Vstopamo v mesec, ko praznujejo ovnice. To naša astrologinja pravi o njih!

Prvo znamenje zodiaka želi v življenju zasedati prvo mesto – ovni so tekmovalni, odločno in včasih nepremišljeno se zaganjajo k svojim ciljem.

Največkrat jim je vse jasno in ne razumejo, zakaj druga znamenja komplicirajo pri vsaki stvari, saj so sami navajeni iti skozi življenje s kar čim manj zapletov. Neposredni so tako pri dogovarjanju kot v odnosih. Storijo, kar je treba, takoj gredo v akcijo in se lotijo dela, saj ne marajo razglabljanja, analiziranja, tehtanja, omahovanja in besedičenja. Zato včasih izpadejo plehki in površni, kot da se ne želijo poglabljati v globine, a v resnici drugi ne razumejo, da gre zgolj za to, da ne potrebujejo balasta. 

Ne zadržujejo se in ničesar ne olepšujejo, ampak povedo, kar mislijo. Samovoljni so in imajo močan ego. Pogosto se sicer prenaglijo in skočijo v bazen, ne da bi pogledali, ali je v njem voda. To jih opomni, da je včasih vendarle pametno premisliti, preden deluješ, ali celo poslušati kakšen nasvet, čeprav so ovni sicer prepričani, da imajo vedno prav. Njihova prednost je drugače tudi to, da ostanejo vedno optimistični, tudi ko se kakršnokoli tveganje ne izteče v njihov prid. S pogorišča preprosto vstanejo in gredo naprej, ne da bi se pretirano obremenjevali s tem, kar se je zgodilo.

S svojo ognjeno, spontano, borbeno naravo je oven rojeni vodja, ki drugim kaže, kako postaviti meje in si izboriti svoje želje. Nima namreč potrpljenja za dolgovezenje in pogajanja, ampak gre in uredi problem. Zato včasih velja za brezobzirnega in egoističnega, a priznati je treba, da s svojo odločnostjo tudi orje ledino in marsikaj premakne z mrtve točke. Značilni oven vedno izstopa v množici, kar gre lahko okolici na živce. Tudi njegova prirojena potreba po tekmovalnosti lahko razburka vzdušje v kolektivu, predvsem kadar se ne ozira ne levo ne desno, ampak premočrtno odkoraka proti cilju. Najbolje se znajde v kriznih okoliščinah, saj se zna brez kompliciranja osredotočiti na tisto, kar je treba storiti, hkrati pa optimalno razdeliti naloge. Zato se najbolje znajde na vodilnih mestih, lahko kot krizni menedžer, ali pa vsaj spodbuja skupino prijateljev k športu ali drugim skupnim dejavnostim. Ker morajo biti vedno prvi in zmagati, se ovni tudi v odnosih težko prilagajajo in sodelujejo – življenje okolice bo veliko lažje, če se samo prepusti njihovemu vodstvu in pobudam. 

Znane ovnice

Med znanimi ovnicami so na primer igralka Reese Witherspoon (22.3.1976), Sarah Jessica Parker (25.3.1965), Keira Knightley (26.3.1985), Mariah Carey (27.3. 1970), Emma Watson (15.4.1990), Kourtney Kardashian (18.4.1979) in America Ferrera (18.4.1984).

Obožujejo svobodo in strast

Njihov um je nemiren, bolj impulzivni so kot racionalni, odločitve sprejemajo v trenutku, ne obremenjujejo se z detajli. Hitro se začnejo dolgočasiti in gredo naprej.

Skozi življenje jih vodi nekakšna otroška naivnost, ki jih dela ranljive. Niso ujetniki svojega razpoloženja in se niti ne poglabljajo preveč v svoja čustva, a znajo hitro vzkipeti in se enako hitro pomiriti. Niso najbolj sočutno znamenje in se težko vživljajo v druge ter pogledajo prek svojih logičnih prepričanj, so pa radodarni. Obožujejo svobodo in odkritost. Strastni so in entuziastični ter vedno iščejo rešitve težav. 

Druge prav tako kot s svojim nemirom, ki jim ne dovoli obstanka, spravljajo ob pamet s tem, da želijo vse zdaj in takoj.

V marsikaterem pogledu so ovni lahko tudi sebični – za svoje obsedene strasti so pripravljeni marsikaj nepremišljeno žrtvovati. Lahko so egocentrični, ukazovalni in ne upoštevajo potreb drugih, neobčutljivi so za njihova čustva, kar je še posebno naporno v partnerskem odnosu.

Ovnica je tudi naša Andreja, ki praznuje 26. marca. Foto: Dejan Nikolič

Ovni imajo radi hrup, vrvež, dogajanje, vznemirjenje, nevarnost, seks in satiro, ne marajo pa miru in tišine, monotonosti in nepravičnosti. Zapravljajo tako nepremišljeno in spontano, kot živijo. Radi špekulirajo, tvegajo, vlagajo, tako pogosto hitro veliko zaslužijo. Kot starši obožujejo igro z otroki, še bolj pa pustolovske in športne podvige z njimi. Težko razumejo otroke, ki so zaprti vase in potrebujejo mir in samoto.

Mladi ovni pa so energični, zaletavi, glasni – in nagnjeni k nezgodam. Njihova neustrašnost jih pogosto spravi v nevarnost, saj po nepotrebnem tvegajo. Ne marajo se igrati sami in potrebujejo nenehno spodbudo. Najsrečnejši so v aktivnem šolskem okolju in se učijo s tekmovalnostjo. Ko niso zadovoljni, so zdolgočaseni ali niso v središču pozornosti, imajo lahko izpade.

In v ljubezni? Oven je strasten ljubimec, ki rad osvaja odkrito in neposredno. Ko je enkrat vezan, je lahko zvest, a pred tem naniza kar nekaj razmerij.  V odnosu mora biti vedno glaven, tako v spalnici kot zunaj nje. A ni mu težko povedati, da ima nekoga rad, tudi primerna darila zna kupiti, saj je eno najbolj romantičnih znamenj zodiaka.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam