To so TOP 4 smučišča po izboru Špele Močnik

Voditeljica oddaje Dobro jutro na TV Slovenija je navdušena športnica, še posebej pa je zaljubljena v smučanje. 

Nepremagljive smo Špelo, ki se sicer te dni potepa po bolj toplih krajih, po Kostariki, zato prosile, naj nam namigne, katera smučišča so njena najljubša za družinsko smuko. “Na običajno leto presmučam okoli 50-60 dni, ker smučam vsak vikend in vse počitnice, smučanje je res eden mojih najljubših športov. Lansko leto, ko so bila smučišča veliko zaprta, sem odkrila še turno smučanje, tako da izbire za na sneg je vedno dovolj.

Špela je navdušena tudi nad turnim smučanjem.

Pri smučiščih vedno gledam, koliko imajo prog, ali so tudi kakšne malo daljše, da ni med najbolj obleganimi in da ni prevelike gneče,” nam je zaupal Špela, ki jo smučanje spremlja že od malega, saj ga je tudi aktivno trenirala do svojega 15 leta in se že takrat zaljubila v ta šport. Ne vem, kaj je tako magičnega, drvenje po belih strminah, biti cel dan v naravi, na svežem zraku, iskanje popolnega zavoja … Smučanje je res moj šport številka 1 in prav nikoli se ne zgodi, da se mi ne bi ljubilo, tudi če je hud minus ali če sneži, volja za nekaj dobrih zavojev je vedno.

To so najljubša Špelina smučišča

Zadnja leta večinoma smučamo na avstrijskem Koroškem, ker imamo tam letne karte. Vsa smučišča, ki sem jih izbrala za Nepremagljive so razgibana, z veliko progami, tako za dobre kot malo slabše smučarje, nekatera imajo tudi snežni park, kar je še posebej privlačno za otroke, prav vsa ta smučišča imajo tudi super poligone za smučarje začetnike ali za manjše otroke. 

  • Turracher

Tukaj se lahko dobro nasmučaš, pa na vrhu ene od sedežnic goste vedno presenetijo s šampanjcem.

  • Lienz

Super je, ker so vse proge cel dan na soncu, ni senčnih prog, kjer bi te pri minusu zelo zeblo. 

  • Kals Matrea

To smučišče ponuja krasen razgled na sosednje hribe, pa tudi proge so zelo raznolike.

  • Katschberg

Tukaj pa so mi všeč dolge proge in apres ski.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam