0 items - €0.00 0

(Za vse, ki obožujete dobro hrano in rade razvajate s kulinaričnimi dobrotami)

Živijo …

Si tudi ti ženska, ki rada razvaja svoje goste in domače z dobro hrano?
Ali pa imaš preprosto manjšo skupino prijateljev in prijateljic, ki se redno nekajkrat letno dobivate pri nekom doma, le-ta pa pripravi nekaj posebnega za pod zob? 

Tvojega odgovora sicer ne poznava, veva pa, kako se lahko to prijetno druženje spremeni v pravo “nočno moro”, ko prideš na vrsto za pripravo pojedine ti in si čisto brez idej.

A kar brez skrbi …

Zate imava danes rešitev, ki te bo odrešila vseh muk in vsakršne skrbi. Z njo boš svoje prijatelje dobesedno “sezula”.

A predno ti razkrijeva, za kaj gre, naj se ti najprej predstaviva …

Sva Rebeka in Andreja, ustanoviteljici spletnega mesta za ženske nepremagljiva.si

Z veseljem skuham karkoli, samo ideje potrebujem, zato najbolj sovražim, ko mi na vprašanje, kaj bi jedli, člani družine odgovorijo z – Ne vem,”. Si se prepoznala v teh besedah? S tem se skoraj vsakodnevno spopadava tudi midve. Obožujeva dobro hrano, radi kuhava in s hrano razvajava svojo družino in prijatelje, zato vedno brskava za novimi recepti in jedmi. Imava pa to srečo, da se nama je že na začetku najine poti s spletnim mestom za ženske nepremagljiva.si, pridružila kuharska mojstrica Alma Rekić. 

Eno naših najuspešnejših kuharic, Almo Rekić poznamo skoraj vsi, ne nazadnje je bila v prvi sezoni ena od sodnikov v priljubljeni kuharski oddaji Masterchef Slovenija. Vemo, da je vrhunska pri pripravi sladic, a Alma je veliko več. Je zelo pogumna, uspešna in vztrajna, prava Nepremagljiva. Leta 2017 je ustanovila svoje podjetje in napisala svojo prvo kuharsko knjigo receptov, z naslovom Torte. Prejela je ogromno nagrad od Nemčije, Luxembourga, Romunije, Črne gore, Budve, Dubaja, Avstrije, Hrvaške in seveda Slovenije. Doma je bila nagrajena velikokrat, in to z najvišjimi dosežki: Slanikova pojedina je prejela 3 zlate medalje, 1 srebrno, 1 bronasto in dva krat najvišji dosežek iz določene kategorije; Gostinsko turistični zbor (GTZ) ji je dodelil 16 zlatih medalj, 1 bronasto in trak kakovosti ter oplemenitenje traka kakovosti s srebrno značko. Znana je tudi po tem, da rada sodeluje na humanitarnih prireditvah in pri projektih turizma v domačem kraju

Kot dokaz, kako dolgo nama Alma že pomaga v kuhinji, prilagava arhivski posnetek silvestrske pojedine, ki jo je pripravljala skupaj z Rebeko.

Naše prijateljstvo in poslovno sodelovanje z Almo seveda s pridom izkoriščava. Alma nama velikokrat pomaga s koristnimi nasveti in z nama nesebično deli recepte za jedi, s katerimi se potem hvaliva pred svojimi gosti.

Z njeno pomočjo:

  • prideva hitro do rešitve
  • jedi so pripravljene hitro in enostavno
  • krožnik je videti strokovno dekoriran
  • jedi pa so božanskega okusa

Posledice vsega zgoraj naštetega so edino logično nadaljevanje našega tesnega sodelovanja.

In sicer …

Skupaj smo zakuhale” nekaj, kar lahko od sedaj naprej tudi tebe odreši vse negotovosti in muk zbiranja idej za kosilo, večerjo ali drugo praznično pojedino, s katero lahko ob obletnici razveseliš svojega partnerja, pogostiš svoje prijatelje ali pa preprosto zadovoljiš brbončice svoje družine.

Ker pa seveda za dobro pogostitev ob sebi potrebujeva tudi “tesnega” partnerja, imava ob sebi zvesto sodelovanje s podjetjem Electrolux – blagovno znamko bele tehnike in gospodinjskih aparatov, ki že več kot 100 let izboljšuje življenja ljudi po vsem svetu. Njihovi napredni aparati nama prihranijo kar nekaj časa, ki ga lahko porabiva za družino, druženje, ali pa zase. 

Da pa ne bova preveč dolgovezili, napočil je čas, da ti predstaviva in razkrijeva – od danes naprej – nepogrešljiv pripomoček v vsakem gospodinjstvu.

To je …

“Nepremagljiva kuhinja”

Ker si želiva, da bi tudi ti – tako kot vsaka dobra gospodinja – znala poskrbeti za “prazne želodčke” in svoje goste na koncu pustila “odprtih ust”, sva “Nepremagljivo kuhinjo” še nekoliko nadgradili.

Te zanima, kako?

  • Knjiga vsebuje vrhunske jedi, ki jih lahko pripraviš po enostavnih receptih (s tem boš goste v lastnem domu očarala kot v pravi prestižni restavraciji).
  • Skrbno izbrane sestavine v receptih bodo pričarale prav poseben okus jedem (če kakšne sestavine ne poznaš, imaš na voljo tudi razlago).
  • Recepti so sestavljeni po različnih težavnostnih stopnjah (tako boš lažje izbrala pravega na podlagi svojega znanja, saj nismo vse izkušene kuharice).
  • Knjiga vsebuje recepte, s katerimi lahko sestaviš večhodni meni, ali pa si zgolj na hitro pripraviš nekaj za pod zob”. 

KAJ DELA TO “KUHARICO” TAKO POSEBNO?

Posebnost “Nepremagljive kuhinje” je v tem, da želimo vse Nepremagljive – z Almino pomočjo – v vašo kuhinjo vnesti “fine dining” jedi, ki bodo pripravljene na visokem nivoju najprestižnejših restavracij, a so hkrati začinjene z domačnostjo.

Alma se je izredno potrudila, da so recepti kar najbolj enostavni in jasni. Samo za nas, Nepremagljive, je vsako jed skuhala posebej, da smo jo lahko v knjigi predstavili tudi slikovno.

Ker pa se zavedava, da nima vsak tiste “umetniške žilice”, lahko pri svoji dekoraciji uporabiš tudi malo svoje domišljije in s tem svojim gostom ponudiš unikatno jed, ki jih bo dobesedno “sezula”.

Najin nasvet je, da izjemno uživaš v preizkušanju novih receptov, raziskuješ še neodkrite okuse in se poigravaš s številnimi sestavinami.

Saj veš … Ob dobri hrani in v nasmejani družbi svet hitro postane lepši.

Se mogoče že sprašuješ …

Ne veva sicer, kako si odgovorila na to vprašanje, lahko pa ti zaupava, da boš za omenjeno vsoto neznansko uživala v kreiranju jedi in hkrati v svojo kuhinjo vnesla “fine dining” izkušnjo, ki ne bo “izpraznila tvojega bančnega računa”.

Še predno ti zaupava to “magično” številko, naj poudariva, da so vse jedi v knjigi fotografirane in si tako lažje predstavljaš ter dobiš kakšno idejo, kako jo postreči svojim gostom.

Vsi postopki so zelo natančno opisani, tako da res težko “zaideš s poti”.

Ker pa se zavedava, da lahko v času kuhanja in kreiranja teh vrhunskih jedi včasih nastane pravi “umazani kaos”, imava zate SUPER novico.

Knjiga ima prav posebne, plastificirane strani, ki “zlate” recepte varujejo pred umazanimi prsti. Tako boš knjigo lahko brez slabe vesti listala tudi med kuhanjem in jo na koncu samo očistila s krpo.

Super, kajne?

Ker pa se ravno bliža čas praznikov in obdarovanja, ti lahko namigneva, da je knjiga lahko tudi ČUDOVITO DARILO za vsako Nepremagljivo prijateljico, mamo, sestro …

In, ker si še vedno tukaj z nama, naj ti zaupava, da imaš ravno v MESECU DECEMBRU priložnost, da ob nakupu dveh ali več knjig, poleg BREZPLAČNE POŠTNINE, prejmeš na svoj email naslov še dodatnih 5 RECEPTOV, ki bodo še dodatno polepšali tvoje praznovanje.

Želiva ti lep dan, poln omamnih vonjev, ki bodo kmalu začeli prihajati iz tvoje kuhinje,
Rebeka in Andreja

P. S. Ker se zavedava, kako pomemben je videz in prvi vtis, ti v nadaljevanju prilagava še nekaj slik našega “kulinaričnega popotovanja”.

 

P. P. S. Seveda ne moremo mimo tega, da ne objavimo tudi svojih mnenj o našem skupnem izdelku.

Sama zelo rada kuham in izredno uživam v kuhanju. Pri receptih se vedno poraja kup vprašanj, ki so meni razumljiva, za veliko ljudi pa predstavlja kuhanje precejšen izziv. Enako je z razumevanjem izrazov, sestavin in postopkov kot s samo izvedbo. To je razlog, da sem se želela v sodelovanju z Andrejo in Rebeko lotiti knjige, kjer bodo povečini enostavnejši recepti ter tudi kakšni recepti, ki bodo predstavljali izziv, a vas bodo navdušili. 

Predvsem je bila želja približati kuhanje vsem, tako da imamo poleg receptov še dodane trike, obrazložitve in vas korak po korak popeljemo v svet kulinarike. Želele smo vam dati knjigo, ki je ne boste začeli uporabljati s strahom, kajti ta vas bo le spodbudila, da razvajate svoje najdražje z veliko bolj sproščenim kuhanjem.

Sedaj pa si lepo natočite kozarec penine, prižgite najljubšo pesem, zavežite predpasnik in srečno s kuhanjem.

Alma Rekič

Ker je imela Alma verjetno že dovolj vseh mojih telefonskih klicev v stilu: »Alma, kako naredim to? Alma, kako spečem to in Alma, kaj to pomeni«, se je odločila, da skupaj z nami pripravi kuharsko knjigo, kjer bo vse jasno in glasno povedala in se me na eleganten način rešila. 🙂 Haha. Pred vami, drage moje, je kuharska knjiga, ki jo pač mora imeti vsaka nepremagljiva gospodinja. Z njo boste očarale, o tem ni dvoma! Naj se nepremagljiva kulinarika dogaja tudi v vaši kuhinji! Dober tek!:-) 

Rebeka Dremelj

Sem velika oboževalka Almine kuhinje in vse jedi, ki so v knjigi, sem tudi poskusila. Že nekaj časa (let) sem ji “težila”, naj na enem mestu zbere vse recepte. In evo, uspelo mi je! Almo so vedno vsi povezovali samo s sladicami, ampak njene rižote, testenine in stejki so res hudo dobri. Njen stil kuhanja mi je všeč zato, ker je hkrati fin in domač. Lahko rečem samo še, da uživajte v kuhanju!

Andreja Freyer

 

 

 P. P. P. S. Si še vedno tukaj?

Potem predvidevava, da ti po glavi rojijo še kakšna odprta vprašanja, na katera ti še nisva odgovorili, zato sva spodaj zbrali nekaj najpogostejših, ki lahko odpravijo tvoje morebitne dileme …

Koliko receptov je v knjigi?

V knjigi je 51 receptov.

Kakšne recepte najdem v Nepremagljivi kuhinji?

V knjigi najdeš recepte za prigrizke, juhe, testenine, rižote, mesne jedi, ribje jedi in sladice.

Kaj je fine dining?

Fine dining je izraz za vrhunsko restavracijo, najpogosteje pa ta izraz opisuje ponudbo in način strežbe, ki je značilna za vrhunsko restavracijo. 

Kako težki so recepti?

Postopki v receptih so zelo podrobno razloženi in lahko se jih loti vsaka Nepremagljiva, ki ima vsaj malo znanja o kuhanju.

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam