ELECTROLUX SLOVENIJA

Bučke po Rebekino

Sezona bučk je v polnem razmahu, zato bi bil pravi greh, če jih ne bi izkoristili v kuhinji!

Tukaj je preprost, a izjemno okusen recept za polnjene bučke, ki smo ga med poletjem pogosto imeli na jedilniku. Poskusite ga tudi vi!

Polnjene bučke z ajdovo kašo in zelenjavo 

Sestavine:

  • Bučke (kolikor jih imate na voljo)
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • Notranjost bučk (izdolbena sredica)
  • Šparglji, gobice ali druga zelenjava po želji
  • Korenček
  • Sol, poper
  • Paradižnikova mezga
  • Sladka paprika
  • Zelenjavna osnova
  • Ajdova kaša
  • Sir (za posip)

Priprava:

Bučke operemo, prerežemo na pol in izdolbemo sredico. Meso bučk shranimo za kasnejšo uporabo. Na olivnem olju prepražimo nasekljano čebulo in česen, nato dodamo izdolbeno sredico bučk. Vse skupaj malo popražimo. Dodamo šparglje, gobice ali drugo zelenjavo po želji. Lahko uporabite tudi meso, če želite. Dodamo še nariban korenček in začinimo s soljo, poprom ter malo sladke paprike. Vmešamo paradižnikovo mezgo in zalijemo z zelenjavno osnovo. Dodamo ajdovo kašo in kuhamo, kot bi pripravljali rižoto, dokler ni ajda skoraj kuhana. Pripravljeno zmes nadevamo v izdolbene bučke, jih položimo v pekač in posujemo z naribanim sirom. Pečemo v pečici na 200 °C približno 20 minut, dokler se bučke ne zmehčajo in sir lepo zlato zapeče. (Jaz uporabljam pečico Electrolux, ki vedno poskrbi za popolno peko!).

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam