5 knjig o osebni rasti

Kdaj ste nazadnje prebrale knjigo? Knjigo, ki vam je dala misliti in ste si rekle, da je čas za spremembe. Da so stvari, ki jih je potrbno v vašem življenju spremeniti?

Veste, kakšna realna inventura ni nikoli odveč. Tudi koš za smeti spraznite, ko je poln. Zakaj potem ne bi enako naredile tudi na drugih področjih?

Nepremagljive smo za vas izbrale 5 knjig o osebni rasti, ki jih mora prebrati vsaka Nepremagljiva. Zakaj? Da boste še bolj nepremagljive. Da boste vedele, kdo ste in se znale soočiti z izzivi, ki nam jih na pot postavi življenje. Da boste vedele, kako pomembna je moč poguma. Da boste znale odpustiti. Da boste znale najti mir. Da boste svobodne. Verjamem, da je to nekaj odličnih razlogov, da v roke spet vzamete knjigo.

Tukaj je naših 5 najljubših:

Melita Kuhar: Iskreno o osebni rasti (20,46 eur)

Vsak od nas živi v svojem telesu, razmišlja s svojimi možgani in čustvuje s svojim srčkom. Vsi smo edinstvena bitja.

 • Kako se soočati z minljivostjo?
 • Kdo sem v resnici?
 • Kaj me definira?
 • Česa se bojim?
 • Kaj sploh pomeni delo na sebi?
Klikni za nakup

Osebna rast je pot, polna izzivov. Da se poglobimo v lastne vzorce, prepričanja in programe, potrebujemo veliko mero poguma in odločenosti, da zakorakamo iz cone udobja in si dovolimo iti onkraj dosedanjih gabaritov spoznavanja sebe ter lastnih odzivov na različne življenjske situacije.

Vem, da ste pogumni. Poglobite se v moja razmišljanja, ki izvirajo iz mnogih zgodb in izkušenj dela v Svetovalnici in iz lastnega procesa osebne rasti ter uvidov. Ta razmišljanja nosijo mnoge darove bolj zdravega odnosa do lastnega bivanja in življenja tukaj in zdaj – to pa je tudi tisto, kar največ šteje.

Melita Kuhar je po izobrazbi univerzitetna diplomirana socialna pedagoginja in diplomirana socialna delavka. Mešanica osebnih in poslovnih izkušenj jo je pripeljala do zamisli, da bi ustanovila svojo Svetovalnico, torej nevtralni prostor, kjer lahko posameznikom in parom svetuje na vseh segmentih odnosov. Pri svojem delu s pridom uporablja svoje široko teore- tično in akademsko znanje, močno razvito čustveno inteligenco in raznovrstne izkušnje z različnih področji človekovega čustvovanja in počutja.

Melita raziskuje odnose na vseh ravneh, saj so ravno odnosi neizčrpen vir osebnostnih sprememb in uspešnih razmerij. Nepremagljive imate to srečo, da ste Melito že spoznale skozi naše članke na Nepremagljiva.si.

Mel Robbins: Pravilo 5 sekund (22,32 eur)

PRIDRUŽITE SE 10 MILIJONOM LJUDI, ki so odkrili preprosto skrivnost, kako spremeniti karkoli … Pravilo petih sekund: če vas prime, da bi ukrepali v zvezi z nekim ciljem, se morate zganiti v petih sekundah, drugače bodo vaši možgani pokopali zamisel. Če ne boste začeli delati tistega, česar se vam ne ljubi, se boste čez eno leto zbudili in znašli na natančno istem mestu.

Samo pet sekund traja, da si spremenite življenje. Sliši se kot kakšen trik, kajne? Ni. To je znanstveno dokazano. Življenje si lahko spremenite z eno petsekundno odločitvijo za drugo. Pravzaprav se drugače sploh ne spreminjate. 

To je prava zgodba o pravilu petih sekund: kaj je, zakaj deluje in kako je spremenilo življenja ljudi po vsem svetu. Pravila si ni težko zapomniti, njegov učinek pa je velik. Je skrivni recept za spremembo česar koli. Ko si ga boste zapomnili, ga boste lahko takoj začeli uporabljati. Vsak dan vam bo pomagalo živeti, ljubiti, delati in govoriti bolj samozavestno in pogumneje. 

Pravilo 5 sekund pravi: 

Takoj ko vas prime, da bi ukrepali v zvezi z nekim ciljem, morate odštevati: 5 … 4 … 3 … 2 … 1, in se zganiti, drugače vas bodo možgani ustavili. 

Klikni za nakup

V tej svetovni uspešnici boste odkrili: 

 • Zakaj pravilo 5 sekund deluje in kaj lahko pričakujete, ko ga boste začeli uporabljati.
 • Moč poguma in zakaj je pomembno, da ne čakate, da boste razpoloženi.
 • Kako začeti uporabljati pravilo v praksi.
 • Kako postati najproduktivnejša oseba, kar jih poznate.
 • Kako si okrepite zdravje, povečate storilnost in prenehate odlašati.
 • Kako si nehate delati skrbi, preženete tesnobo in premagate strah.
 • Kako pridobite pristno samozavest, sledite svoji strasti in obogatite odnose.             

Pogum je sposobnost delati tisto, kar se zdi težko, grozljivo ali nejasno. Trenutek poguma vam lahko spremeni dan. En dan vam lahko spremeni življenje. Eno življenje pa lahko spremeni svet. 

Mel Robbins je podjetnica in ena od najbolj zaželenih motivacijskih govornic na svetu. Njeno Pravilo 5 sekund je izšlo leta 2017 in takoj postalo mednarodna uspešnica. Bila je peta najbolj brana knjiga na Amazonu in je do zdaj prevedena v 31 jezikov. Njene govore na TEDx-u si je ogledalo več kot 16 milijonov ljudi. Več o Mel na: www.melrobbins.com.

David R. Hawkins: Pot v svobodo z metodo odpuščanja (27,00 eur)

Knjiga Pot v svobodo opisuje preprosto in učinkovito metodo, s katero opustimo vse ovire na poti do razsvetljenja in se osvobodimo negativnosti.

Z metodo opuščanja lahko odklenemo naravno prirojene sposobnosti za srečo, uspeh, zdravje, dobro počutje, intuicijo, brezpogojno ljubezen, lepoto, notranji mir in ustvarjalnost.

Ta stanja in sposobnosti so v nas vseh. Niso odvisni od zunanjih okoliščin ali osebnih lastnosti; ne potrebujejo prepričanj ali verskega temelja. Nobena skupnost ali ureditev si ne lasti notranjega miru, saj pripada človeškemu duhu že zgolj zaradi narave našega izvora.

Klikni za nakup

Avtorjevo sporočilo je univerzalno sporočilo vsakega velikega učitelja, modreca in svetnika: »Nebeško kraljestvo je v vas; kar iščete, se ne razlikuje od vas.«

Opuščanje občutite, kot bi v vas mahoma popustil notranji pritisk ali kot bi odvrgli utež. Deluje torej kot nekakšno olajšanje, ki je pospremljeno s takojšnjim občutkom lahkotnosti. Odleže vam in počutite se srečnejše ter svobodnejše. Občutek je občasno izkusil že vsakdo, saj gre za splošno razširjen mehanizem uma.

Dober primer je naslednja izkušnja. Ste sredi intenzivnega prepira; ste jezni in prizadeti, ko vas nenadoma prešine, da je vse skupaj neumno in smešno. Začnete se smejati. Pritisk popusti. Opomorete si od jeze, strahu in občutka, da so vas napadli, in nenadoma se počutite svobodno in srečno.https://www.primus.si/pot-v-svobodo-z-metodo-opuscanja

Pomislite, kako čudovito bi bilo, če bi to lahko storili kadar koli, kjer koli, ne glede na to, kaj bi se vam zgodilo. Vselej bi se počutili svobodno in srečno in vaši občutki vas nikoli več ne bi spravili v kot.

To je smisel metode: da se zavestno in po svoji lastni volji ne obremenjujete z neprijetnimi čustvi. Vi ste tisti, ki odločate, kako se boste počutili, in nič več niste na milost in nemilost prepuščeni svetu ter svojim odzivom nanj. Nič več niste žrtev. 

Knjiga je neprecenljivi vir za vse strokovnjake, ki delujejo na področjih duševnega zdravja, psihologije, medicine, samopomoči, duhovnega razvoja in zdravljenja od odvisnosti.

DAVID R. HAWKINS je bil direktor inštituta za duhovne raziskave, priznan kot pionir raziskav na področju zavesti in cenjen avtor, predavatelj, zdravnik in znanstvenik. Bil je svetovalec katoliškim, protestantskim in budističnim samostanskim redom; gostoval je na različnih velikih televizijskih hišah in na radijskih programih ter veliko predaval vsepovsod, v Westminstrski opatiji, na Oxfordskem forumu, na univerzi Notre-Dame in na Harvardu. Spoštovan je kot učitelj višje zavesti, ki so mu nadeli naziv »Vodilni in najpomembnejši učitelj poti do razsvetljenja«. Svoje življenje je posvetil izboljšanju človeštva. Umrl je leta 2012.

Jay Shetty: Mislite kot menih (25,95 eur)

Jay Shetty, nekdanji menih in eden največjih vplivnežev na družbenih omrežjih na svetu, v tej svetovni uspešnici z nami deli brezčasne modrosti, ki jih je spoznal kot menih.

Te modrosti nam podaja v praktičnih korakih, tako da lahko tudi sami svoj um naučimo, da vsak dan najde mir in smisel.

V knjigi boste odkrili, kako:

 • svoj um naučiti, da vsak dan najde mir in smisel,
 • nehati živeti po pričakovanjih drugih in začeti živeti po svojih merilih,
 • odstraniti negativnost in preseči strupene odnose ter navade,
 • se ozdraviti tesnobe, strahov in bolečine iz preteklosti,
 • odkriti svojo strast in poslanstvo,
 • ustvariti učinkovito jutranjo in večerno rutino, s katerima boste preobrazili svoje
  vsakodnevne navade,
 • nehati pretirano razmišljati in odlašati,
 • postaviti na stran ego, s čimer boste očistili svojo pot do uspeha,
 • razviti mogočno prakso hvaležnosti,
 • poglobiti svoje odnose.
Klikni za nakup

»Jay ima čudovit dar, da zna ponuditi modrost v dostopni in uporabni obliki. Njegova knjiga je prodorna, pronicljiva in praktična. Prepričana sva, da bo mnogim pomagala uvesti nove navade in prepoznati modrost, ki jih bo vodila k življenju, kakršnega si želijo.«
– Will Smith in Jada Pinkett Smith

»Jay Shetty vam korak za korakom pokaže, kako poiskati svojo moč, tako da se namesto na svojo podobo začnete osredotočati na samopodobo. Ta knjiga vas bo osvobodila družbenega pogojevanja in vam pomagala, da boste postali arhitekt svojega življenja.«
– Dr. Deepak Chopra

»Jay Shetty ima redek dar, da se potopi v svet brezčasnih modrosti in jih posodobi, tako da vsakdanje trenutke napolni s smislom in namenom. Utrinke teh modrosti deli na družbenih omrežjih z milijoni ljudi, zdaj pa jih je zbral v knjigi, ki vam bo spremenila življenje. Preberite jo, da si odprete um, povzdignete srce, na novo opredelite uspeh in prepoznate svoje poslanstvo.«
– Arianna Huffington

JAY SHETTY je avtor, pripovedovalec zgodb, ustvarjalec podkastov in nekdanji menih. Shettyjeva vizija je, da bi starodavne modrosti postale viralne. Njegovo poslanstvo je, da brezčasne modrosti sveta z nami deli v dostopni in uporabni obliki. Ustvaril je več kot štiristo viralnih posnetkov, ki imajo več kot osem milijard ogledov, in snema On Purpose, najbolj poslušan podkast o zdravju in dobrem počutju na svetu.

Danes je Jay Shetty eden najbolj prepoznavnih vplivnežev na svetu, saj ima več kot osemintrideset milijonov sledilcev. Leta 2017 ga je revija Forbes imenovala za enega od trideset najvplivnejših ljudi na svetu, ki so stari manj kot trideset let.

Osho: Svoboda (20,18 eur)

V knjigi Svoboda Osho govori o treh ravneh svobode. Najvišja oblika med njimi je več kot samo to, da smo za nekaj ali proti nečemu; pomeni, da imamo svobodo, da preprosto smo, kar smo, in se v vsakem trenutku odzivamo iskreno ter zvesto sebi.

V tej knjižni uspešnici Osho opisuje tri ravni svobode. Prva raven je »svoboda od«, kar pomeni svobodo, ki je posledica osvobojenja od tega, čemur sam pravi »psihološko suženjstvo«. Psihološko nas zasužnjijo zunanji viri, kot so starši, družba ali religija.

Naslednja raven je »svoboda za«, ki predstavlja pozitivno svobodo, ki jo začutimo, ko nekaj izpolnimo ali ustvarimo – na primer izpolnjujoč odnos ali umetniško ali dobrodelno vizijo. 

Klikni za nakup

In navsezadnje obstaja »zgolj svoboda«, ki je najvišja in ultimativna svoboda. Ta tretja raven je več kot to, da smo za nekaj ali proti nečemu; je svoboda, da preprosto smo, kar smo, in se na vsak trenutek iskreno odzovemo.

Knjiga vam bo pomagala prepoznati ovire na poti do vaše svobode, tako posredne kot tiste, ki jih ustvarimo sami. Pomagala vam bo pametno izbirati svoje bitke ter najti pogum, da bi lahko bili to, kar ste.

OSHO, sodobni mistik, čigar življenje in učenje vplivata na milijone ljudi vseh starosti in poklicev, je britanski Sunday Times razglasil za enega od »1000 ljudi, ki so zaznamovali dvajseto stoletje«. Njegove mednarodne knjižne uspešnice so na voljo v 58 jezikih po vsem svetu.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam