Odlična sladica, ki jo lahko pripravite s preveč zrelimi bananami

Verjetno ima večina ljudi banane na stalnem nakupovalnem seznamu. V tem delu sveta jih pogosto jemo takrat, ko so rumene in pravzaprav nezrele.

A veliko bolj zdrave in okusne so tiste, ki so že krepko čez fazo rumenega. Take, ki so že skoraj na meji gnilega, pa so odlične za hladno sladico, ki je pripravljena v desetih minutah. Recept je za nepremagljive pripravil Maj Janežič.

Sestavine:

  • Dve zelo zreli banani (naj bo rumene barve na olupkih le še za vzorec)
  • 1 pločevinka kokosovega mleka
  • 1 vrečka vanilijevega sladkorja
  • naribana temna čokolada po okusu

Priprava:
Banane olupimo in narežemo na kolobarje in jih za nekaj ur zamrznemo, tako, da se povsem strdijo. Zamrznjene banane preložimo v mikser. Dodamo kokosovo mleko in vanilijev sladkor in mešamo toliko časa, da dobimo gladko kremo. Potresemo z naribano temno čokolado in takoj postrežemo.

Komentirajte

Vsak petek našim bralkam, ki so prijavljene v novičke Nepremagljive, pripravimo ekskluzivno vsebino, ki jo prejmejo izključno samo prijavljene bralke, na svoj email naslov. Postani del Nepremagljivih in v petek te bo v poštnem nabiralniku čakal Vodič s trendi za jesensko ličenje.

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržne
Pogoji poslovanja - Piškotki

Nepremagljiva Romina Regvat je za vas pripravila:VODIČ s trendi za JESENSKO LIČENJE

Brezplačno, naravnost v vaš e-mail nabiralnik; Vodič s trendi za jesensko ličenje. Naročite se na naše novice in prejemali boste ekskluzivne vsebine, ki jih za vas vsak teden pripravljamo nepremagljive.