Izstopite iz cone udobja in se postavite zase!

Kot deklica iz skromne družine sem sanjala, da bom nekoč uspešna poslovna ženska. No, nekaj let pozneje so moje sanje postale resničnost. 

In vem, da je vera vase tisto, kar me je vodilo in gnalo naprej na poti do uspeha. Dovolila sem si slediti svojim sanjam, vedno sem namesto ovir videla priložnosti. Danes verjamem, da je to osnova vsakega uspešnega vodje, tako moškega kot ženske. Ko začnemo verjeti vase, ko smo sami sebi največja opora in podpora, znamo tudi vztrajati, se ne ustrašimo in zmagoslavno sledimo ciljem. 

Vemo, česa vsega smo zmožni, poistovetimo se s svojo vlogo in smo suvereni. Tako stojimo za tistim, kar počnemo, in smo lahko učinkoviti in najuspešnejši. Ko ženska izbere vlogo voditeljice oziroma uspešne poslovne ženske, je pomembno, da jo najprej ponotranji. Da verjame v svoja prepričanja, vizijo, si zna postaviti cilje in je osredotočena nanje. 

Ko ženska izbere vlogo voditeljice oziroma uspešne poslovne ženske, je pomembno, da jo najprej ponotranji.

Tudi če ji včasih okolica morda stereotipno sporoča, da je njeno primarno poslanstvo nekaj drugega, je zelo pomembno, da posluša svoje srce in je v svojem trdnem stebru. Nič ni narobe, če si ženska izbere, da bo odlična direktorica proizvodnega ali inženirskega podjetja. Tako kot ni narobe, če se katera odloči, da bo njeno poslanstvo posvečanje družini in da bo podprla moža v karieri. 

Zato, drage moje dame, verjemite vase, sledite svojim sanjam, ampak sprejmite akcijo, postavite si cilje in začnite z malimi koraki. Vse, kar počnemo, počnimo dolgoročno. Tudi donosile in rodile nismo v enem dnevu, nismo pridobile strank v nekaj urah ali dokončale projekta v enem tednu … Vse prave odločitve zahtevajo čas, načrt aktivnosti, akcijo in osredotočenost. Bodite pomirjene z odločitvami, ki jih sprejmete, in ne dvomite vanje, kajti šele tako boste lahko v popolnosti ‘odigrale’ svoje vloge.

Všečna ali uspešna?

Seveda sem tudi sama kdaj podvomila o tem, sploh ker mi družina in ljubezen ogromno pomenita. In četudi sem poslovno pot in uspehe podjetja velikokrat postavila na prvo mesto, lahko z gotovostjo trdim, da je biti mama nekaj najlepšega, kar se mi je zgodilo v življenju. Otroka me izpopolnjujeta. In prav tako kot partnerjeva, je tudi otroška ljubezen nekaj, kar te bodri in krepi tudi v najtežjih trenutkih. To, da sem mama, povem iskreno in s ponosom. Da opazujem svoja otroka, kako rasteta in se z mojo podporo razvijata v čudovita človeka, mi je v čast in zadoščanje, da sem nekaj v življenju naredila prav. 

Ko gledam in poslušam sedaj nekatere ljudi, čutim v njih veliko jeze, strahu, predvsem pa negotovosti vase, zato je še toliko bolj pomembno, da vedno, res vedno govorimo resnico, samo to, kar mislimo, ampak s spoštljivim odnosom. Odkrita in iskrena komunikacija je ključ do dobrega vodenja in uspeha v vsem, kar počnemo. 

Spomnim se, da mi je Marjan Batagelj nekoč dejal: »Tanja, če želiš biti uspešna, boš morala izbirati med všečna ali uspešna. Razlika je v tem, da si všečna lahko za nekaj časa, uspešnost pa si zgradiš z leti.« 

Kaj mislite, katero vlogo sem izbrala? ?         

Ali se spomnite, drage moje dame, kako ste v otroštvu sanjale, da boste frizerke, učiteljice, zdravnice in manekenke? Se spomnite tiste deklice, velike sanjačice, ki je videla, da ji je ves svet na dlani in da zmore vse? Kaj se je zgodilo z našimi sanjami? Kje smo jih izgubile? 

Drage moje, nikoli ni prepozno. Res ne. Pravijo, da smo z leti še bolj izkušene in modrejše ter bolj preudarno sledimo svojim ciljem. 

Recite si: »Zmorem! Vredna sem! Pametna sem in vem, VSE SE DA!«

Naj vaše sanje postanejo resničnost, naj pa vas nekdo usmerja in spremlja vaše rezultate. Prepričana sem, da bo vsaka, ki je pripravljena na akcijo, stopila iz povprečja in v določenem času začela živeti srečno in uspešno življenje. Uspešne vodje se zavedajo, da ni znanja nikoli preveč, in so se vedno pripravljene naučiti nekaj novega. 

Po drugi strani pa tiste, ki si želijo samo biti uspešne, velikokrat govorijo, da že vse znajo. Če pa so ta znanja ozavestila in jih zares živijo, je drugo vprašanje. Veliko mojih strank si želi uspeti in so res pripravljene delati spremembe. Ampak najprej je pomembno odsloviti vse izgovore, se sprejeti, odmisliti preteklost in prevzeti odgovornost za svoje življenje. 

Danes živimo v čudovitem svetu, v katerem lahko sami ustvarjamo svoje življenje. Mogoče pa nam je epidemija pokazala, da je čas, da pogledamo vase. Se ne oziramo na sosede ali okolico in ne gledamo na to, kaj si drugi želijo. 

Drage moje, tako sem naredila tudi sama. Sama sem se odločila. Odločila sem se za življenje, za srečno in izpopolnjeno življenje. Čutim, da sem poklicana, da pomagam ženskam, da stopijo iz svoje cone udobja in se postavijo zase, zato sem sestavila online tečaj, ki vam lahko pomaga, da najprej veste, česa ne želite in koliko ste v resnici vredne. 

Če želimo, zmoremo vse

Zakaj lahko tako govorim? Iz lastnih izkušenj vam lahko povem, kako se je spremenil moj odnos do vseh, ko sem začela delati na sebi. In kako se je spremenila klima v podjetju, ko smo začeli skupaj delati na odnosih. Ampak najprej sem zgradila odnos do sebe, potem sem samo z zgledom to širila med svoje sodelavce. 

In tukaj vam lahko pomagam, drage moje dame. 

Stopite na svojo pot, obrnite se k sebi in poglejte, kaj je tisto, kar vas loči od mesta uspešne vodje, ljubeče žene, najboljše mamice, zveste prijateljice … Kajti ko začnemo delati na sebi, se zavemo, da smo sami kreatorji svojega življenja in da si sami rišemo pot do sreče in uspeha. 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam