Virus “ta pametnih”!

Vsem nam zagotovo corona virus in informacije o tej bolezni že gledajo ven iz ušes.

Tudi če nočeš več poslušati in gledati teh novic, tudi, če ne prižigaš televizije, tudi, če ne brskaš po internetu, ti pa kakšen prijatelj pove, koliko je trenutno okuženih oziroma potrjenih okužb v Sloveniji in tako dalje.

Vse nas je nekje globoko v sebi strah tega virusa in se počutimo neprijetno ob tej besedi, ker ne vemo, kaj nas čaka. Strah pred neznanim bi lahko rekli. Seveda imamo tudi tiste, ki nam jasno in glasno v en glas dopovedujejo kaki bedaki smo, ker nas je potihem malo strah, ker oni pa že vedo, da je to isto, kot kakšen prehlad ali gripa. Po spletu krožijo številke umrlih od gripe, lakote itd. ter corona virusa v primerjavo. Vse to ljudje berejo, gledajo in so, smo zmedeni, ker ne vemo kaj naj si mislimo. Zdaj, kako to, da vsi “ta pametni” vedo, da je corona kot gripa, zdravniki pa ne, jaz ne vem. Vem samo to, da jaz res ne vem kako zgleda, če zboliš in upam, da nikoli ne izvem. Res je, da strahu pred gripo večina od nas nima, ker vemo, kako gripo prebolevamo. Poznam pa seveda tudi osebo, ki ima neverjeten strah pred gripo, kajti zaradi nje je morala biti dva meseca v umetni komi. Ne vem, kakšni zapleti so se zgodili, ampak načeloma je bila zdrava, vsaj ona je pri sebi mislila da je zdrava, a se je na koncu izkazalo, da ni bila. Imela je neko napako potem je zbolela za gripo, skratka bila dva meseca v bolnici, doma pa dojenčka … Težko si predstavljamo to stisko, ki jo je takrat preživljala ta družina zaradi ene usrane gripe. In ja, priznam, ob besedi corona virus se tudi jaz ne počutim najboljše, predvsem pa je moje mnenje nedefinirano. Ne vem, kaj naj si mislim, ne vem, ali si naj mislim, da je vse skupaj pretirana panika, ki jo še vzpodbujajo mediji, ali, da mogoče celo zganjamo premalo panike. Berem post največje Italjanske zvezdnice Chiare Ferragni, ki piše, kako resna je situacija v Italiji. Kako neverjetno izmučeni so zdravniki. Spodaj ji komentirajo ljudje iz Kitajske (ima namreč fane po celem svetu), da kako se ljudje sploh ne zavedamo resnosti tega virusa. Po drugi strani berem blog človeka, ki je kao pameten in nas ima vse “prestrašene” za norce! Priznam, ni mi lagodno ob misli na corona virus in na trenutno situacijo, ki se dogaja po svetu …

Če že res čisto nič ne vem, pa absolutno  vem to, da bom nekako skušala verjeti pristojnim v naši državi in upoštevati njihova navodila. Ne zdi se mi smiselno na kakršenkoli način pametovati in govoriti o teorijah zarote, ker nobenemu od nas to ne bo pomagalo, niti koristilo. Ne bo nam pomagalo, če bomo pametovali in pisali, kaj bi morali, pa zakaj določenih stvari nismo naredili, zakaj bomo naredili nekaj šele, ko bo prepozno.  Ko bo vsega konec bomo po bitki vsi generali, le redki pa morajo biti zdaj. 

Nesmiselno se mi zdi norčevanje iz zdravstvenega sistem, ki je v boju z dokaj neznano boleznijo zagotovo v škripcih, iz ljudi, ki si kupujejo zaloge hrane, saj ne vemo, kakšno stisko doživljajo oni. Situacija s corona virusom je idealna priložnost, da pokažemo strpnost do države in do sočloveka in, da znamo pametno, racionalno razmišljati. 

Situacija s corona virusom je idealna priložnost, da pokažemo strpnost in, da znamo pametno, racionalno razmišljati.

Na vsakem koraku slišiš, zakaj ne zaprejo šole? Kaj potegne za seboj zaprtje šole in za koliko časa jo zapreti? Kaj se bo zgodilo z učno  snovjo? Bomo vzeli straši dopust, da bomo en meseca doma? Jaz verjamem, da je tukaj toliko enih problemov na katere mi navadni smrtniki sploh ne pomislimo, se nam še sanja ne, kaj vse to za seboj potegne.

No, zdaj se je izkazalo, da šole zapiramo! 

Kaj se bo zgodilo z zdravstvenim sistemom, če se virus razpase? Kdo bo vse to pozdravil? itd. Res mislim, oziroma prepričana sem, da nismo v situaciji, kjer moramo mi, kot navadni smrtniki biti pametni! 

Totalno nesmiselno  je pametovati, komentirati, se kregati po spletu. Prepustimo to ljudem, ki so plačani in usposobljeni za to,  da opravijo svoje delo. Najverjetneje svojega dela  ne bodo opravili tako, da bo po godu vsem, lahko, da bodo kakšno stvar tudi zafrknili. Ampak roko na srce, že jaz, kot mama, bom svojega otroka zagotovo kdaj nevede zafrknila pa ne zato, ker bi mu hotela slabo.  

Skratka, zaupajmo sistemu, držimo se navodil, ne bodimo pametni, pogumni, ne delajmo se norca iz tega, ne kihajmo v družbi zato, da bi bili smešni, upoštevjamo higieno, ker nas lahko zelo hitro udari po glavi. Jaz imam hvalabogu zdrave starše, a sta oba blizu 70.Ne poznam bolezni in ne vem, kako jih lahko prizadene in lahko rečem samo to, da jaz osebno še nisem pripravljena ostati brez koga od njiju.

Bodimo pametni, upoštevajmo pravila in ostanimo zdravi! 

Za lep konec pa klik na ZDRAVO SREČA! 

 

Pustite Trackback v zvezi s tem vnosom

Preberite še

Vesela bom vašega mnenja!

You must be logged in to post a comment.