ELECTROLUX SLOVENIJA

Tri jedi iz Nepremagljive kuhinje, ki bodo popestrile vsak brunch!

Brunch, ta popolna kombinacija zajtrka in kosila, je postal priljubljen obrok za posebne priložnosti in sproščena druženja.

Če želite svoj brunch dvigniti na novo raven, imamo za vas tri čudovite recepte iz knjige Nepremagljiva kuhinja, ki smo jo izdale v sodelovanju s podjetjem Electrolux. Te jedi je pripravila kuharska mojstrica Alma Rekić, znana po svojem edinstvenem občutku za kombinacije okusov, ki očarajo.

Za vas smo izbrali: lososove prigrizke, club sendvič na Almin način, in nepogrešljiva jajca benedict. Te jedi niso le okusne, ampak tudi vizualno privlačne – popolne za to, da navdušite svoje goste. Brunch nikoli ne bo več enak!

Lososovi prigrizki – popoln začetek za brunch

Ti elegantni grižljaji z lososom so popolna izbira za začetek bruncha. Kombinacija sočnega lososa, kremastega avokada in sveže kumare bo navdušila vse ljubitelje svežih in lahkotnih okusov. Hrustljava tekstura in bogat okus omake teriyaki poskrbita, da so ti prigrizki prava zvezda mize. Priprava je hitra in preprosta, a rezultat izgleda, kot da ste se zelo potrudili.

Lososovi prigrizki

Sestavine (za 6 oseb):

  • 250 g lososovega fileja brez kože
  • 4 žlice omake teriyaki
  • 2 zrela avokada
  • 2 žlici limoninega soka
  • 150 g kumar
  • 2 žlici sezamovega olja

Postopek:

  1. Lososa oplaknite in osušite, nato ga narežite na kocke (približno 3×3 cm). Pokapajte ga z omako teriyaki, pokrijte in postavite v hladilnik za 30 minut.
  2. Avokada prepolovite, odstranite koščico in z žlico izdolbite kroglice. Pokapajte jih z limoninim sokom, da ne porjavijo.
  3. Kumaro olupite in narežite na rezine, debele približno 1 cm.
  4. Na ponvi segrejte sezamovo olje in na njem pecite lososove kocke z vseh strani (2–3 minute).
  5. Na vsako rezino kumare položite po eno kocko lososa in kroglico avokada. Po želji začinite in vse skupaj pritrdite z zobotrebcem.

Club sendvič na Almin način – kralj sendvičev

Klasičen club sendvič v tej Almini različici dobiva novo dimenzijo. Popečen toast, hrustljava slanina, sočen piščančji file in sveža zelenjava so združeni v popoln obrok. Curry v prahu doda eksotičen pridih, ki povzdigne ta priljubljen sendvič.

Club sendvič na Almin način

Sestavine (za 1 osebo):

  • 3 rezine toast kruha
  • 3 rezine slanine
  • 1 jajce
  • 1 list zelene solate
  • 60 g piščančjega fileja
  • Curry v prahu
  • 50 g belega zelja
  • Sol, poper
  • Majoneza
  • Gorčica
  • Sveži paradižnik

Postopek:

  1. Popečemo toast in spečemo piščančji file, nato ga narežemo na majhne koščke.
  2. Naribamo zelje, ga solimo, popramo in dodamo majonezo, gorčico ter curry v prahu. Dobro premešamo.
  3. Na prvo rezino toasta damo zeleno solato, nadev iz zelja in piščanca, nato pokrijemo z drugo rezino toasta.
  4. Na drugo plast dodamo popečeno slanino, rezino paradižnika in pečeno jajce na oko. Zaključimo s tretjo rezino toasta.

Jajca benedict – klasičen brunch s prefinjenim pridihom

Ko govorimo o brunchevih klasikah, so jajca benedict vedno na vrhu seznama. Ta Almin recept združuje kremasto holandsko omako, poširana jajca, dimljenega lososa in svežo špinačo, ki vse skupaj poveže v popolno harmonijo okusov.

Jajca benedikt

Sestavine (za 1 osebo):

  • Rezine dimljenega lososa
  • Sveža mlada špinača
  • Oljčno olje
  • Sol, poper
  • Svež paradižnik
  • Jajca
  • 1 l vode
  • 2 žlici vinskega kisa

Holandska omaka:

  • 15 ml limoninega soka
  • 2 žlički belega vinskega kisa
  • 3 rumenjaki
  • 125 g stopljenega masla
  • Sol, poper

Postopek:

  1. Holandska omaka: Limonin sok in beli vinski kis zmešamo v manjši kozici, dodamo rumenjake in jih penasto umešamo. Kozico postavimo nad vodno kopel in postopoma dodajamo maslo, dokler se omaka ne zgosti. Solimo in popramo.
  2. Poširanje jajc: V vrelo vodo z vinskim kisom previdno spustimo jajce in kuhamo do 4 minute, nato ga s penovko poberemo iz vode.
  3. Popečemo toast, dodamo svežo mlado špinačo pokapano z oljčnim oljem, narezan paradižnik, rezine dimljenega lososa in poširano jajce. Prelijemo s holandsko omako.

Foto: Peter Irman

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam