Decembrski astrološki koledar: Vračanje ljubimcev iz preteklosti

Čaka nas astrološko izredno pester mesec, ki se začenja s sončnim mrkom v strelcu 4. decembra. Ta za Slovenijo na splošno ne bo slab, čeprav obljublja tudi, da se bodo nadaljevali pretresi v zdravstvu in šolstvu.

Na osebni ravni bomo čutili predvsem več upanja po novembrski temačnosti, vleklo nas bo v družbo, in če že ne bomo mogli potovati, bomo raziskovali vsaj svojo okolico ali si kako drugače širili obzorja. Najbolj ga bodo čutili strelci, dvojčki, device in ribi.

Čeprav bomo sprva odločni in energični, bo nato od 7. do 12. decembra prevladovala ribja energija. Več bo napak, napačnega razumevanja, razočaranja, utrujeni bomo, lenobni, občutljivi, čustveni in se smilili sami sebi. Na plan lahko pridejo škandali in laži, tudi partnerjeve. Lahko se bomo zatekali v omamo in pretiravali z opojnimi snovmi in drugimi odvisnostmi. Pazite se manipulacij vseh vrst in vse informacije dvakrat preverite. V tem času se velja tudi v zdravstvenem smislu bolj paziti, saj bomo lažja tarča okužb, več bo tudi psihičnih težav, zastrupitev s hrano, alergij … Najbolje bo, če svoja neuresničena hrepenenja in bolečine prelijemo v katerokoli obliko kreativnosti, čustvom pa ne pustimo, da nam pridejo do živega, čeprav bomo nagnjeni k njihovemu dramatiziranju in napihovanju, saj ne bodo odražala resničnega stanja.

V tem času bo izstopal 11. december, ko se Venera poveže s Plutonom, Merkur pa z Jupitrom. Prvi aspekt bo netil strasti, prinašal intenzivna erotična doživetja ter spodbujal finančna vlaganja. Če nameravate kupiti kaj dražjega, luksuznega ali kot naložbo, bo pravi čas za to, prav tako imate lahko srečno roko pri nakupovanju daril za druge. Če se morate karkoli dogovoriti ali si kaj izboriti, lahko to storite že zdaj, še bolje pa je, da počakate do 13. decembra, ko boste bolj jasno videli širšo sliko. 

Če nameravate kupiti kaj dražjega, luksuznega ali kot naložbo, bo pravi čas za to, prav tako imate lahko srečno roko pri nakupovanju daril za druge.

Tedaj namreč Mars vstopi v strelca, Merkur pa v kozoroga, kar pomeni, da bomo po eni strani bolj ognjeni, neustavljivi, optimistično dosegali svoje cilje in težko pri miru, po drugi pa bolj poslovno naravnani, prizemljeni, logični, držali besedo in sklepali trdne dolgotrajne dogovore. Posebno spodbudna bosta 19. in 20. december, ko bo Sonce v sekstilu z Jupitrom, Merkur pa v trigonu z Uranom. Prvi aspekt prinaša srečo, nove priložnosti, denar, ugodne kupčije in zadovoljstvo, drugi pa inovativne ideje, zanimive pogovore in napredek.

Hkrati 21. decembra Sonce vstopi v kozoroga in na splošno bomo bolj podjetni, ambiciozni, delovno razpoloženi in delali načrte za naprej.

Odnose bo okoli 20. decembra pretresel obrat Venere v kozorogu v retrogradno gibanje. Vse do konca januarja 2022 se bo namreč vladarica ljubezni in denarja na nebu pomikala navidezno nazaj, kar bo usmerilo našo pozornost na popravljanje ljubezenskih napak iz preteklosti. To je običajno čas, ko se v naše življenje vračajo nekdanji ljubimci in bivši partnerji, da bi z njimi še kaj razčistili oz. zaključili zgodbo. Lahko vas poiščejo in vas znova zapeljejo, še najbolj okoli 25. decembra, ko boste Venera in Pluton ponovno v konjunkciji. Toda velja opozorilo, da zveze, ki nastanejo, medtem ko je Venera retrogradna, ne trajajo, saj se nekaj v odnosu ali našem dojemanju tega spremeni, ko je vladarica ljubezni spet direktna. Poleg tega se boste spraševali o svojih vrednotah in se ukvarjali s financami, a tudi pri tem velja, da je v času retrogradne Venere bolje odložiti vlaganja, kupovanje dragih stvari, tudi lepotnim posegom in modnim nakupom se raje odpovejte, saj z rezultatom na koncu ne boste zadovoljni ali boste zadevo preplačali. Tudi dražja darila, kozmetiko itd. raje nabavite že pred Venerinim obratom.

Saturn in Uran, ki že vse leto prinašata družbeno trenje med starim in novim, modernim in tradicionalnim, težnjo po popolni svobodi brez vseh omejitev in držanjem pravil, bosta 24. decembra zadnjič v medsebojnem kvadratu. Ker poleg tega še 29. decembra Jupiter vstopi v ribi in prinaša več sočutja, občutka za druge, razumevanja in manj strogosti in individualnosti, lahko pričakujemo, da se počasi zaključuje obdobje razdvajanja ljudi. Spomnite se, kaj se je dogajalo od sredine maja do sredine avgusta 2021, ko je Jupiter na kratko že potoval po ribah. Jeza, nemir in boji za svoj prav so se umaknili, nastopilo je več strpnosti, bolj sproščeni smo se ukvarjali z dopusti in ne podpihovali zaostrovanja napete družbene klime. 

Od 26. do 30. decembra nas spremlja še nekaj prijetnih aspektov – 26. za ustvarjanje, navdih, snovanje novoletnih resolucij, 29. za zmenke, druženje, tople odnose in prijetno komunikacijo, hkrati se lahko istega dne lotimo dela, ki zahteva trud in vztrajnost, ter tako dokončamo projekte, ki nam še visijo za vratom.

Kakšni bodo letos prazniki? Božič bo barvala Luna v devici, kar pomeni, da bosta tako večerja kot kosilo perfekcionistično zastavljena, dom pospravljen in urejen do zadnje podrobnosti in nič ne bo ušlo vašemu pikolovskemu očesu. Svetujemo vam, da delo vendarle razdelite med družinske člane, sicer boste, ko pride družina, izčrpani, sitni in jim metali pod nos, da se žrtvujete zanje. Če se le da, se ne pogovarjajte o epidemiji in cepljenju, ker boste na dveh bregovih ter se lahko sprete. Smiselno je letos začeti druženje na sveti večer malce prej, saj se okoli 15. ure Luna harmonično poveže s Soncem, pozno v noč pa bo vedno več jeze in nestrpnosti, saj se bliža kvadratu z Marsom. Pazljivo na cesti, če se vračate domov! 

V soboto bodo prevladovale strasti. Marsikdo se lahko požvižga na tradicijo in preživi dan z ljubimcem oz. ves dan podžiga partnerja in ga zapeljuje, kar se konča v spalnici. Venera je namreč v konjunkciji s Plutonom. Drugi si bodo privoščili kaj pregrešno dragega in razmišljali o svojih in družbenih vrednotah. Tja do 21. ure zvečer bo prijeten čas za obiske in druženje, pozneje lahko pretiravate z alkoholom in ste preveč občutljivi.

Silvestrski večer bo Luna v strelcu barvala s svojim optimizmom, kar pomeni, da se bomo z upanjem ozirali v novo leto, starega pa se spominjali po prijetnih dogodkih ter odmislili vse slabo. Okoli 19. ure lahko marsikdo opravi zadnje obveznosti, potem pa si bomo dali duška. Zaradi Lune v konjunkciji z Marsom nam bodo sicer popustile zavore, lahko nas ujezijo omejitve ali kaj drugega in bo jeza privrela na plan. Izkoristimo energijo raje za aktivno silvestrovanje, npr. tako da se z baklami odpravimo na pohod po zasneženi naravi ali se peš sprehodimo do mesta. 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam