Vsebino omogoča Estetika Med-art

Drobne gubice in brazgotine od aken? Obstaja “svinčnik”, ki jih izbriše!

Za SkinPen lahko mirno rečem, da je (moje) lepotno odkritje leta 2020. Učinkovito, neboleče in cenovno dostopno. Brazgotine od aken, hiperpigmentacija, drobne gubice – vse to so stanja, pri katerih lahko pomaga ta tretma.

SkinPen® je eden izmed tretmajev za lepo in zdravo kožo, na katerega prisegajo ženske, ki jim invazivnejši posegi ne dišijo, med njimi sem seveda tudi sama. Videz drobnih ali izrazitih gubic na obrazu in vratu, razna pigmentacijska stanja, kot so melazma, vitiligo, sončne pege ali brazgotine od aken, so pogosta stanja, s katerimi se bolj ali manj soočamo vse ženske, posebno po štiridesetem letu.

Čeprav redno skrbim za svojo kožo, uporabljam kakovostno kozmetiko, si obraz vedno zaščitim s kremo z visokim zaščitnim faktorjem, pijem dovolj tekočine, leta pač delajo svoje. Vedno bolj se moram truditi, da je koža bolj sijoča, napeta in videti zdrava. Eden od tretmajev, ki so res učinkoviti pri tem, je SkinPen®, ki ga v Sloveniji prvi in ekskluzivno izvajajo v medicinskem centru Estetika Med-art v Ljubljani.

Tretma je učinkovit, neboleč, po njem ni potrebno okrevanje in je tudi cenovno dostopen. 

Kaj je pravzaprav SkinPen®?

Če napišem čisto laično, je to mala napravica, podobna svinčniku, ki ima konico, v kateri se skrivajo iglice, ki med tretmajem prodirajo v kožo. Gre za medicinski microneedling. SkinPen® je klinično preizkušen in večkrat svetovno nagrajen tretma, ki ponuja varno in izredno učinkovito izboljšanje videza obraznih brazgotin.

Pospešeni postopek popravljanja kože zmanjša brazgotine, ki nastanejo pri aknah, zoži preveč razširjene pore, zmanjša drobne gubice na obrazu in vratu ter zdravi pigmentacijska stanja.

Tretmaje je mogoče učinkovito izvajati vse leto, na vseh tipih kože, na voljo pa so le v medicinskih centrih. Tretma je popolnoma varen in nastavke uporabijo le enkrat, saj funkcija zaklepanja za enkratno uporabo prepreči ponovno uporabo istega nastavka. 

Moja izkušnja in potek tretmaja

Naj najprej povem, ker je to zanimalo tudi mene in vem, da tudi marsikatero izmed vas: ne, tretma ni boleč, in čeprav uporabljajo iglice, poseg ni neprijeten, tudi zaradi tega, ker te na področju tretiranja – v mojem primeru je bil to obraz – namažejo z anestetično kremo. Na tem mestu naj poudarim, da se izogibam vsem posegom in tretmajem, ki mi na kakršenkoli način povzročajo preveliko bolečino. Sem pač pristaš tega, da ni nujno, da za lepoto trpimo, verjamem v to, da sta potrebna disciplina in redno vzdrževanje s kakovostnimi izdelki in različnimi tretmaji. Če se le da, si jih privoščim enkrat na mesec.

Dan pred posegom sem se v Estetiki Med-art oglasila še na tretmaju Hydrafacial, na katerega sicer prisegam že vrsto let (o njem več drugič in ga res, res, toplo priporočam vsaki nepremagljivi), saj tako kožo dobro očistimo in pripravimo na SkinPen®. 

Kožo na obrazu so mi pred posegom temeljito očistili, nanesli anestetično kremo, ki začne delovati nekje po pol ure, nanesli še glicerinsko emulzijo, ki sem jo dobila tudi za domov, potem pa začeli terapijo. Čutiš le rahlo vibriranje in dotike, malo bolj na področju čela, ampak mislim, da tudi tistim, ki ste zelo občutljive za bolečino, ne bo prav nič neprijetno. S terapevtko sva začeli na čelu, nadaljevali po nosu in nad zgornjo ustnico in zaključili na licih, kjer je nastavila malo večjo globino prodiranja iglic. 

Kako SkinPen® sploh “izbriše” brazgotine in drobne gubice?

No, dobesedno izbriše jih ne, vendar pa tehnologija, ki jo uporabljajo pri posegu zelo uspešno pripomore, da se izboljša videz kože. Iglice prebodejo povrhnjico in spodbudijo naravni mehanizem za obnavljanje kože, ki so jo iglice ‘poškodovale’. Naše telo namreč prenaša kri in rastne faktorje v kožo, da ustvari nov kolagen in elastin, zato je zdravljenje naravno, saj temelji samo na vašem telesu in tako izboljša teksturo kože.

Globine iglic se nastavijo glede na področje, na katerem se dela, saj je postopek primeren tudi za druge predele telesa, kjer so brazgotine. 

Postopek je hiter, neboleč in učinkovit.

Kot rečeno, popolnoma nič neprijetnega in naslednjič bova šli zagotovo še globlje. Terapevtka me je opozorila, da že med posegom tretirana področja obraza lahko postanejo precej rdeča, vsekakor pa je močna rdečica pozneje normalna in traja približno en dan. Tretma je bil hiter, trajal je manj kot 20 minut. Potem sem vstala in šla domov.

Takoj po tretmaju …

Še naslednji dan sem rahlo čutila, kot da mi kožo zateguje, uro ali dve sem imela občutek kot da me je “dobro” prijelo sonce, ta občutek pa so mi takoj olajšali izdelki, ki sem jih dobila za s seboj. Prvi učinki so vidni v roku enega tedna, ko se začne intenzivna regeneracija in sinteza kolagena. Končni učinek je viden po zaključenem paketu terapij.

Koža je bila je po tretmaju že peti dan na dotik gladka, in na videz sijoča in napeta. Poseg bom ponovila še dvakrat, v razmaku 30 dni.

Dva primera prej in potem, ki so mi ju posredovali in sta me res navdušila:

Cena in pomembne informacije

Čas trajanja tretmaja: dobra ura s pripravo in posegom vred

Za koga je SkinPen® primeren: za vse tipe kože in vse, ki bi se rade znebile drobnih gubic, brazgotin od aken in hiperpigmentacije

Stopnja bolečine: neboleče

Okrevanje: ga ni, 24 do 48 ur rdečice

Pomembno: 24 ur po tretmaju lahko nanašate samo izdelke, ki vam jih za s seboj pripravijo v Estetiki Med-art in so vključeni v ceno

Priporočljivo število tretmajev: trikrat za nego proti staranju, za ostala stanja pa večkrat, po posvetu s strokovnjakom v Estetiki Med-art.

Zadovoljstvo pacientov: 80 odstotkov pacientov je opazilo izboljšanje videza brazgotin mesec dni po tretjem tretmaju s SkinPenom®, po šestih mesecih pa se je ta odstotek še povečal, saj za ustvarjanje kolagena koža potrebuje svoj čas, zato je sčasoma rezultat še boljši 

Cena za en obisk: 180 EUR, na paket treh, oziroma šestih tretmajev, obračunajo 10, oziroma 15 odstoten popust.

Za posvet o tretmaju SkinPen® se lahko v Estetiki Med-art naročite na telefonski številki 040 186 330 ali na info@estetika-medart.si.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam