Mesečni astrološki koledar za februar 2023

Končno mesec, ko lahko začnemo uresničevati svoje cilje, ne da bi nas pri tem kaj ustavljalo in oviralo.

Sonce v vodnarju, po 11. 2. pa še Merkur v tem znamenju nas bosta navdihovala z novimi idejami in domiselnimi načini reševanja težav. Potrebovali bomo več svobode in se ne bomo pustili omejevati, se upirali avtoriteti in pravilom. Napredno bomo razmišljali, bolj družabni bomo po eni strani, po drugi pa želeli stvari početi po svoje, na svoj edinstven, drugačen način, ne da bi se kdo vmešaval v naše načrte. Veliko bomo razpravljali o vplivu podnebnih sprememb, družbeni pravičnosti, alternativnih načinih prehranjevanja …

Polna luna v levu 5. 2. prinaša družbene napetosti, izpostavlja močno voljo in ego energijo. Nadaljnja modernizacija in novi zakoni v zdravstvu lahko povzročijo upor ljudi, saj se bo zdelo, da ni nobene možnosti dialoga in so nam spremembe grobo vsiljene. Na osebni ravni krotite jezo, ne ravnajte impulzivno in agresivno, ampak premišljeno. Zmaga ni nič vredna, če zanjo porušiš vse okoli sebe.

Mlaj v ribah 20. 2. bo manj turbulenten in ugodnejši. Prinaša pomiritev, pasivno energijo, več kreativnega navdiha, povečano intuicijo in sočutje, na državni ravni pa lahko neko finančno izboljšanje.

V zadnji tretjini meseca bo hkrati Sonce vstopilo v ribi in obrnili se bomo navznoter ter se več ukvarjali s sabo in duhovnostjo. Počivali bomo, bolj pasivni, čustveni in občutljivi bomo. Čakali bomo na motivacijo in pravo priložnost, zato pomembnejše zadeve speljite že pred tem. V ljubezni pa bo veljalo ravno obratno – do 20. 2. bomo veliko bolj čuteči, čustveni, sočutni, iskali bližino in nežnost, po tem pa z Venero v ovnu veliko pogumneje in odločneje osvajali nasprotni spol, čeprav na trenutke malo pregrobo in brez občutka.

V odnosih bomo sicer stali na nasprotnih bregovih 4. 2., ko bosta Venera in Mars v kvadratu in nikakor ne bomo mogli uskladiti svojih želja in potreb s partnerjevimi. Najbolje bo, da v tistih dneh ne razpravljata preveč, ampak presežke energije sprostita v spalnici.

Kateri dnevi bodo popolni za ljubezen?

Že nekaj dni pozneje, 8. 2., se lahko situacija popolnoma spremeni, presenečeni in zadovoljni boste, še najbolj na spontanem zmenku ali potepanju z ljubljeno osebo. Samski se ozrite okoli sebe ali povabite simpatijo na pijačo. Vpliv prinaša tudi možnost ljubezni na prvi pogled.

Romantika, čustva, hrepenenje po sorodni duši bodo zaznamovali 15. 2. Pojdite na romantično večerjo ali v savno in masažo in ne pozabite na vrtnice! Prav tako bomo imeli več navdiha, stika s svojo dušo, kar naj izkoristijo umetniki in tisti, ki se ukvarjajo z duhovnostjo.

Najbolj strasten dan v mesecu bo sicer 19. 2., ko lahko odkrito osvajate osebo, ki vam je všeč, vse skupaj pa začinite z nespodobnim povabilom.

In valentinovo? Luna bo na ta dan v strelcu, okoli 18. ure pa še v trigonu z Jupitrom, zato se odpravita na kratek izlet, potovanje, potepajta se, raziskujta naravo in si pripravita piknik na prostem ali se kako drugače razvajajta. Naj ne manjka dobre hrane in pijače, pri drobnih pozornostih pa letos ne varčujte. Partnerja boste očarali s svojo razgledanostjo in znanjem.

Finančno februarja ne bo presežkov ne v dobrem ne v slabem. Začetku meseca se izogibajte vlaganju in nakupom dražjih predmetov.

Največ stresa, sprememb, nepričakovanih zasukov, nestrpnosti v prometu, hitenja, naglice, impulzivnosti lahko pričakujete 3. in 21. 2. Preložite pomembne odločitve in poslovne dogovore, saj se lahko skregate, porušite vse mostove za sabo ali se zadeve kako drugače spremenijo.

Najbolj težave in depresiven bo 16. 2., ko si ne zadajte preveč opravil, saj se bodo pojavljale omejitve in ovire, skupaj z zaskrbljenostjo in črnogledostjo. Pazite na odpornost in vitalnost! Ne prepirajte se z avtoritetami.

Ugodni dnevi pa so 6. 2., ko je prisluhnite svojim hrepenenjem, opredelite svoje vizije in bodite čim bolj kreativni, 10. 2., ko se lahko odločno postavite zase, začrtate meje in nova pravila, 17. 2., ko lahko vlagate, nakupujete, ugodno sodelujete s tujino in sklepate dobre dogovore, 22. 2., ko boste energični, neposredni in ciljno naravnani.

Kako najbolje izkoristiti februar?

  • Zavijate rokave in se lotite dela. Nadaljujte poslovne projekte, s katerimi ste januarja čakali zaradi retrogradnih planetov, predvsem v prvi polovici meseca. Druga polovica bo boljša za umetnike in alternativne terapevte. 
  • Načrtujte, odprite se za nove ideje, prisluhnite tako intuiciji kot genialnim prebliskom. Vse, kar se zapleta, poglejte z drugega zornega kota.
  • Ognjena znamenja, predvsem ovni, izkoristite ugodno obdobje, ki ga prinaša Jupiter v vašem znamenju. Zgrabite priložnosti, mrežite se, vlagajte, širite svojo dejavnost, plemenitite zasluženi denar, privoščite pa si tudi kako potovanje ali kakšne drugačne užitke.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam