Poznate razliko med tatarskim biftkom in govejim tartarjem?

Danes bom z vami delila recept za dober goveji tartar.

Zakaj?  Preprosto zato, ker imam zelo rada rdeče meso, kar je znano, in priznam, da se na mojih jedilnikih pojavi pogosto. Zakaj danes v obliki tartarja? Zaradi enega samega razloga, ker ga pripravite lahko profesionalno pred svojimi gosti, ki bodo nadvse navdušeni, saj jih boste s tem tudi zabavali. Resnično so priprave jedi pred gosti nekaj, kar pusti dober vtis in s čimer pokažemo tudi svojo osebno noto, dodano k izvedbi. 

Razlika med tartarjem in tatarcem

Vsi poznamo tatarski biftek. Tisti, ki ga kupite v trgovini. In če ste bili pozorni, ste videli, da sem na začetku pisala o tartarju in ne tatarju. Tatarski biftek je popolnoma zmleto meso z začimbami in se uporabi kot namaz. Ko pa govorimo o tartarju (tuna, kozice, govedina, paradižnik ipd.), to pomeni ročno narezano meso na čisto majčkene koščke, ki se potem z dodatki povežejo. Verjemite, da je tudi okus tisti, ki obvelja, namreč veliko bolje čutite okuse in začinjenost. 

Seveda je razumljivo, da uporabimo predpisane dodatke, ki pa jih lahko prilagajamo svojemu okusu in dodajamo nam ljube.

Tako, zdaj pa z vami delim dober recept za goveji tartar po mojem okusu. Kar pridno ga uporabite in razveselite svoje najbližje.

GURMANSKA jesenska PIKNIK KOŠARICA!

NAROČITE SE NA NAŠE NOVICE IN MOJIH 6 RECEPTOV ZA JESENSKO PIKNIK KOŠARICO BOSTE BREZPLAČNO PREJELE NARAVNOST V VAŠ E-NABIRALNIK!

Nepremagljiva Alma

 

Recept in postopek za dve osebi

Pripravite si 200 gramov govejega fileja, dajte ga na krožnik. Nato daste na majhne krožničke vsako sestavino posebej:

  • 30 g naribane kisle kumarice,
  • 20 g nasekljane šalotke,
  • 20 g nasekljanih kaper,
  • 5 g nasekljanih feferonov,
  • 10 g nasekljanih sardelnih filejev,
  • 25 g gorčice,
  • en rumenjak,
  • tabasko,
  • konjak,
  • maslo,
  • okisana poljubna zelenjava,
  • toast ali kruh.

Ko vseh šest sestavin zložite na krožničke, si pripravite še desko ali večji krožnik, dober nož ter globok večji krožnik.

Na večji krožnik damo naribano maslo in okisano zelenjavo ter pustimo prostor za tartar.

Vse sestavine postavimo pred goste, toast je lahko že popečen in na toplem. Na deski začnemo s sekljanjem fileja na čisto majhne koščke, nato ga do konca nasekljajte, ko se meso že sprijema − postane skoraj mazivo, ga daste v globok krožnik. Nato dodate vse sestavine in rumenjak ter mešate, sproti solite, dodate kanček konjaka ter tabaska in na koncu primešate še rumenjak. Oblikujete v kepo in jo položite na krožnik, kjer ste pripravili maslo in okisano zelenjavo.

Foto: Peter Irman

Komentirajte

Vsak petek našim bralkam, ki so prijavljene v novičke Nepremagljive, pripravimo ekskluzivno vsebino, ki jo prejmejo izključno samo prijavljene bralke, na svoj email naslov. 

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

Draga nepremagljivaDiffero

Naš čudoviti Differo parfum te že čaka v naši spletni trgovini! Vabljena na dišeče druženje.

Draga nepremagljivaDiffero

Naš čudoviti Differo parfum te že čaka v naši spletni trgovini! Vabljena na dišeče druženje.