Nova lepotna rutina: Nahranimo svojo kožo tudi od znotraj!

Svež videz, sijoča, napeta in navlažena koža. To je cilj, ki ga želimo doseči vse ženske, ne glede na starost. Lepa in zdrava koža nista nekaj samoumevnega in rezultate lahko dosežemo le, če dosledno negujemo svoj obraz in telo.

Pravilna prehrana, kakovostna kozmetika, redna telesna aktivnost, uporaba zaščitnega faktorja, izogibanje nezdravim navadam, ljubezen do samih sebe ter dobra energija so zagotovo formula za to, da smo videti dobro in, da je naša koža mladostna, videti bolj zdrava in napeta. Če se tega ne držimo, nam ne bodo pomagali niti najdražja kozmetika, niti lepotni postopki in tudi najbolj kakovostna prehranska dopolnila ne.  

In, če se na to, da moramo biti pri skrbi za svojo kožo in telo dosledne, navadimo že veliko prej, pri dvajsetih ali petindvajsetih, nam bo zagotovo veliko lažje. Jaz si na primer takrat, ko sem bila stara toliko, tudi slučajno nisem mislila, da lahko tudi to, kar vnašam v svoje telo, vpliva na stanje moje kože in moj videz in, da so dobro hidrirana koža in nahranjene plasti kože pomembne tudi pri tistih, ki so še mladi. To je zelo dobra naložba za kasneje. V tistih časih nas ni na to temo ozaveščal nihče in tudi sanjalo se mi ni, kako mi lahko pomagajo tudi prehranska dopolnila. Kako pomembno je, da kožo nahranimo od znotraj. Zato apeliram tudi na vas, drage mlade dame, ki ste 20 in več let mlajše od mene, da začnete razmišljati za naprej. 

Tudi Medexove ambasadorke Urška Centa, Lara Komar in Anela Šabanagič so močne ženske, ki so dokaz, da se naložba v sebe še kako obrestuje.

Pri uživanju prehranskih dopolnil se držim naslednjega:

 • Potrpežljivost, saj pri večini traja vsaj kakšen mesec, da se pokažejo prvi rezultati
 • Ne pričakuj čudežev. Prehranska dopolnila se imenujejo tako z razlogom, so pika na i in podpora že obstoječim rutinam
 • Upoštevaj navodila proizvajalcev
 • Za rezultate moram prehranska dopolnila jemati redno 

Tako kot vsako življenjsko obdobje prinaša svoje izzive, spoznanja, nas utrdi, da postajamo vedno bolj samosvoje, se začnemo zavedati, kdo smo, tako tudi prinaša tudi spremembe v našem videzu. Spopadamo se z različnimi težavami in neprijetnostmi, ki so posledica staranja, izpostavljanja soncu, onesnaženemu zraku in različnih drugih oblik oksidativnega stresa.To je dejstvo in zrela koža ima pač svoje zahteve. Tega se dobro zavedajo tudi proizvajalci različnih prehranskih dopolnil, ki iščejo inovativne načine, s katerimi nam pomagajo pri podpori od znotraj in tako omiliti te posledice. Eno izmed vodilnih na tem področju je zagotovo slovensko podjetje Medex

Zase pravim, da sem pri petinštiridesetih v najlepših letih. Ženske smo v tem obdobju zelo aktivne, zaposlene, življenjski tempo je hiter. Hkrati pa se ob vsem tem zavedamo, da vse, kar si zastavimo, lahko dosežemo le tako, da ohranjamo zdravo telo, da smo fit, zadovoljne same s samimi seboj, sem pa, brez ovinkarjenja, sodi tudi zadovoljstvo s svojim videzom. Iščemo najbolj učinkovite in najhitrejše rešitve, ki nam pomagajo ohranjati svež, mladosten videz, sijočo, napeto in navlaženo kožo. 

Ženske smo v tem obdobju zelo aktivne, zaposlene, življenjski tempo je hiter, zastavljene cilje lahko dosežemo le tako, da smo zdrave, fit in zadovoljne same s seboj. Zato iščemo najbolj učinkovite in najhitrejše rešitve, ki nam pomagajo ohranjati svež, mladosten videz, sijočo, napeto in navlaženo kožo. 

Vedno sem na preži za novimi izdelki, sem redna uporabnica prehranskih dopolnil kot so na primer kolagen in dodatki, ki mi kot aktivni športnici pomagajo pri regeneraciji. Prav tako me ni strah preizkušati in uvajati novih lepotnih rutin.  

Zato je Medexova najnovejša linija prehranskih dopolnil v kapsulah, trojček za lepšo polt, takoj pritegnila mojo pozornost, sploh zaradi težav, ki jih nagovarjajo:

 • Suha in hrapava koža
 • akne
 • strije
 • gube
 • izguba čvrstosti kože
 • zrela in utrujena koža
 • celulit

Nekatere težave, kot so mimične gube in izguba tonusa dobro poznam, druge na srečo malo manj.

Pri prehranskih dopolnilih ne želim izgubljati časa z raziskovanjem, zanima me, kako učinkujejo, kako hitro delujejo, kaj z njimi moja koža in moje telo pridobita in, kje jih lahko kupim. O rezultatih iz prve roke še ne morem poročati, saj sem jih šele začela uživati, sem pa  seveda z zanimanjem preverila pri drugih, kaj lahko pričakujem in, kako so z njimi zadovoljne druge uporabnice. Zelo izčrpne informacije in rezultate testiranja si lahko preberete na www.tixibeauty.si.  

IZDELKI, KI SESTAVLJAJO LEPOTNI TROJČEK:

Za zrelo in utrujeno kožo – Hyaluron

Obnovitev ravnovesja vlage v spodnjih plasteh kože predpogoj za splošno navlaženost kože.

Ravnovesje vlage v zgornjih plasteh kože je odvisno tudi od zadostne oskrbe z vlago iz spodnje plasti v kateri se nahaja hiarulonska kislina, zato je obnovitev ravnovesja vlage v spodnjih plasteh kože predpogoj za splošno navlaženost kože.

Kaj pričakujemo: Zmanjšuje gube in prispeva k bolj mladostnemu videzu kože. Deluje v dermisu.

Uporaba:

 • 2 kapsuli na dan, zjutraj s kozarcem vode, na tešče
 • Priporočajo uporabo vsaj 30 dni za prve učinke, lahko se uporablja stalno

Cena: 19,89 eur

Za suho kožo – Ceramidi

Ceramidi

Ceramidi pomagajo obnoviti lipidno bariero, da se upočasni izhlapevanje vlage iz kože, in uravnava njeno izgubo.

Kaj pričakujemo: Izboljšajo hidracijo in elastičnost kože po celem telesu. Delujejo v epidermisu.

Uporaba:

 • 1 kapsula na dan, kadarkoli
 • Prvi učinki po 15 dneh, priporočena uporaba vsaj 60 dni, lahko se uporablja stalno

Cena: 16,89 eur

Pozor! Pri Medexu priporočajo, da hialuronsko kislino uživate ločeno od ceramidov (oziroma drugih prehranskih dodatkov), recimo vsaj 1 uro kasneje.

Za vse, ki bi se rade znebile celulita- Anti-Celulit

Kapsule za zmanjšanje celulita.

Prispevajo k zmanjšanju celulita, bolj elastični in čvrsti koži in vsebujejo kom binacijo izvlečkov naravnih ekstraktov, vitamina E in bakra. Baker in Vvitamin E imata vlofo pri zmnajšanju oksidativnega stresa.

Kaj pričakujemo: Poveča se odvajanje vode, mikrocirkulacija. Deluje v dermisu in epidermisu.

Uporaba:

 • 2 kapsuli na dan
 • Priporočajo redno uporabo vsaj 60 dni, prvi učinki vidni po 30 dneh.

Cena: 19,89 eur

Omenjena prehranska dopolnila ne vsebujejo glutena, živalskih sestavin in so zato primerna tudi za veganke! 

P.S. Vsi, ki me dobro poznajo vedo, da spadam med tiste, ki imajo težave s požiranjem tablet in kapsul. Medexova prehranska dopolnila v kapsulah brez težav odprete, stresete vsebino v kozarec vode, jaz osebno na žlico, dodam malo vode in težava je rešena!

Članek je nastal v partnerstvu s podjetjem Medex.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam