Pismo bralke: Zakaj si želim povečati dojke?

Drage nepremagljive, skoraj vsak dan dobimo kakšno vaše pismo, kjer opisujete različne izkušnje in preizkušnje. Zato smo se odločile, da bomo, seveda z vašim dovoljenjem, pisma tudi objavljale. Vemo, da imate veliko za povedati.

Po našem članku, kjer je opisana zgodba o pomanjšanju prsi, se nam je oglasila ena od nepremagljivih bralk, ki razmišlja o tem, da bi si prsi povečala in, zakaj. Bralka je anonimna, izbrana pisma pa bomo objavljali v celoti, takšna, kot ste jih poslale.

Zakaj želja po povečanih prsih? 

Povečanje prsi, za nekatere tabu, za druge pa nekaj čisto običajnega, a še vedno se večini, ob misli na to, naslika ženska s pretirano bujnim in izpostavljenim oprsjem. Nemalokrat je ob omembi ena izmed prvih misli ali komentarjev prav ideja, da bi ženska s tem posegom želela pritegniti pozornost nasprotnega spola. Prepogosto se še vedno pojavljajo sodbe in premalokrat se postavimo v kožo tistega, ki ga sodimo, ker je to seveda težko, saj življenja nismo prehodili v njihovih čevljih. Zato želim v zapisu deliti razloge, ki lahko pripeljejo do velike želje po obisku plastičnega kirurga. 

Vse se začne že ob koncu osnovne šole, ko smo se dekleta začele razvijati v ženske, čas, ko nam je naš vtis, naša zunanjost zelo pomembna, čas, ko so tu razni kompleksi in predvsem čas, ko smo lahko tarča zbadanj, ki jih nekateri izustijo brez pomislekov in v naslednjem trenutku nanj pozabijo, tarči pa lahko to v spominu ostane še zelo dolgo. Seveda, vse to z leti zbledi, ni več tistih kompleksov, nastajajo pa drugi razlogi, ko te ta, tako oklicani »ploh« zmoti v vsakodnevnem življenju. 

Čez nekaj let pa na vrsto pridejo otroci, ko se zaveš, da ne glede na velikost prsi odlično opravijo svojo vlogo, nahranijo in poskrbijo za zdrav razvoj največjega zaklada – tvojega dojenčka. Končno izkusiš, kako je imeti velike in polne prsi, ki poleg tega še odlično opravijo svojo vlogo, a tudi tega je enkrat konec. Vemo kaj sledi, takrat šele ugotoviš, kaj pomeni imeti majhne prsi, ožete čajne vrečke v prevelikem nedrčku. Prsi praktično ni, skoraj so celo rebra bolj izbočena kot tvoji prijateljici. Seveda je odgovor majhen nedrček, ki običajno niti ni težava, dokler nisi med najvišjimi ženskami in kljub vitki postavi obseg predstavlja težavo, saj kot kaže, se male košarice izdelujejo le za manjše in zelo ozke ženske. Mala košarica, z malce večjim obsegom, kot kaže, ne gresta z roko v roki, poleg tega košarici ne stojita ob strani, kot bi morali, ampak precej na sredini. Ja, saj vem, »kar topek obleci«, potem pa še tega, kar si želel s košarico doseči ni več. 

Vse se začne že ob koncu osnovne šole, ko smo se dekleta začele razvijati v ženske, čas, ko nam je naš vtis, naša zunanjost zelo pomembna.

Nova težava, čas porok, čas elegantnih oblek in vse te obleke, ki so tako čudovite, a zahtevajo nošnjo brez nedrčka, ob čemer imajo po vsej verjetnosti že všito košarico, ki je tebi seveda prevelika in ob vsakem napačnem gibu, iz nje zazeva praznina, ti pa razkriješ vso notranjost. In ne, za to res ni potreben globok izrez, to se hitro pokaže že ob običajnem izrezu. Hočeš nočeš, lov za obleko postaja nočna mora. Po velikem raziskovanju, obisku mnogih trgovin, šivilje in podobno le dobiš obleko, ki je v barvi, ki jo želi nevesta in ne razkriva tvoje šibke točke, po vsej verjetnosti pa tudi ni tista, ki je bila tebi najljubša. 

Končno pride tudi čas, za skok v kopalke in nova težava, izbira kopalk. Na enodelne kopalke ali kupovanje kopalk v kompletu zgornji in spodnji del lahko hitro pozabiš. Edina skoraj prava oziroma večinoma ustrezna izbira je bikini zgornji del, saj prazna košarica običajnega zgornjega dela s košarico, nikakor ni prava odločitev. A glede na prsi so te zopet narejene za manjše ženske, ker kot kaže imajo visoke ženske tudi velike prsi. Seveda je želja tudi po vsaj malo podloženem nedrčku a to vse je že malce preveč pričakovanj … 

Končno pride tudi čas, za skok v kopalke in nova težava, izbira kopalk. Na enodelne kopalke ali kupovanje kopalk v kompletu zgornji in spodnji del lahko hitro pozabiš.

V napisanem gre le za nekaj razlogov, zakaj povečanje prsi, ki se seveda lahko izdelajo v povsem naravnem videzu, sorazmernem telesu, zagotovo bolj sorazmernemu kot naravno stanje. Po vsem tem nikakor ne gre za izpostavljanje oprsja. Tudi partner je povsem zadovoljen, s trenutnim stanjem in ni pristaš ogromnih prsi, a kaj ko poseg olajša toliko stvari, poskrbi, da je kupovanje garderobe končno tudi tebi zabavno in predvsem, v svojem telesu se končno počutiš odlično. 

Kako bi se vi odločili?  

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam