Triki in nasveti za ličenje: Kako nam korektorji lahko pomagajo zakriti nepravilnosti?

Eden mojih najljubših lepotnih izdelkov je, poleg maskare in kremnega rdečila za lica, zagotovo korektor. Brez korektorja si enostavno ne predstavljam vsakdanjika, uporabljam ga v kombinaciji z ličili in tudi, ko sem popolnoma brez njih.

Večina vas pozna korektor kot izdelek, ki pomaga pri prekrivanju podočnjakov (ja, tudi jaz jih imam ), ampak korektor je veliko več kot to. Pravim mu mali multifunkcionalni čarovnik, ki ne le, da prekrije nepravilnosti na koži ali zakrije posledice zelo dobre »žurke«, lahko ga uporabite tudi kot:

  1. Primer (izgovori se prajmer), oziroma bazo za veke, prede nanosom senčil za oči. Korektor nevtralizira barvo veke in jo pripravi za lepši nanos in obstojnost.
  2. Če ne marate bleščečih osvetljevalcev za obraz, lahko s korektorjem osvetlite določene dele obraza brez sijočega efekta.
  3. V primeru, da ne želite na obrazu tekoče podlage ali pudra. Tudi, če na primer pridete na dopust in ugotovite, da je vaš puder ostal doma, na kopalniški polički, vas lahko reši korektor.

Meni je še posebej v poletnih mesecih všeč to, da pusti koži dihati in, da mojo mejkap rutino s pomočjo korektorja res lahko poenostavim. Nanesem ga na področje okoli oči, okoli nosu, malo ga dodam na brado, malo na področje med očmi in seveda tam, kjer se mi (vedno ob nepravem času), naredi kakšen mozoljček.

Rezultat je naraven videz in to je osnova za lep in svež mejkap, še posebej po štiridesetem.

Korektor je kot mali multifunkcionalni čarovnik.

KATERI KOREKTOR JE PRAVI ZAME?

Izbira korektorja zna biti kar uganka, saj različne blagovne znamke ponujajo malo morje izdelkov. Najverjetneje so vam kdaj v drogeriji prodali korektor v zeleni barvi, ki ni naredil popolnoma nič drugega, kot vam samo osušil kožo pod očmi, težave, temnih kolobarjev, pa ni rešil. Kako lahko poskrbite, da se vam to ne zgodi več? Sledite spodnjim navodilom …

Pod besedo korektor poznamo dve vrsti izdelkov: 

  1. Prva skupina so korektorji, ki jim rečemo tudi kamuflaže. Ti so v intenzivnih barvah in služijo zakrivanju, oziroma kamuflaži različnih nepravilnosti, kot so na primer pigmentni madeži, neenak ten kože in podobno. Vedno jih nanašamo pod tekočo podlago oziroma pudrom.

ZELEN KOREKTOR zakriva rdečino – dermatitis, rozaceo in blage sončne opekline.

VIJOLIČEN (SIVKA) KOREKTOR osvetli in poživi pusto »rumenkasto« polt.

RUMEN KOREKTOR zakrije blago rdečico, da toplino in osvetli vsak tip obraza.

ORANŽEN (LOSOS, BRESKEV ali ROZA) zakrije temne kolobarje po očmi.

  1. Druga skupina so korektorji, ki jih ponavadi uporabljamo vse, ki si samo želimo malce zakriti določena področja. Če je korektor pravi, bo naš obraz po nanosu izgledal bolj sveže. Ti korektorji imajo lažjo teksturo kot tisti za kamuflažo. Lahko jih uporabimo tudi namesto tekoče podlage, oziroma pudra. Na prodajnih policah jih najdemo v bolj naravnih, koži podobnih barvah. Nanašamo jih nad tekočo podlago, oziroma puder.

Najpogostejša vprašanja o korektorjih

V kakšnem odtenku naj bo moj korektor?

Korektor naj bo do pol ali do enega odtenka svetlejši od barve kože ali tekoče podlage oziroma pudra.

Kako korektor nanašamo?

Kot vizažistka, pri strankah, pa tudi zase, za nanos korektoja uporabljam blazinice prstov ali malo gobico. Če vam je ljubše, lahko uporabite tudi čopič.

Korektor nanesemo na sredino (na primer podočnjaka) in ga “tapkamo” – gor, do linije trepalnic, dol, skoraj do konice nosu, ter levo in desno. Predstavljajte si črko V ali trikotnik pod očmi, ki ga morate narediti. Korektor naj postane eno s kožo ali tekočo podlago. Ne puščajte vidnih, neestetskih črt med korektorjem in ostalimi deli obraza, kjer ga niste nanesli.

Katere so najpogostejše težave pri nanosu korektorja in kakšno teksturo naj izberem?

»Korektor mi gre v gube pod očmi in jih še bolj poudari«.

»Čez dan mi korektor izsuši kožo po očmi in izgledam še bolj staro«.

To sta dva najbolj pogosta stavka, ki jih slišim od žensk, ki se upirajo uporabi korektorja.

Težava pa je le v izbiri napačne teksture izdelka za vašo kožo. Koža se pri določenih letih tanjša, še posebej koža pod očmi, ki je najtanjša in najbolj občutljiva. Tam se tudi pojavijo prve gubice. Korektor naj bi lepo zakril nepravilnosti, osvetlil in osvežil področje okrog oči. Zato je pomemben še en faktor pri izbiri in to je vlaženje. Tako bo korektor poskrbel za to, da bo koža lepa tudi po nanosu in ga ne bo »vlekla« v gubice.

Drage Nepremagljive, se beremo in gledamo še napre,j z malimi nasveti in velikimi triki, do takrat pa si lahko preberete še članek Kako se naličimo, če imamo povešene veke.

Vaša Romina.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam