Presenečenje! Nikoli ne veš, kdaj te obišče Rebeka!

V dobi družbenih omrežij imamo drug z drugim vedno manj osebnih in pristnih stikov, kar me izjemno moti.  

Zaobljubila sem se, da bom to spremenila. Od zdaj si bom vzela več časa za prijatelje in svoje oboževalce, oziroma tiste, ki me redno spremljate. Zato − dragi moji − pozor, do junija bom presenetila deset ljudi, ki bi jim moj obisk polepšal dan, spoznali se bomo v živo, skupaj bomo spili kavo in malo poklepetali, se fotografirali in si to druženje za vedno zapomnili. zakaj sem se odločila za to, preberite v zapisu, kjer boste našli tudi navodila, kako lahko mamo, prijateljico, strica, hčerko … prijavite za presenečenje ;).

Ali ni zanimivo, in verjetno se to dogaja tudi vam, kako smo nenehno zaposleni in si ne znamo utrgati več časa za kakšen dober stari klepet ali pa Bognedaj celo kosilo ;). Oziroma zdi se mi, da se nam bolj zdi, da nimamo časa … S prijateljico iz srednješolskih in študentskih let se recimo že eno leto dogovarjava, da bi se dobili. Ona je iz Ljubljane, jaz iz Brežic. Zmenjeni sva bili vsaj že okoli petkrat in vedno je prišlo kaj vmes. Ali so zboleli njeni otroci, ali so zboleli moji, ali sem imela snemanje, ali je imela ona sodno obravnavo … Vedno je prišlo nekaj vmes in do danes se nama še ni uspelo dobiti. In takšnih prijateljev, kolegov, ljudi, ki so mi ljubi, imam v svojem življenju ogromno, in grozno mi je, ker nikakor ne najdem časa, da bi z njimi sedla na kavo in poklepetala. Saj se slišimo po telefonu, smo v stiku prek whatsuppa, pa messengerja, skypa in vseh živih aplikacij. Pošiljamo si pozdravčke, poljubčke, objemčke, si povemo, da se imamo radi, da smo drug drugemu na voljo. Ampak da bi sedli skupaj in se zmenili kaj iz oči v oči, da bi recimo lahko dejansko lahko opazovala človekov odziv, ko mu razlagam kakšno stvar, tega ni več. Prav ne najdemo časa.

 

Potem pa se zgodi zanimiva situacija. Zbolela mi je Sija in ves teden nisem počela drugega, kot čistila nos, letala okoli zdravnikov, spala nisem nič, preklinjala sem tisto gripo, ali virozo, ali karkoli je že imela, saj temu, zakaj je imela ves teden vročino, nismo prišli do dna. Izjemno zanimivo je, da tisti trenutek, ko ti zboli otrok, izpustiš vse iz rok, tudi vse tisto, za kar si bil prej prepričan, da se ne da nikakor prestaviti, da ni možno izvesti brez tebe, da bo konec sveta, če ne bo takoj zdajle narejeno. In glej − čudež − nič ni propadlo! Vse me je počakalo ali pa so celo drugi naredili kakšno stvar namesto mene. Za posel nisem delala ničesar. Urediti bi morala tri pogodbe, videe, fotografije, prestavila sem dve snemanji in ničesar tragičnega se ni zgodilo.Ni propadel svet!  Sem pač začela to urejati ta teden in prav tako bo vse narejeno.

In zdaj se sprašujem, zakaj si ne znamo utrgati dveh, treh ur časa, da bi šli s prijateljico, kolegom, znancem, ki jih že dolgo nismo videli, na eno dobro kosilo in se posvetili drug drugemu, nekaj pojedli, poklepetali, nazdravili uspehom in življenju? Tudi moja komunikacija z oboževalci je v veliki večini omejena na družbena omrežja, včasih se mi zdi, da so vse aplikacije, ki jih imamo zato, da bi bili v nenehnem stiku drug z drugim, pripeljale do tega, da smo se drug od drugega oddaljili. Meni oseben, pristen stik še vedno zelo veliko pomeni. Zato sem se odločila, da to spremenim. 

Vsak dan dobim na mejl, prek facebooka in instagrama veliko prošenj v slogu: “Moja mama praznuje rojstni dan in radi bi ji pripravili presenečenje. Bi ji lahko prišli zapet ali pa vsaj posneli video čestitko?” Praktično nemogoče je ustreči vsem, ker ima dan žal samo 24ur, obveznostim pa ni videti ne konca ne kraja. Zdaj pa sem se odločila, da bom desetim svojim oboževalcem pogledala v oči, jim dala roko, se z njimi pogovarjala, videla njihove pristne odzive. 

Vsak dan dobim na mejl, prek facebooka in instagrama veliko prošenj v slogu: “Moja mama praznuje rojstni dan in radi bi ji pripravili presenečenje. Bi ji lahko prišli zapet ali pa vsaj posneli video čestitko?”

Torej če poznate koga (’frenda’, prijateljico, mamo …), za katerega veste, da bi mu s svojim prihodom, obiskom polepšala dan, nam pišite na info@rebekadremelj.com.  Izbrala bom deset oseb, ki jih bom presenetila enkrat do meseca junija. V poštev pridejo vsi, ki imajo do takrat rojstne dneve, obletnice ali pa si me želijo samo osebno spoznati. Gremo, akcija! Čakam vašo elektronsko pošto!

PRVO PRESENEČENJE JE USPELO!

V prvi  instagram oddaji  ( tako sem jo poimenovala jaz, ker bom vsako presenečenje predvajala na Instagram Tv-ju) Rebeka preseneča sem se z ekipo odpeljala v Velenje, kjer sem za rojstni dan presenetila Nino, simpatično mamico dveh punčk. Spremlja me že zelo dolgo in tudi rada me ima. Zakaj ji ne bi malo zahvale za to, pokazala tudi jaz!?! Imeli smo se super in se vsi razšli z lepimi spomini.

Kaj se je dogajalo, si prosim poglejte v spodnjem videu, ki je objavljen tudi na you tube kanalu Nepremagljiva.si, oddaja pa se predvaja tudi na mojem instagram profilu, na IG TV. 

Pustite Trackback v zvezi s tem vnosom

Preberite še

Vesela bom vašega mnenja!

You must be logged in to post a comment.