Učinkovit postopek, ki pomladi, obnovi in nahrani kožo

Ste že slišale za postopek, ki je močnejši od vseh mask, oblog in tretmajev z različnimi aparati? Močnejši je, ker doseže podkožje, kjer se ‘rojeva’ nova koža. Z intenzivnim dodajanjem hranil lahko tako gradimo zdravo kožo, ravnamo gube, odpravljamo nepravilnosti in že po nekaj tednih se polt zablešči v popolnoma novi ter bolj sijoči podobi.

Gre za popolnoma nebolečo terapijo, s katero zagotovimo, da pridejo ključne snovi natanko tja, kjer želimo, da delujejo, preden jih telo uporabi za druge procese. Izvaja jo zdravnik in navadno se za potek terapije odloči glede na potrebe kože, zadostujejo pa nekje trije do štirje tretmaji v obdobju enega meseca. Pridete z določeno težavo, glede na to pa se določi terapijo, ki vam obnovi, pomladi, predvsem pa nahrani kožo. Eden najbolj priljubljenih postopkov je na primer lokalno topljenje maščobe (npr. podbradka, zgornjega dela rok …). 

Moja izkušnja

Ker sem sama vedno poskusni zajček, sem si dala dva ‘boosterja’. Enega za topljenje maščobe v podbradek, za tem pa na isto mesto še hialuronsko kislino, ki kožo zategne, jo drenira in odstrani odvečno tekočino.

V naslednjih tednih se je izkazalo, da odlično deluje. Povešena koža se mi je lepo zategnila, podbradek zmanjšal za polovico. Naslednja avantura me je vodila v beljenje in regeneracijo od sonca skurjene kože. Beljenje sem si privoščila že pozimi, ko sem na desetih terapijah prejela glutation v obliki infuzije. Namen je bil razstrupljanje jeter in obnavljanje imunskega sistema. Nad svojo sijočo kožo pa sem bila seveda navdušena.

Kaj vse lahko dosežemo s podkožnimi boosterji?

  • Hidracijo, s tem pa pridobimo volumen, ki nam ga z leti primanjkuje,
  • obnovo, z njo pa bolj gladko kožo,
  • pomlajevanje
  • beljenje in zmanjšanje temnih madežev,
  • sijaj in prožnost,
  • zdravljenje aknaste kože,
  • razstrupljanje in obnavljanje kože po poškodbah zaradi sončenja,
  • lokalno topljenje maščobe (podbradek, roke, stegna – celulit).

Katere boosterje uporabljamo in kaj dosežemo z njimi 

ALANIN – ČE SE PREVEČ SLADKAMO

Sladkor ni slab, samo ker se nam zaradi njega nabira maščoba okoli pasu – katastrofalno deluje tudi na kožo, saj uničuje beljakovine, ki ji zagotavljajo elastičnost in podporo. Ta strahotni proces nepreklicnega staranja imenujemo glikacija. Pri njem pride do spontane reakcije med sladkorjem, ki se prenaša po krvi, in kožnimi vlakni (kolagenom in elastinom). Posledično otrdijo in oslabijo podporna tkiva ter se poškodujejo kožna vlakna. Usnjica postopno izgubi elastičnost in tonus. Na površini kože se pojavijo gube. Alanin pa je aminokislina, ki preprečuje glikacijo. Če ste torej sladkosnedni, je to zagotovo terapija, ki bo omilila uničujoč vpliv vaših sladkih razvad.

VITAMIN C – ČE SE RADE SONČIMO IN ŽIVIMO V MESTU

Ko ga vnašamo neposredno v usnjico kože, tam počisti proste radikale, ki so nastali zaradi strupov iz okolja. Življenjski slog igra pomembno vlogo pri zdravju naše kože in slaba prehrana, kajenje, pitje in onesnaženost iz okolja povečujejo oksidativni stres v telesu. Pri tem moramo omeniti tudi najhujši vir prostih radikalov – sončenje. To škodi našim celicam in prispeva k pojavljanju gub, manjšem volumnu in staranju kože. Vitamin C pa potrebujemo tudi za nastajanje kolagena, beljakovine, ki ohranja kožo čvrsto in prožno.

Terapije je vedno dobro kombinirati tudi z drugimi hranili in intravenoznim dodajanjem tega dragocenega vitamina, da očistimo vse celice in spodbudimo maksimalno regeneracijo.

CINK – ČE IMAMO POKODOVANO IN VNETO KOŽO

Je pomemben mineral v sledovih, ki je ključen za obnavljanje kožnega tkiva in odličen za zaščito pred sončnimi ultravijoličnimi žarki, ki povzročajo fotostaranje kože. Druga pogosta težava kože so akne, pomanjkanje cinka pa je povezano z uravnavanjem sebuma – maščobe v dermisu. Preprečuje virozna stanja in v infuziji ga kombiniramo z lizinom. Kadar zdravimo posledice škode, ki smo jo povzročili s sončenjem, tako injiciramo v podkožje izmenično vitamin C in cink.

GLUTATION

Čistilec telesa, ki ga ne moremo vnesti v telo v obliki tablet, saj razpadejo ob želodčni kislini, je sestavljen iz treh aminokislin in poleg svoje močne antioksidativne moči slovi kot belilec kože – tudi temnih madežev. Temnopolti zvezdniki, ki si želijo posvetliti kožo, ga redno jemljejo. Velja za enega najmočnejših antioksidantov v jetrih, zato ga največkrat kombiniramo z intravenoznimi terapijami – neposredno v krvni obtok. To nam zagotavlja porcelanasto polt brez pigmentnih madežev, predvsem pa se koža po terapijah obnovi na celični ravni. Priporočamo ga tudi pri aknasti koži in drugih kožnih boleznih, kot so dermatitis, luskavica, kuperoza itd., ker krepi kožo in spodbudi, da se ta hitreje obnavlja. Enakomeren ten pa nam zagotavlja bolj svež in mladosten videz.

VITAMIN A – ČE POTREBUJEMO VEČ ELASTIČNOSTI ZA MLADOSTNI VIDEZ

Ampule vitamina A – retionola spodbujajo elastičnost in hidracijo kože. Deluje kot dermalni antioksidant, ki uničuje proste radikale, ki povzročajo poškodbe tkiv in celic. Ampule spodbudijo obnavljanje celic in sintezo kolagena, kar zagotavlja pomlajeno kožo. V kombinaciji z drugimi sestavinami pomaga zmanjševati strije in krepi naravni proces celjenja kože.

VITAMIN E – PRI VNETJIH IN PRETIRANEM IZPOSTAVLJANJU VREMENSKIM RAZMERAM

Glavna funkcija vitamina E je, tako kot pri vitaminu C, zaščita pred poškodbami zaradi sončenja. Vitamin E absorbira škodljivo delovanje UV-svetlobe. Fotozaščita po sončenju je najbolj učinkovita, če kombiniramo vodotopni vitamin C z v maščobi topnim vitaminom E, ki ga nanesemo naravnost v podkožje. Vitamin E deluje pomirjajoče tudi pri zdravljenju kožnih vnetij in alergij na sonce.

B-KOMPLEKS – POMLAJEVANJE, ZDRAVLJENJE IN REGENERACIJA

Dovajanje vitaminov B pospešuje regeneracijo in nastajanje novih celic. Koža postane sveža, gladka in mehka. Z njenim obnavljanjem postopoma zmanjšujemo gube in jo pomlajujemo. B-kompleks vključujemo pri zdravljenju aknaste in mastne kože, luskavici in melazmi.

DEKSPANTENOL – KO IZGUBLJATE VLAGO IN ELASTIČNOST

Ima izredno vlažilni učinek in povečuje raven vlage v poroženeli plasti, kar zmanjšuje izgubo vode in vzdržuje naravno gladkost in elastičnost kože. S tem pospešuje obnavljanje celic, poškodovanih tkiv in spodbuja normalno keratinizacijo kože.

Koliko stane posamezna terapija?

Odvisno od sestavin, ki jih boste dobili, cene pa se gibljejo med 120 in 150 evrov za posamezno aplikacijo z eno ampulo. Infuzijsko dodajanje pa od 45 do 100 evrov za omenjena hranila.

Terapije predpisuje in izvaja doktor Zvonimir Zore, plastični in rekonstrukcijski kirurg iz Zagreba, ki je gost v medicinskem centru Futuristic Life. Za informacije lahko pokličete skoraj kadarkoli na telefonsko številko 041 328 218.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam