Ne, ne, nisem več razočarana gospodinja!

Naj dvigne roko tista, ki je v pralnem stroju že oprala usnjeno jakno. Evo, jaz jo prva ;).

Ta genialna poteza mi je uspela pred leti, jakno pa zdaj nosi moja prijateljica, ki je za eno glavo manjša od mene in ima 45 kilogramov ;). Pranje je eno takšno gospodinjsko opravilo, kjer ne moreš zmagati, in človek bi mislil, da sem v vseh teh letih dobila že veliko izkušenj. Ampak spoznajte Rebeko, kraljico hipnih odločitev. Zato se zgodi, da v stroju končajo tudi oblačila, ki tja NIKAKOR ne sodijo. Včasih pomotoma, včasih pa je preprosto tak trenutek, da zagrabim, vržem noter in pač vidim, kaj bo preživelo. Ne vem, zakaj, ampak recimo ko da ob kakšni res izjemni priložnosti Sandi prati perilo, nameče skupaj vse mogoče barve in materiale, pere na napačnem programu − ampak glej ga zlomka − cunje pridejo ven čisto ok. Neumen kmet in največji krompir ali kako že pravijo ;). Z leti pa (baje) postajamo pametnejši, k sreči pa obstajajo tudi že res totalno moderni gospodinjski aparati, ki so že tako dodelani, da preprečijo ali vsaj omilijo take neumnosti. Ker že nekaj časa sodelujem z Electroluxom, so me opremili tudi s pralnim in sušilnim strojem iz linije PerfectCare, in v bistvu niti nisem vedela, da delajo že tako ’vesoljske’ gospodinjske aparate, dejansko sem si morala vzeti čas in naštudirati uporabo. To je toliko nekih funkcij, da sem samo gledala. Sem se zafrkavala, da imam pametnejši telefon od sebe, pametnejši avto od sebe, pametnejšega moža (no, tega seveda ne priznam na glas☺))) in zdaj še pametnejši pralni stroj. In v hecu velikokrat rečem, da zahvaljujoč slednjemu, nisem več razočarana gospodinja 😉 😉 😉 .

 Z Electroluxom sodelujem že nekaj časa in oba stroja uporabljam že leto dni, zato so me prosili, da ju ocenim in napišem nekaj o njiju. Zato pišem tale blog, da boste tiste, ki se odločate za zamenjavo aparatov, vedele, kaj izbrati. Dve prijateljici sem že navdušila in sta mi hvaležni ;). Morda navdušim tudi vas. Lahko pa rečem samo to, da ko se enkrat navadiš na take stroje, si sploh ne moreš predstavljati, kako si pral/a prej. 

Mislim, vem, kako sem prala ;). Poleg usnjene jakne − ko sem jo potegnila ven iz stroja, nisem vedela, ali bi jokala ali se smejala lastni neumnosti −, je neslavno končalo kar nekaj kosov: pulover iz kašmirja, ki je bil ’svinjsko’ drag, ampak sem si rekla, ajde, enkrat si pa privošči nekaj tako pregrešno dragega, saj ga boš imela za dolgo. No, ta dolgo je trajal natanko do prvega pranja, kar pomeni, da ga nisem niti oblekla, ker seveda vse stvari, preden jih začnem nositi, operem ;). Pa svilena srajca in tako naprej. V strojih, ki jih imam sedaj, operem in posušim tudi oblačila, ki jih načeloma ne bi (volna, svila …). Seveda to ne pomeni, da noter vržeš in daš prati na  bombaž pri 90-ih stopinjah, ampak moraš izbrati pravilni program za posamezno vrsto tkanine.

Do oblačil imam poseben odnos in na nekatera sem še posebej navezana, in jih, čeprav niso več moderna in mi v veliki večini itak niso več prav (časi, ko sem bila miss in manekenka, so žal že zdavnaj mimo 😉 ), skrbno čuvam v garderobni omari. Zaradi svojega dela imam tudi resnično ogromno oblačil, ki so izdelana iz občutljivih materialov, posuta z bleščicami in podobno ter so bila temu primerno tudi draga. Zato mi res veliko pomeni, da so ohranjena. Zgoraj omenjam Electroluxova pralni in sušilni stroj, ki ju zdaj uporabljam že leto dni, in tako lahko res lahko malo več napišem iz lastnih izkušenj. Ok, pustimo ob strani, da je Electrolux švedsko podjetje in skandinavski dizajn mi je že dolgo všeč, da so podjetje, ki veliko da na varovanje okolja in gre vse v razvoj trajnostnih izdelkov. Navdušena sem predvsem zato, ker mi zelo, zelo olajšata delo. Ko enkrat naštudiraš navodila, je uporaba res preprosta, poleg tega pa sta zasnovana tako, da resnično lepo skrbita za oblačila, da barve ne zbledijo, da material ostane lep in da ohranijo obliko. Ko kupujem oblačila, pogledam včasih sestavo, in se je že zgodilo, da čeprav sem se nad določenim kosom navdušila, ga nisem kupila, ker se mi ni dalo ukvarjati s tem, kako ga bom prala.

Ko kupujem oblačila, pogledam včasih sestavo, in se je že zgodilo, da čeprav sem se nad določenim kosom navdušila, ga nisem kupila, ker se mi ni dalo ukvarjati s tem, kako ga bom prala.

Res se mi ne da vsakič nositi belega puloverja v kemično čistilnico. Saj vemo, da bel pulover in make up ne gresta ravno z roko v roki. Odkar imam pralni in sušilni stroj iz linije PerfectCare, tudi to ni več problem, ker imata cel kup prilagojenih programov. V sušilnem stroju lahko poleg običajnih sušim tudi občutljiva oblačila − športna, zunanja (outdoor), obleke iz volne in svile.

Če bi me vprašali, kateremu gospodinjskemu aparatu bi se najtežje odpovedala, bi bil gotovo med prvimi sušilni stroj. Precej mi olajša življenje ;). Manj moram likati, saj oblačila, če jih vzamem takoj po sušenju ven, samo lepo zložim in pospravim v omaro. In še lepo mehka so. Mislim, da si vse, ki imate majhne otroke in može, ki se rekreativno ukvarjajo s športom, v službi pa vsak dan nosijo srajce, predstavljate, koliko perila se vsak dan nabere. Včasih se mi zdi, da cel dan ne delam drugega, kot perem, sušim, perem, sušim …  In dejansko si ne predstavljam, kako bi bilo, če ne bi imela sušilca. Da bo jasno, imela sem ga tudi pred tem ’PerfectCareom’, ampak mi je resnično krčil oblačila. Ne glede na to, katero funkcijo sem uporabila, je Šajana svoje pajkice lahko oblekla le še poleti, ker so ji kar naenkrat postale tri četrt. In to, da ima stroj funkcijo delikatno sušenje in pa sušenje športnih oblačil, res veliko pomeni. In vam je poznano tisto, ko se kakšen papirnat robček vedno ’skrije’ v žep temnih oblačil in so ostanki tega robčka po pranju povsod na perilu? No, v sušilcu gredo na prafaktorje razcefrani papirnati robčki stran. Aleluja! 

Mislim, da si vse, ki imate majhne otroke in može, ki se rekreativno ukvarjajo s športom, v službi pa vsak dan nosijo srajce, predstavljate, koliko perila se vsak dan nabere.

  Mislim, da je iz napisanega popolnoma jasno, da sem zelo zadovoljna z obema strojema in ne morem verjeti, kako zelo je tehnologija napredovala v zadnjih letih.Vsekakor vsem, ku kupujete nov pralni ali sušilni stroj, priporočam, da preverite tudi Electrolux PerfectCare. Jaz imam pralni stroj model EW8F248B (ogledate si ga lahko TUKAJ) in sušilni stroj s toplotno črpalko, model EW8H259ST (ogledate si ga lahko TUKAJ).

 

Pustite Trackback v zvezi s tem vnosom

Preberite še

Vesela bom vašega mnenja!

You must be logged in to post a comment.