KOMPAS

Letos gremo Nepremagljive na sever!

Kompasov trend letošnjega poletja so razkošna doživetja na severu Evrope

Tam se nahajajo dežele, kjer so doma najlepše pravljice in kjer je tudi narava čudovita, kot iz pravljice. V deželah pravljic, skrivnih vilinskih bitij in razkošja narave na severu Evrope pa je doma tudi sreča, ki jo bomo Nepremagljive ujele na enem izmed čudovitih popotovanj, ki so jih v Kompasu skreirali za letošnjo poletno kolekcijo. 

Takoj po koncu šole, 24. junija, se lahko odpravimo na Mini križarjenje med zakladi Baltika: Riga, Talin, Helsinki, Stockholm. Gre za pravo popotovanje skozi čas z obiskom najlepših in najslikovitejših starih mestnih središč Rige, Talina in Stockholma. Čudovita mesta ob Baltiku, ki so v poletnih mesecih bolj obsijana s sončno svetlobo kot sicer, bomo imele možnost opazovati tudi iz morske perspektive, saj bomo med njimi potovale z udobnimi ladjami, kar bo zagotovo prav posebno doživetje.

Vsem pravim »severnim dušam« Nepremagljive priporočamo Nepozabno nordijsko klasiko v prestolnicah severa: Helsinki – Stockholm – Oslo – Kopenhagen, kamor se lahko odpravimo 27. junija ali 18. julija, ko so nordijske dežele še prav posebej mikavne. Na potovanju bomo spoznale kar štiri skandinavske prestolnice s čudovito arhitekturo, zanimivo kulturo in zgodovino ter enkratno podobo. Prepričane smo, da bomo težko izbrale najljubšo prestolnico.

Tiste, ki se navdušujemo nad presežki narave in razglednicami z Norveške, na katerih pogosto občudujemo ravno Lofote, se ne bomo mogle upreti edinstvenemu doživetju severnega dela Norveške, ki ga bomo obiskale 1. julija na potovanju Oslo, bogastvo norveških narodnih parkov in Lofoti. Po »arktični avtocesti« se bomo odpeljale proti polnočnemu soncu, med plovbo občudovale slikovito otočje Lofoti in se podale na lahkotne pohode do najosupljivejših razgledov.

Atlantska avtocesta

Našle smo tudi idealno potovanje za vse tiste, ki bi si želele izogniti velikim mestom in resnično uživati v razkošju pristne narave, ki jo lahko najdemo le v nordijskih deželah. 5. julija in 7. avgusta nas čaka Arktična norveška pravljica z Nordkapom, Lofoti in safarijem na kite. Občudovale bomo čudovite fjorde in prisrčne ribiške vasice, obiskale najsevernejšo točko celinske Evrope in pa celo Božička.

Ker smo najbolj srečne, ko so srečni naši otroci, nas je nadvse razveselila ponudba Kompasovih najlepših otroških doživetij, popotovanj, ki so namenjena našim najmlajšim. 9. julija bomo lahko skupaj obiskali Piko Nogavičko in po njenih stopinjah raziskovale prestolnico Stockholm, 24. avgusta pa bomo na Danskem postali čisto pravi vikingi in se neizmerno zabavali v najbolj pravljični deželi igrač, Legolandu v Billundu

Med poletnimi počitnicami nas čakata še dve poslastici, kjer se bomo lahko naužile razkošja presežkov narave na Norveškem. 22. julija nas bodo na potovanju Oslo, dragulji norveških fjordov in Bergen navduševali osupljivi razgledi v osrčju fjordov, 30. julija pa se bomo na potovanju Vrhunci Norveške in slavna Atlantska cesta med drugim popeljale po najbolj spektakularnih cestah na svetu – Trolovi lestvi in Atlantski cesti.

Seveda sever ne bi bil pravi sever brez obiska edinstvene Islandije, koščka sveta, kjer lepota sije močneje in v katerega se zaljubiš na prvi pogled. Na potovanje Islandija in Vestmanski otoki se lahko odpravimo 14. julija. Otok bomo obkrožile po velikem čarobnem krogu ter doživele praktično vse ikonične lepote Islandije, vključno z Vestmanskimi otoki, v najlepšem, poletnem času.

Ker Nepremagljive v vsakem trenutku vemo, kako ujeti srečo, pa jo bomo poleti poiskale v najbolj srečni državi na svetu, na Finskem. 13. julija ali 15. avgusta bomo iz Ljubljane lahko poletele direktno v Helsinke ter se odpravile v poletno pravljico v deželi, kjer je doma sreča. Raziskovale bomo Helsinke, belo prestolnico severa, bisera Kemi in Oulu, občudovale neokrnjeno naravo na Laponskem, spoznale finsko kulturo savnanja, prestopile arktični krog in potrkale na vrata Božičkove pisarne. 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam