6 idej za poletni dopust z letališča v Zagrebu

Katere svetovne destinacije z znamenitostmi in doživetji za otroke lahko obiščete?

Velika večina nas že razmišlja o poletnih dopustih. V zadnjih letih smo se naučili, da prej ko si organiziramo počitnice in potovanja, več prihranimo. Prihranimo pa tudi tako, da se na počitnice odpravimo v lastni režiji. Pri tem pa seveda želimo odpotovati s čim bližjega letališča.

Danes vam predstavljamo poletne destinacije, do katerih lahko poletite z direktnim letom kar iz Zagreba.

LANZAROTE

Eden od sedmih španskih Kanarskih otokih, se od sosednjih dveh bolj znanih, Tenerife in Gran Canaria, razlikuje predvsem po tem, da je bolj umirjen. Po zaslugi umetnika, arhitekta in okoljevarstvenika, Césarja Manriquea, je bil sprejet zakon, ki točno določa gradnjo na otoku. Tako stavbe praviloma ne presegajo štirih nadstropij, so bele barve in če je le mogoče, z zelenimi in modrimi okni. 

Lanzarote

Znamenitosti, ki jih ne smete izpustiti: razgledna točka Mirador del Rio, naravni park vulkana Timanfaya National Park, podzemni sprehod po lavini cevi Cueva de los Verdes, jamski udor in urejen park Jameos del Agua, muzej sodobne umetnosti Museo de Arte Contempráneo, vrt kaktusov Jardín de Cactus, muzej umetnika Césarja Manriquea Casa-Museo César Manrique.

Zanimivosti za otroke: tematski parkRancho Texas Lanzarote Park, vodni park Costa Teguise Aquapark, vodni park Aqualava water park, Lanzarote Aquarium, Lanzarote Karting, Museo Aeronáutico del Aeropuerto de Lanzarote

KOS

Otok za prave poletne počitnice s sproščenim preživljanjem na plaži. Na otoku so urejene tudi kolesarske poti. Vsakdan si lahko popestrite z ogledom viteškega gradu, arheoloških najdišč, ribiških vasic in termalnih vrelcev.  Zaradi bližine Turčije so zanimivi enodnevni izleti v turško mesto Bodrum (a v tem primeru potrebujete potni list).

Otok Kos

Znamenitosti, ki jih ne smete izpustiti: starodavno zdravilišče Asklepieion, tradicionalna vasica Antimachia, grad Neratzia, arheološko najdišče nekdanje rimske vile Casa Romana, rimski amfiteater Odeion, zgodovinski in kulturni center, posvečen Hipokratu Hippocrates Garden Cultural Center, arheološko najdišče starega mestnega središča in tržnice Agora, Hipokratovo drevo v bližini gradu Neratzia.

Zanimivosti za otroke: vodni park Lido Water Park, vodni park Aquatica Waterpark, termalni bazeni v Agios Fokas Beach, ogled živali v Plaka Forest

Akcije potovanj z odhodnim letom iz Zagreba preveri na spletni strani Z letalom na poti – top akcije.

KRF

Eden izmed najbolj zelenih grških otokov, ki je hkrati tudi najsevernejši otok Grčije. Nudi veliko

izbiro peščenih in prodnatih plaž, večernih sprehodov ter obiska tradicionalnih grških tavern. Bogata zgodovina in nadvlada različnih narodov sta na otoku pustila poseben pečat, ki je viden v samostanih, muzejih in mestnih trgih. 

Otok Krf

Znamenitosti, ki jih ne smete izpustiti: glavno mesto Krf s promenado Liston in mogočno Staro trdnjavo in cerkvijo sv. Jurija, kanal ljubezni Kanal d’Amour, obalna vasica Palaiokastritsa, veličastna neoklasična vila v vasi Gastouri Achilleion Palace, rt Drastis na severozahodnem delu Krfa.

Zanimivosti za otroke: zavetišče za osle Corfu Donkey Rescue, akvarij Corfu Aquarium, vodni park Aqualand Corfu Water Park, jahanje konjev v Silvaland Riding Center.

MALTA

Otočje sestavlja 20 otokov in čeri, a le dva med njimi sta poseljena, otok Malta in Gozo. Prav poseben čar destinaciji daje mešanica kultur, ki je posledica vladanja različnih osvajalcev od neolitika dalje. Pri potovanju na otoka Malta in Gozo ne izpustite enodnevnega obiska majhnega, neposeljenega otoka Comino, ki je najbolj znan po čudoviti plaži Blue Lagoon.

Malta

Znamenitosti, ki jih ne smete izpustiti: glavno mesto Valletta, ki je pod UNESCO-vo svetovno dediščino, stari glavni mesti Mdina in Rabat, ribiška vasica Marsaxlokk, templji v Tarxien, templji v Ħaġar Qim in Mnajdr, podzemna grobnica iz prazgodovinskega obdobja Hal Saflieni Hypogeum, nacionalni park Dwejra na otoku Gozo, glavno mesto otoka Gozo Victoria z ogromno trdnjavo Cittadella.

Zanimivosti za otroke: akvarijMalta National Aquarium, manjši zabaviščni park na prizorišču snemanja filma o Popaju Popeye Village, vodni park Splash and Fun Water Park, tehnično središče z interaktivnimi znanstvenimi preizkusi in planetarijem Esplora Interactive Science Centre, tematski park Mediterraneo Marine Park, vodni park Bugibba Water Park, zabaviščni park Playmobil Fun Park, muzej letal Malta Aviation Museum.

Akcije potovanj z odhodnim letom iz Zagreba preveri na spletni strani Z letalom na poti – top akcije.

CIPER

Otok navdušuje s svojo bogato zgodovino, slikovito pokrajino in sončnim podnebjem. Znan je po svojih zgodovinskih znamenitostih, kot so antična arheološka najdišča, srednjeveški gradovi in ​​pravoslavne cerkve. Poleg tega Ciper ponuja tudi čudovite plaže, urejene mestne ulice in živahno nočno življenje, kar ga naredi za priljubljeno destinacijo tako za zgodovinske navdušence kot tudi za ljubitelje oddiha ob morju.

Ciper

Znamenitosti, ki jih ne smete izpustiti: rojstni kraj boginje ljubezni Afroditina skala, dobro ohranjene rimske in grške ruševine Kourion, grajski kompleks Kolossi, ostanki enega najpomembnejših mest iz antične Grčije Salamis, gorska vasica Troodos, nacionalni park Cape Grieco.

Zanimivosti za otroke: prirodoslovni muzej Natural History Museum, vodni park Aphrodite Water Park, vodni park WaterWorld Aya Napa, pridelava oljčnega olja Oleastro Olive Park and Museum, podvodni muzej Museum of Underwater Sculpture Ayia Napa, živalski vrt Pafos Zoo, farma oslov Golden Donkey farm.

MALLORCA

Čeprav je otok najbolj znan po čudovitih peščenih, prodnatih in kamnitih plažah, ki jih je tu preko 200, pa destinacija nudi veliko več. Raj za kolesarje, ki lahko uživajo v več kot 1500 km kolesarskih poti, za pohodnike, golfiste in ljubitelje vodnih športov. V glavnem mestu Palma je tudi izredno zanimiv akvarij, v katerem se lahko sprehodite po steklenem tunelu, medtem ko tik nad vami priplava morski pes. V notranjosti otoka se nahajajo tradicionalne vasice, kjer življenje poteka bolj umirjeno kot ob obali.

Znamenitosti, ki jih ne smete izpustiti: glavno mesto Palma de Mallorca, katedrala Santa Maria v Palmi, pohodniške poti gorovja Serra de Tramuntana, rt na severozahodni strani Mallorce Cap de Formentor, štiri velike kraške jame Cuevas del Drach, gorska vasice Artá, z zgodovinskim vlakom do mesta Sóller.

Zanimivosti za otroke: morski zabaviščni park Marineland Mallorca, akvarij Palma Aquarium Mallorca, vodni park Aqualand El Arenal Mallorca, vodni park Western Waterpark Magaluf, pustolovski park Jungle Parc Mallorca, zabaviščni park Katmandu Park Mallorca.

Akcije potovanj z odhodnim letom iz Zagreba preveri na spletni strani Z letalom na poti – top akcije.

Tudi Nepremagljive kdaj potrebujemo pomoč

Če vam organizacija potovanja predstavlja stres ali pa zanjo preprosto nimate časa, vam pri Z letalom na poti z veseljem pomagajo. Medtem ko vi raje preživljate čas s svojimi najdražjimi, za vas poiščejo najboljše opcije letalskih kart in namestitev ter vas vodijo skozi celoten nakup.

Z njihovo pomočjo ste prepričani, da je ves nakup opravljen varno in vaš dopust splaniran brezhibno. Kot se za Nepremagljivo tudi spodobi. Skočite na spletno stran Z letalom na poti, kjer si lahko preberete in v videih ogledate, na kakšen način delujejo, ter tam tudi oddate naročilo.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam