To so nasveti, s katerimi boste tudi začetnice vzljubile vadbo!

Začetke vedno spremlja neka neprijetnost, ko se odpraviš na pot bolj zdravega in uspešnejšega življenjskega sloga, ni nič drugače.

Ja, tudi če je pomešana z navdušenjem in motivacijo, nekaj nelagodja vseeno ostane. Logično, saj se lotevaš stvari, ki jih ne poznaš in vsako spoznavanje nosi s seboj nekaj neznank.

Tukaj je nekaj nasvetov, ki si jih velja zapomniti. Verjetno pa bodo dober opomnik tudi za tiste bolj izkušene Vitke Ritke.

1. Nihče v telovadnici se ne ukvarja s tem, koliko kilogramov lahko dvigneš, koliko ponovitev si izvedla in če ti špeh visi čez pajkice. Verjela ali ne, vsi imajo kar precej dela sami s sabo in vsi, tudi tisti najbolj “natrenirani”, so bili nekoč začetniki. Sama sem vedno navdušena nad novinkami in vesela, da so zbrale pogum in voljo za začetek.

2. Če ti kaj ne gre, ali česa ne razumeš, vprašaj nekoga, ki se na to spozna. Toliko nas je, ki z veseljem pomagamo. Pozabi na sram, s spraševanjem hitreje prideš do pravih informacij in hitreje napreduješ.

Tudi po “slabem” treningu, se boš počutila bolje, kot si se pred njim.

3. Rezultati se ne zgodijo čez noč. Vzemi si čas, razumi, da je to proces in bodi potrpežljiva s sabo in svojim telesom. In ne izgubljaj časa z bližnjicami. Pssst! Ne obstajajo.

4. Naj te ne bo sram spremljati svoje transformacije. Slikaj se zase in čez nekaj časa primerjaj fotografije sama zase. Slika pove veliko več kot tehtnica.

5. Slika, ki jo ti vidiš v ogledalu, še zdaleč ni takšna, kot jo vidijo drugi. Sama si namreč svoj največji kritik.

6. Če se številke na tehtnici niso bistveno spremenile, to še ne pomeni, da nisi napredovala in spremenila svojega telesa. To ni edino merilo uspešnosti, pravzaprav je največkrat celo zelo krivično.

7. Osredotoči se na pravilno izvedbo vaj. Večje obremenitve v kombinaciji s slabo izvedbo prinesejo zgolj težave. Zaradi poškodbe pa gre lahko v nič vse, kar si naredila do takrat.

8. Nekaj, kar deluje za druge, ni nujno, da bo delovalo zate. Si unikat in poišči svojo pot (še enkrat preberi drugo točko).

Za konec pa še “#quoteoftheday”: Edini slab trening, ki si ga naredila, je tisti, ki ga nisi.

Imamo tiste dobre dni, ko nam gre vse od rok, pa tudi tiste, ko že zjutraj vemo, da bo šlo vse na glavo. Pomembno je, da tudi v takšnih trenutkih najdemo čas za stvari, ki so pomembne za naše dobro počutje. Tudi po “slabem” treningu, se boš počutila bolje, kot si se pred njim. V resnici je slabo samo to, če ga ne narediš.  

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam