3 načini, kako se za v službo oblečemo kot Amal Clooney

Če kdo ve, kako dodati nekaj elegance tradicionalnim kosom oblačil, je to Amal Clooney.

Čeprav so bila oblačila za v službo v zadnjih letih redefinirana, saj so tradicionalne obleke in strukturirane kose zamenjale trenirke in v nekaterih primerih celo topi, še vedno obstaja neizrečeno pričakovanje, da ste ob prihodu v pisarno primerno oblečeni.

Za nekatere to lahko pomeni, da je športna obleka popolnoma sprejemljiva. Za druge je poslovna ali formalna obleka še vedno status quo, navdih za ta posebni način oblačenja pa je vse manjši – razen seveda, če vas v pravo smer vodi Amal Clooney.

Osupljivo brezčasna Amal

Medtem ko so številne galerije na Instagramu in table na Pinterestu, namenjene pisarniškim oblačilom, še vedno prežete z ujemajočimi se kompleti in trendi, kot je nošenje spodnjega perila kot vrhnje oblačilo, priporočamo, da iskanje zožite na ikono, kot je Amal Clooney. Stil njenih oblačil za v službo je osupljivo brezčasen in nikakor ne dolgočasen, kot bi si morda predstavljali za odvetnico.

Zdaj, ko smo mnogi od nas spet v pisarni in včasih potrebujemo navdih, se zgledujmo po klasičnem in lahkotnem slogu,, ki ga ima Clooneyjeva soproga. Ne boji se barv, prav tako se ne boji igranja s silhuetami. Vse elemente odlično združuje, zato vam danes pomagamo poustvariti njen slog oblačenja.

1. Poiščite ustvarjalnost v tradicionalnem

Zdi se, da se Amal izogiba oblačilom, ki veliko razkrivajo, in le redko jo boste videli v nečem, kar ni prikrojeno po meri. Čiste linije so steber odvetničinega sloga. Prav tako je naklonjena ujemajočim se ločenim kosom, njen vrat in robovi pa so vsa leta ostali konservativni.

Toda samo zato, ker se oblači tradicionalno “profesionalno”, to ne pomeni, da njene obleke niso zabavne ali da ne priznava trendov. To počne na način, ki je smiseln za njen osebni slog, pa tudi za to, kar od nje pričakuje njeno delo (sodišče, govorniški nastopi itd.).

Eden od načinov, kako Clooneyjeva sicer zadržanemu pisarniškemu videzu doda nekaj osebnosti ali razkošja, je, da izbere drznejšo barvo, izstopajoč nakit ali kvadratne prste visoke pete. 

2. Investirajte v par vsestranskih črnih hlač

Če boste po branju tega članka v svojo garderobo dodali kakšen kos, ki ga je odobrila Amal, naj bo to par črnih hlač. Ne le, da so temelj njene garderobe, odkar so paparaci leta 2013 zaznali njeno razmerje z Georgeem, ampak nikoli ne gredo iz mode – še posebej v poslovnem svetu.

Amal se zgleduje po Audrey Hepburn in hlače kombinira z osnovno črno ali belo bluzo z gumbi. Sodobnim poslovnim ženskam predlagamo, da videz posodobite tako, da osnovno bluzo z gumbi zamenjate s svileno bluzo ali pa si okoli vratu nadenete vzorčast svilen šal, ki klasični obleki doda nekaj dimenzije.

3. Ne pozabite na krilo stare šole

Če ste manj naklonjeni hlačam in imate raje obleke in krila, izberite tako imenovano »pencil« krilo, ki ga Amal izbere večkrat. Ta spodnji del je nosila z različnimi zgornjimi deli, ki imajo izčiščene silhuete.

Na začetku leta 2010, je bilo »pencil« krilo tradicionalno narejeno iz raztegljivega materiala in pogosto kombinirano z majico na gumbe iz istega materiala. V današnjem svetu mode pa je na delovnem mestu nekoliko bolj sprejemljivo nositi usnjeno krilo tega kroja ali krilo srednje dolžine v obliki črke A. Obe krilikombinirajte s prilegajočim se zgornjim delom z izrezom in čevlji z visoko peto za bolj sodoben videz, kar pogosto vidimo pri Amal.

Foto: PROFIMEDIA

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam