Zbral se je denar za KRISA. Kaj pa zdaj?

Ooooo, ni še konec. Za mlado družino se je boj, “mesarsko klanje” šele začelo.

Zbrali smo preveč. Zdaj pa se začnejo špekulacije. Kam bo šel odvečen denar? Kam bi moral iti? Kdo bi ga komu moral dati. Po spletu se že pojavljajo teorije zarote in to ni nič novega. Tipično (ne bom rekla slovenskega), ker to velja tudi za kak drug narod, zato bom rekla, tipično človeško.

Zdaj pa si bom še jaz vzela pravico in povedala svoje mnenje. Z atijem in mamico od Krisa sem se dobila že prejšnji teden. Namerno nisem želela objavljati skupne slike, ker nisem želela, da bi na kakršenkoli način izpadlo, da si delam reklamo. To opazko sem sicer med komentarji v moji facebook objavi, kjer sem pozivala k donaciji, sicer že dobila. Ampak saj veste, če se ne bi oglasila, bi name kazali s prstom, da sem egoistična in, da bi lahko s svojim dosegom pomagala, ko pa sem se, sem si s tem delala reklamo. Ni samo pri meni tako, prri vseh nas, ki smo izpostavljeni je. Kakorkoli, mamico in očeta od Krisa sva s prijateljico Andrejo, urednico tega bloga, čakali na kavi. Ko sta stopila iz avta, je bila najina prva reakcija “Jaaaoooo, pa ta dva sta čisto mlada.” Ja, to sta dve mladi osebi, ki se prvič v življenju, poleg tega, da se srečujeta z resnim, največjim problemom na svetu (bo tvoj otrok živel ali ne), srečujeta še z vsem medijskim pompom, ki se je zgodil. Brez njega Kris zdravila ne bi dobil, to vemo vsi, ampak pozabljamo, da onadva nista vajena tega pompa. Pozabljamo, da so ju novinarji “ vlekli” z enega intervjuja na drugega, da sta spala po tri ure na noč, vse seveda zato, da ugodita vsakemu in vsem.

Ko sem ju poklicala, akcija še ni bila tako zelo viralna. In ponudila sem jima svojo pomoč. Določili smo datum sestanka, da naredimo “bojni plan”, vmes pa se je zgodil čudež. Akcija je postala vseslovenska. Tako, da moje pomoči nista potrebovala. Vseeno pa smo se dobili na kavi. In bila sta vidno utrujena, a zelo vzhičena in imela sem občutek, da lebdita. Kako tudi ne bi, saj je za njunega otroka dihal ves narod. Verjetno res dober občutek.

Torej, mi vsi pozabljamo sledeče. Zdravilo je vredno 2 miljona in 400.000 eur. Noro. In toliko se je zbiralo. Pozabljamo pa, da, po Aninih besedah, njeno bivanje v bolnišnici stane še dodatnih 100.000 eur. In takih nepredvidljivih stroškov je še kar nekaj. Kar pomeni, da tudi, če bi zbrali 2 miljona 400.000, bi imela ta mlada simpatična starša še vedno težavo, kako plačati vse ostale stroške. Tega vam določeni mediji niso povedali, ker se je ves čas komunicirala le številka zdravila. In zdaj se je zgodil čudež. Zbral se je miljon več in že so se začele pojavljati špekulacije o tem, kam bo šel denar, določeni se že, kljub temu, da se ni zgodilo še nič,  počutijo izigrane, itd. Mislim, noro. Kris še niti na zdravljenje ni šel, ljudje pa že kujejo zgodbe o teoriji zarote, kaj bi se moralo narediti, česa ne bi smeli itd.

Pozabljamo pa, da, po Aninih besedah, njeno bivanje v bolnišnici stane še dodatnih 100.000 eur. In takih nepredvidljivih stroškov je še kar nekaj.

Zadnjič, nedolgo nazaj, sem govorila z mamico, za katero so ravno tako zbirali denar – no, za njenega otroka, za operacijo. Pravi, da si tudi kokakole ne more kupiti v trgovini, ker se najde na blagajni vedno kaka oseba, ki ji zabrusi, da, če bi njen otrok potreboval denar, bi ona pila vodo iz pipe. Ko je šla enkrat v celem letu na umetne nohte, so jo ženske v okolici linčale. Zdaj pa vas vprašam? Si predstavljate živeti v takem stresu? Si predstavljate živeti v stresu in ne vedeti ali bo vaš otrok živel ali ne? Si predstavljate, čemu vsemu se mora ta, ona, ali tretja mama, ki ima tako hudo bolnega otroka odpovedati? Jaz imam HVALA BOGU dva zdrava otroka, pa sem včasih zmatrana kot žival. Kaj šele, če bi imela take probleme. Si tak ženska res ne zasluži umetnih nohtov? Si taka oseba res ne zasluži nove obleke? Res me zanima vaše mnenje.

Ne bo zapravljala našega denarja. Svojega bo. Pa vendar. Ne razumem, zakaj vedno, ko pomagamo, želimo nekaj nazaj. Če pomagaš, pomagaj in bodi tiho. Če pričakuješ , da boš zato, ker si pomagal, dobil to povrnjeno 3x nazaj, potem raje ne pomagaj. Dragi moji, takšnihh staršev, takšnihh otrok, kot je Kris, je na svetu ogromno. Mnogi ne bodo več odprli svojih lepih očk, mnogim pa bo svet namenil še marsikaj lepega.

Dragi moji, takih staršev, takih otrok, kot je Kris, je na svetu ogromno. Mnogi ne bodo več odprli svojih lepih očk, mnogim pa bo svet namenil še marsikaj lepega.

Za Krisa močno verjamem, da ga čaka, še veliko lepih stvari, ravno tako njegova starša. In verjamem, da bodo DENAR RAZDELILI PRAVIČNO. V drugačen scenarij niti slučajno ne dvomim. Njegova mama mi je rekla – “Joj, res si želim, da bi Jankovič vseeno naredil koncert, kajti toliko je otrok, ki še potrebujejo pomoč. ” Prepričana sem, da bo s tem denarjem tudi fantek Gal, ki potrebuje operacijo rokic, dobil svojo to operacijo. In še marsikdo drug. Prepričana sem, da bo ta naša donacija mariskateremu otroku še pomagala. Zato prosim dragi moji, ne delajmo drame tam, kjer je zaenkrat še ni, ampak dajmo času čas!

Čestitajmo si in se pohvalimo, kajti Kris nam je pokazal, da smo narod, ki zna dihati skupaj s polnimi pljuči. Da smo narod, ki se zna postaviti za malega človeka in, ki zna biti eno! Bravo, Slovenci. Bodimo ponosni nase, vse ostalo pa prepustimo času. 

Če ste si pripravljeni odpovedati še kakšni kavici pa le hitro pošljite GAL5 na 1919, da mu omogočite operacijo rokic. 

Vse lepo, prijatelji!

 

 

 

Pustite Trackback v zvezi s tem vnosom

Preberite še

Vesela bom vašega mnenja!

You must be logged in to post a comment.