Brezmesni ponedeljek: Čičerikin ali burmese tofu

Ponedeljek je dan, ko si lahko pripravite kakšno brezmesno jed. Ena takšnih je Burmese tofu, zelo enostaven, okusen in lahek jed.

Sestavine

  • 1 skodelica čičerikine moke
  • 3 skodelice vode
  • ¼ čajne žlice BIO kurkume
  • 1 bio zeliščna jušna kocka
  • malo olja
  • Pšenična moka in kvasni kosmiči (razmerje 1:1)

Postopek

Vodo, ki ste ji dodali jušno kocko zavrite in naj vre 5 minut.

V čičerikino moko dodajte 1 ½ skodelice narejene jušne osnove. Mešajte in, ko se začne gostiti, dodajte še  ostanek  jušne osnove. Mešajte osem minut na manjšem ognju .

Čičerikino zmes prelijte v naoljeni model za peko kruha, poravnajte in prekrijte z alu folijo. Pustite v hladilniku 2-3 ure, lahko tudi čez noč.

Ko je ohlajeno, narežite na kocke, povaljajte v mešanici moke in kvasa, ter popecite v olju do zlato rumene barve. Servirajte v solati ali s poljubno zelenjavno prilogo.

Recept so za Nepremagljive pripravili pri Kupujem zdravo.

Komentirajte

Vsak petek našim bralkam, ki so prijavljene v novičke Nepremagljive, pripravimo ekskluzivno vsebino, ki jo prejmejo izključno samo prijavljene bralke, na svoj email naslov. Postani del Nepremagljivih in v petek te bo v poštnem nabiralniku čakal Vodič s trendi za jesensko ličenje.

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržne
Pogoji poslovanja - Piškotki

Nepremagljiva Romina Regvat je za vas pripravila:VODIČ s trendi za JESENSKO LIČENJE

Brezplačno, naravnost v vaš e-mail nabiralnik; Vodič s trendi za jesensko ličenje. Naročite se na naše novice in prejemali boste ekskluzivne vsebine, ki jih za vas vsak teden pripravljamo nepremagljive.