Super zajtrk in top kosilo po receptih Alenke Košir

Ženska, ki jo od nekdaj občudujem, je prišla v mojo kuhinjo in za vas sva skupaj pripravili nekaj zelo dobrega.

Najprej nekaj besed o Alenki. Že kot 15 letnica sem jo gledala kot  “Boga” in še vedno je videti fenomenalno, živi in se prehranjuje zdravo in na spložno je ženska, po kateri se bi lahko tudi sama zgledovala. Zelo rada spremljam njene objave na družabnih omrežjih, kjer z nami deli pametne in koristne nasvete, tudi iz kulinarike ;). Obe imava kuhinji opremljeni z Electroluxovimi aparati in zdelo se mi je primerno, da tudi skupaj nekaj skuhava. Alenko sem prosila (ker ona to bolj obvlada kot jaz 😉 ), da pripravi  dva recepta: enega za zajtrk in enega za kosilo. 

Seveda je zajtrk po Alenkino zdrav, okusen in zelo praktičen za vse, ki imamo težave s kroničnim pomanjkanjem časa. Pripravite si ga lahko namreč tudi zvečer in ga zjutraj vzamete s seboj na pot.  Mene je ta recept tako navdušil, da si zajtrk od takrat pripravljam vsak dan za en dan vnaprej.  Priprava je res zelo enostavna in pogledate si jo lahko v videu, ki je spodaj v članku.

Recept za zajtrk

V posodo s pokrovom (lahko je steklen kozarec od kislih kumaric) vsujemo ovsene kosmiče in jih prelijemo z rastlinskim mlekom, midve sva jih  lešnikovim, jaz jih pripravljam z riževim. Kosmiči morajo biti preliti do vrha. Na vrh položimo narezano banano, nato par sesekljanih orehov in na koncu par zmrznjenih malin. Jaz dodam še kokosove lističe, ki jih kupim v Müllerju. Alenka je uporabila še posušene brusnice, lahko pa dodate še rozine, borovnice, … Po okusu, lahko eksperimentirate.

 

Nato kozarec zaprete in čez noč pustite v hladilniku, da se tudi maline odmrznejo. Vzamete žličko in zajtrk vzamete s seboj kamorkoli greste. Ta zajtrk velikokrat pripravim tudi med vikendom, razen kadar Šajana peče jajca. Šajana se je namreč naučila peči jajca in sedaj za zajtrk jemo samo jajca ;). Sicer je ta zajtrk primeren tudi za otroke in Šajani je zelo všeč, medtem ko se mlajša hči Sija  zmrduje. Ona bi najraje jedla – nič. Čist po ‘ fotru’ 🙂     

“Silvestrsko” kosilo

Nato sva se z Alenko lotili priprave kosila po receptu za njihovo družinsko silvestrsko večerjo. In sicer so to puranja prsa s hruškami v smetanovi omaki in krompir s suhimi slivami. Moram priznati, da ko sem videla recept za puranja prsa s hruškami, sem bila prepričana, da je to zelo težko pripraviti in, da je to jed, ki jo lahko pripravim samo med vikendom in nikakor ne med tednom, ko imam samo pol ure do eno uro časa za pripravo, serviranje in pospravljanje po kosilu. Ampak, recept je neverjetno enostaven in vsi štirje smo nad njim navdušeni. Tako da sem se odločila, da to pripravim  ponovno to nedeljo. Drage dame, če ne veste kaj kuhati za vikend in, da bo malo drugače, da ne bo vsakdanje, izvolite, spodaj v videu je recept.

Aja, pa še eno opozorilo glede videa ;). Posneli  sva ga, vse razložili in bili sva resnično zelo zabavni. Ampak kaj vse se zgodi živemu človeku. Vse sva posneli brez tona. ;). Med snemanjem se je pokvaril mikrofon in tega nisva opazili, šele kasneje, med montažo posnetka. Zato je spodnji video namenjen predvsem temu, da se malce nasmejite. Je ena taka »A je to« varianta in verjamem, da se boste zabavali.  

Zdaj pa DOBER TEK! 

Pustite Trackback v zvezi s tem vnosom

Preberite še

Vesela bom vašega mnenja!

You must be logged in to post a comment.