zato ker v njem plavajo zlati delci ;). Koža je bila po njem povsem gladka in nežna. 

6. korak: maska – uporabljajo jih enkrat tedensko do enkrat mesečno – glede na potrebo kože.

7. korak: krema za okoli oči.

8. korak: krema za obraz.

9. korak: maska, ki učinkuje med spanjem – uporabljajo jo enkrat do dvakrat tedensko. Korejci so znani po t. i. ´sleeping maskah´, ki velikokrat vsebujejo salicilno kislino, ki nežno lušči našo kožo, medtem ko spimo.

10. korak: uporaba kreme z zaščitnim faktorjem tako poleti kot tudi pozimi.

Prav gotovo ste se tudi vi zamislili nad vsemi temi koraki. Sicer moram priznati, da se mi niti sanjalo ni, kako in kam bom testiranje krem ´vtaknila´ v svoj urnik, ker roko na srce se mi je zgodilo tudi že to, kar se mi še ni, odkar pomnim svoje življenje, da sem po oddaji samo ´padla v posteljo´ z make upom na obrazu! Res je, da sem sva z urednico preizkusili le nekaj izdelkov; po njih je bila koža lepo nahranjena, sijoča, čeprav sva obe tako rekoč čez noč zamenjali izdelke in rutino, to ni bil nikakršen ´šok´ za najini koži. Bila je zanimiva izkušnja in malo naju je ´zagrabilo´, da se tega lotiva večkrat. Ampak vse ob svojem času ;). Upam, da vam je bil zapis v pomoč, da ste bile ravno v iskanju česa novega in mogoče vam bo v pomoč tudi majhno darilo:

Pri nakupu kozmetike na spletnih straneh www.missha.si in www.all4skin.net uporabite kodo REBEKA10 in priznali vam bodo 10% popust!

In pa še prikaz uporabe “sheet” maske 🙂 🙂 🙂

 

  

 

 

Pustite Trackback v zvezi s tem vnosom

Preberite še

Vesela bom vašega mnenja!

You must be logged in to post a comment.