Tudi tvoj dragi zmore!

Dva moška, ki znata skupaj na pol narediti ravno dve jedi, špagete in jajca, sta se pod taktirko profesionalca lotila valentinove večerje. 

 Drage moje dame, tale blog ni samo za vas, ampak tudi za vaše drage moške in mislim, da je nujno, da ga delite z njimi ;). Naučili se bodo namreč pripraviti eno super, enostavno, ampak vseeno wow valentinovo večerjo, s katero vas bodo razvajali na ta romantičen dan.  
 
Konec je z izgovori, da ne znajo, ker, če sta znala ta dva (eden izmed njiju je moj 😉 ), ki sta se kuharije lotila v videu, potem bo znal vsak. Tudi otrok! Verjemite!  Ne bom dosti več govorila, kako jima je uspelo, si lahko ogledate spodaj, se malo nasmejite skupaj s svojim dragim in ga podrezate, da je do Valentinovega le še par dni:-) Z vami pa delimo tudi recepte, ki s0 res enostavni in dobri.
 
 

VALENTINOVA VEČERJA

 

ČAS PRIPRAVE : 1 URA (ravno prav, da si ve medtem pripravite sproščujočo kopel, kakšno masko za obraz, naličite in izberete obleko :)).

Vse količine v receptih so za 2 osebi.

TUNIN TARTAR

150g kakovostne surove tune
1 zrel avokado
2 žlici sezama
1 žlička zmletih koriandrovih semen
1 bio limona (lupina in sok)
3 žlice olivnega olja (ali še bolje olivnega olja z limono)

Avokado izkoščičimo in olupimo in ga narežemo na približno pol centimetra velike kocke.
Enako veliko narežemo tudi tuno. Dodamo ostale sestavine in nežno premešamo, da ne
zmečkamo avokada.

RIŽOTA

100g riža 
1 dcl suhega belega vina
1 dcl soka rdeče pese
50g masla
30g parmezana
3 žlice olivnega olja

Srednje veliko posodo segrevamo na zmernem ognju. Vanjo dodamo olivno olje in riž ter
počakamo nekaj minut, da riž postekleni. Ko riž postane rahlo prosojen, ga zalijemo z
vinom, solimo in popramo ter pričnemo mešati. Mešamo ves čas, dokler vino ne povre. Ko
vina skoraj ni več, dolijemo sok rdeče pese in mešamo naprej. Ko povre tudi sok rdeče
pese, dolijemo tolike vroče vode, da popolnoma prekrije riž in ob neprekinjenem mešanju
kuhamo naprej – postopek po potrebi ponovimo še enkrat. Riž je kuhan, ko je njegova zunanjost kremasta, v notranjosti zrn pa je še vedno malce čvrst (al dente). Dodamo
maslo in nariban parmezan, dobro premešamo, ugasnemo ogenj in pokrito rižoto pustimo
stati 2 do 3 minute, nato takoj postrežemo.

 

BRANCIN

2 srednje velika fileja brancina (cca. 150g vsak)
200g mlade špinače
3 žlice kisle smetane
1 granatno jabolko
3 žlice mandljevih lističev
5 žlic olivnega olja

Špinačo skupaj z dvema žlicama olivnega olja in nekaj žlicami vode v posodi segrevamo
nekaj minut, da oveni. Rahlo solimo in popramo.
Fileja brancina osušimo s kuhinjsko brisačo in ju solimo ter popramo po obeh straneh. V
ponvi segrejemo tri žlice olivnega olja in v njem spečemo brancina: začnemo na strani s
kožo, med pečenjem ribe ne premikamo. Čas za obračanje nastopi takrat, ko sta fileja
pečena do približno dveh tretjin (opazujemo barvo, ki se jih prozorne spremeni v belo).
Takoj, ko fileja obrnemo, ugasnemo ogenj in pustimo, da preostanek toplote v ponvi sam
dokonča pečenje. Za serviranje na sredino krožnika najprej naložimo špinačo, na sredino špinače dodamo žlico ali dve kisle smetane, nanjo položimo file brancina in vse skupaj potresemo z
mandljevimi lističi in žlico ali dvema semen granatnega jabolka.

JAGODE

100g mascarponeja
1 vrečka vanilijevega sladkorja
1 žlička vanilijeve arome ali semena enega stroka vanilije
200g zmrznjenih jagod
1 žlica sladkorja
2 žlici mandljevih lističev
1 vejica mete

Jagode skupaj z žlico sladkorja in nekaj žlicami vode na zmerno močnem ognju kuhamo
toliko časa, da se tekočina okrog njih prične gostiti v omako, nato jih ohladimo.
Mascarpone z metlico zmešamo skupaj z vanilijevim sladkorjem in aromo oz. semeni iz
vanilijevega stroka. Za serviranje na globok krožnik naložimo najprej mascarpone, nato preko položimo jagode, prelijemo z omako in potresemo z mandljevimi lističi in listi mete.

Dober tek!
 
 

Pustite Trackback v zvezi s tem vnosom

Preberite še

Vesela bom vašega mnenja!

You must be logged in to post a comment.