Vsebino omogoča MISSHA

5 razlogov, da moramo uporabljati SPF-kremo

Je krema z zaščitnim faktorjem del vaše dnevne lepotne rutine? Še ne? Kaj še čakate?!

Ali veste, da se večina škode, ki jo naredimo svoji koži z izpostavljanjem UV-žarkom, zgodi v prvih 20 letih našega življenja? Posledice pa nas spremljajo pozneje, v zrelejših letih. Ampak nikoli ni prepozno, tudi za to, da v svojo dnevno rutino uvedemo kremo z zaščitnim faktorjem. Naši favoriti so SPF-kreme All Around Safe Block Velvet Finish Sun Block korejske blagovne znamke Missha, ker:

 • imajo visok zaščitni faktor (50),
 • so vodoodporne,
 • so izjemno prijetne za uporabo, hitro se vpijejo in nimaš občutka, da so ‘zapacale’ kožo,
 • jih lahko uporabljamo tudi kot podlago za ličenje oz. jih nanašamo tudi čez ličila,
 • zelo lepo dišijo,
 • vsebujejo kemične in mineralne filtre, ki so primerni tudi za občutljivo kožo. Poleg tega svetlobo odbijajo, medtem ko jo kemični filtri absorbirajo. Mineralni filtri kožo ščitijo tako pred UVA- kot tudi UVB-žarki.
SPF kreme All Around Safe Block Velvet Finish Sun Block

Zakaj bi morale torej nujno vključiti SPF-kremo v svojo dnevno lepotno rutino?

Zaščita pred sončnimi opeklinami

Zagotovo se spomnite, da so nam v otroštvu na sončne opekline polagali jogurt. Takrat niti v sanjah nismo pomislile, da nas bo pogumno izpostavljanje soncu takrat stalo nekaj dni slabega spanca in bolečin, na stara leta pa bomo bolj zgubane. Pazimo, da poleti SPF-kremo dobro nanesemo tudi na konice ušes in zadaj, po zgornjem delu vratu, saj imamo ženske na morju in v vročih dneh običajno spete lase, s tem pa izpostavimo tudi ta dva dela telesa. Zaščitni faktor uporabljajmo tudi v dneh, ko ni sonca, saj se kar 80 odstotkov sončnih žarkov prebije skozi oblake.

Zmanjšamo možnosti za nastanek hiperpigmentacij

Sončne pege, ki najpogosteje nastanejo na obrazu, ramenih, rokah, po zgornjem delu hrbta, dekolteju in po hrbtiščih dlani, so lahko tudi posledica izpostavljanja sončnim žarkom, zato bi morali na teh predelih še bolj skrbno uporabljati SPF-kreme. Tako bo imela koža tudi bolj enakomeren ten.

Zaščita pred kožnim rakom

Zagotovo eden od bolj pomembnih razlogov, da bi morala biti SPF-krema vključena v našo dnevno rutino, je tudi, da uporaba zmanjša možnost za kožnega raka. Vsako leto se pri dermatologu naročite tudi na pregled kožnih znamenj.

Preprečimo prezgodnje staranje

Če se želite izogniti prezgodnjemu staranju, naj SPF-krema postane vaša zvesta spremljevalka. Brez SPF-zaščite koža izgublja prožnost in hitreje nastajajo gube. Kreme Missha so zelo priročne in v lični embalaži, tako da ni razloga, da je ne bi imeli vedno pri roki. 

Zmanjšamo možnost nastanka popokanih žilic

Dolgotrajno izpostavljanje soncu lahko povzroči tudi nastanek pajkastih žilic. Predvsem na obrazu so zelo moteče in neestetske in mnoge žensk spravljajo v slabo voljo. Prvi korak preventive pred popokanimi žilicami je zagotovo uporaba SPF-kreme

Namigi za pravilno uporabo SPF-kreme

Pri nanašanju SPF kreme moramo upošetavati nekaj pravil.
 • SPF-krema naj bo vedno zadnji korak vaše jutranje rutine.
 • SPF-kremo nanesite vsaj 15 do 20 minut, preden se nameravate izpostaviti sončni žarkom.
 • Ne pozabite na vse predele telesa, ki so izpostavljeni soncu. To vključuje vrat, dekolte, roke, ušesa … 
 • Kremo nanašajte na približno uro in pol do dve uri oziroma vsakokrat, ko pridete iz vode.
 • Če uporabljate kozmetične izdelke s kislinami (BHA, AHA,) ne pozabite na SPF-zaščito. V tem primeru uporabite kremo z vsaj SPF 30.
 • Zvečer ne pozabite na temeljito čiščenje obraza, da odstranite ostanke SPF-kreme.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam