EKO ŠKRNICL

Kako poleti lahko preprečimo vnetje mehurja?

Poletje je čas brezskrbnega uživanja na plaži, ob bazenu ali na dolgih sprehodih. Vendar pa je to tudi obdobje, ko smo bolj nagnjene k vnetju mehurja. Zakaj se to dogaja ravno poleti?

Poleti smo pogosto izpostavljeni vlagi in vročini, ki ustvarjata idealne pogoje za rast bakterij. Dolgotrajno nošenje mokrih kopalk, sedenje na mrzlih površinah ali pa hladnejši večeri, v katerih se premalo oblečemo lahko povzročijo, da bakterije lažje vstopijo v sečila. To, da znamo prepoznati zgodnje znake vnetja mehurja je zelo pomembno, saj hitro in učinkovito ukrepanje zelo pomaga pri reševanju te težave. Blagi znaki, ki jih lahko občutimo so rahlo nelagodje in pekoč občutek med uriniranjem, pogostejše uriniranje kot običajno, rahlo ščipanje v spodnjem delu trebuha, občutek napihnjenosti in krči. Vse Nepremagljive, ki smo se kdajkoli soočile z vnetjem mehurja dobro vemo, kako neprijetna je pekoča bolečina med uriniranjem, napihnjenost, bolečine v spodnjem delu trebuha, pogosto obiskovanje stranišča, kjer pa priteče le nekaj kapljic … Vse to so težave, ki nam jih lahko povzroča vnet mehur in tudi znaki, da moramo ukrepati.

Bolje preprečiti kot zdraviti …

Preprečevanje vnetja mehurja je boljše kot zdravljenje, zato je pomembno, da upoštevamo naslednje nasvete, s katerimi zmanjašmo moožnost, da bi nas tudi to poletje doletela ta neprijetnost. Med njimi je tudi nasvet, ki smo ga poslušale od babic in mam, najverjetenej ob njem zavijale z očmi, ampak na koncu ugotovile, da imajo najverjetneje prav. Torej, mokre kopalke si moramo takoj preobleči, saj so med drugim tudi pravi raj za bakterije. In kaj vse še lahko storimo, da preprečimo vnetje mehurja?

 • Pijmo zadostne količine vode ali nesladkanih pijač, lahko si pripravimo tudi poseben čaj za sečila
 • Ne zadržujmo urina
 • Izogibajmo se vsemu, kar draži mehur, vključno s kofeinom in alkoholnimi pijačami
 • Izogibajmi se citrusom, saj lahko poslabšajo simptome
 • Po spolnem odnosu vedno pojdimo na stranišče
 • Izogibajmo se tamponom in vložkom iz umetnih materialov
 • Perimo spodnje perilo na visokih temperaturah
 • Zmerna higiena je ključna
 • Brišemo se od spredaj nazaj, saj tako preprečimo prenos bakterij iz anusa v sečila
 • Poskrbimo za zdrav prebavni sistem, zdravje črevesja namreč vpliva na celotno telo
 • Vedno imejmo pri roki D-manozo vedno pri roki

Paketek izdelkov D-manoza in Herbiotic za brezskrbno poletje

Poletje je čas za uživanje, ne za trpljenje zaradi vnetja mehurja. Z upoštevanjem preventivnih ukrepov in uporabo naravnih izdelkov, kot sta D-manoza in Herbiotic, lahko zmanjšamo tveganje za vnetje mehurja in se brezskrbno prepuščamo poletnim radostim.

V Eko škrniclu so pripravili poseben paket izdelkov Zdrava sečila, vesela jaz, ki vključuje D-manozo in Herbiotic, ki sta zagotovo nepremagljivi dvojec med prehranskimi dopolnili. D-manoza je naravni sladkor, ki preprečuje bakterijam E. coli, da bi se pritrdile na stene mehurja. Herbiotic pa je naravni prehranski dodatek, ki vsebuje probiotične kulture. Pomaga pri ohranjanju zdrave črevesne flore, kar je ključno za preprečevanje vnetij sečil. Probiotiki krepijo imunski sistem in pomagajo pri preprečevanju okužb.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam