Vsebino omogoča VENERA SHOP

6 presenetljivih dejstev o orgazmu

Danes izveste vse, kar ste želeli vedeti o ženskih orgazmih, a ste se bali vprašati.

Emma Thompson je s filmom Good Luck to you, Leo Grande spodbudila pogovore o orgazmu, ki smo jih želeli slišati vsi. O izmuzljivem ženskem orgazmu se je v preteklih letih veliko govorilo, a bolj malo ukrenilo.

Izraz “vrzel v užitku” se nanaša na primanjkljaj v številu orgazmov, ki jih ženske doživijo v primerjavi s svojimi moškimi partnerji, in kot poročajo strokovnjaki za seks, ženske v 50. in 60. letih najemajo somatske terapevte za individualne izkušnje ali se udeležujejo njihovih delavnic, da bi to vrzel enkrat za vselej odpravile. Medtem je študija pokazala, da je stokanje slab kazalnik ženskega spolnega užitka in bi ga morali v celoti odstraniti z uradne lestvice za ocenjevanje orgazma. 

V tem času, ko pogovor o orgazmu dosega vrhunske razsežnosti, vam razkrijemo 6 presenetljivih dejstev, ki ste jih vedno želeli vedeti o velikem O. 

Ali obstaja slab orgazem?

Nekateri ljudje orgazem doživijo po naključju v neseksualnih situacijah in takrat, ko si tega ne želijo – na primer med dojenjem ali vadbo (orgazmi, povzročeni z vadbo, se res pojavljajo). Nekatere žrtve spolnega napada doživijo orgazem med napadom: to je jasen znak, da so naši možgani in telo lahko skrajno nepovezani. To imenujemo “neusklajenost vzburjenja” – ko um in telo nista sinhronizirana.

Za nekatere je orgazem boleč, drugi se počutijo krive, če so ga doživeli z osebo, s katero ne bi smeli imeti spolnih odnosov. Če partner pritiska na vas, da doživite orgazem, to verjetno ne bo prijetna izkušnja; pri moških lahko prezgodnji izliv povzroči občutek sramu.

Ali sem sposobnost doseganja orgazma podedovala po starših?

Čeprav svojih staršev morda ne želite povezovati s kakršnim koli vrhuncem, so imeli ključno vlogo pri vaši sposobnosti doživljanja orgazma. Glede na študijo iz leta 2005, opravljeno na dvojčkih, je naša DNK lahko odgovorna za tretjino do 60 odstotkov vaše sposobnosti doseganja vrhunca.

Raziskava je pokazala pomemben genetski vpliv, kar pomeni, da če vaša mama nima težav z orgazmi, jih verjetno nimate tudi vi. Eden od vodij študije je dejal, da je bil ženski orgazem takrat še vedno “tabu tema”. Ista študija je pokazala, da je le 14 odstotkov od 700 žensk, ki so sodelovale v študiji, poročalo, da vedno dosežejo orgazem, medtem ko jih je 16 odstotkov dejalo, da nikoli ne dosežejo orgazma ali da tega ne vedo zagotovo. 

Je največ znanstveno dokumentiranih orgazmov v eni uri res kar 134?

Da. In da, to je bila ženska. Moški jih je dosegel največ 16. Na drugem mestu (vendar iz manj prijetnih razlogov) je ženska iz Arizone, ki trpi za trajno motnjo genitalnega vzburjenja. Pravi, da se spolno vzburja tudi do šest ur na dan in da je nekoč v samo dveh urah doživela več kot 180 orgazmov. Osebe, ki trpijo za to motnjo, doživljajo vsiljivo in neželeno spontano genitalno vzburjenje, ki lahko traja ure, dneve ali celo dlje.

Ali sta orgazem in ejakulacija dve ločeni stvari?

Večina ljudi misli, da je pri moških ejakulacija enaka orgazmu, vendar je to napačno. Moški lahko doživijo orgazem brez ejakulacije – in lahko ejakulirajo, ne da bi doživeli orgazem. Orgazem se zgodi v možganih, ejakulacija pa je fizično dejanje izločanja semena iz prostate. Običajno se pojavita skupaj, vendar lahko pride do enega brez drugega.

Čeprav na splošno velja, da moški doživljajo ejakulacijo in orgazem hkrati, se pojavljata blizu drug drugega, vendar ne ob istem času. Moški bi lahko doživel več orgazmov brez ejakulacije, vendar bi to zahtevalo nekaj vaje. Medtem pa orgazmi pri analni stimulaciji ali stimulaciji prostate ne pridejo z ejakulacijo, temveč se počutijo kot vrhunec celotnega telesa. 

Ali se res del možganov med orgazmom izklopi? 

Za vašim levim očesom je področje, imenovano lateralni orbitofrontalni korteks, ki se ob vrhuncu izklopi. To področje je odgovorno za razum in nadzor nad vedenjem, kar pojasnjuje, zakaj v teh dragocenih trenutkih užitka vse drugo ni več pomembno. Kako to znanstveniki vedo?

Raziskovalci so ženske prosili, naj masturbirajo v aparatu za magnetno resonanco, da bi ugotovili, kako možgani delujejo med orgazmom. Ugotovili so, da se med orgazmom prižge 30 področij možganov, nekatera pa se izklopijo, da bi se lahko osredotočili na užitek. Področja, povezana s strahom in tesnobo, spominom in prostorsko zavestjo, so se izklopila.

Ali je res manjša verjetnost, da boste doživeli orgazem, če ne masturbirate? 

Vaš prvi orgazem boste skoraj 100-odstotno verjetno, dosegli sami, je povedala strokovnjakinja. To je ključnega pomena: večina žensk se počuti preveč nesamozavestno, da bi se sprostile s partnerjem. Med solo seksom vas nihče ne opazuje in imate popoln nadzor nad dogajanjem.

Raziskujete svoje telo, bodite sproščeni in radovedni. Ugotovite, da se klitoris odlično počuti, ko je stimuliran, eksperimentirajte s tehnikami, dokler ne najdete tistih, ki vam ustrezajo, odkrijte pravi pritisk in hitrost.

Če tega še nikoli niste počeli, ko se nikoli niste poskušali pripeljati do orgazma z vibratorjem, prsti ali z drgnjenjem ob kaj drugega, verjetno ne veste, kaj vas vzburja in kaj ne. To pomeni, da svojega partnerja ne morete usmerjati, kaj vam najbolje zagotavlja užitek. Skoraj vse ženske se naučijo orgazma s samozadovoljevanjem. Na spletu je veliko priročnikov “kako masturbirati” in nikoli ni prepozno, da začnete.

Spolne igračke, ki jih boste dame oboževale, ko se boste igrale same s sabo.

Ko same skrbite za svoj užitek, je pomembno, da izberete spolne igračke, ki so vam všeč. Le tista, ki vam je všeč, bo v vas prebudila občutek zanimanja, vzburjenja in vas uspešno privedla do vrhunca, pravi strokovnjakinja iz erotične trgovine Venera shop. Zato, vam danes predstavljamo »tiste« igračke, ki vas bodo popolnoma presenetile. Za kakšno izmed njih verjetno sploh še slišale niste.

Skrbno narejen za samozavestne ženske

Nova kolekcija DINKY je ustvarjena za samostojne, samozavestne ženske, ki vedo, kaj potrebujejo in se za to borijo. Sestavljena je iz masažne ročke, vibratorja, rabit vibratorja in mini vibratorja. Skrben dizajn in oblikovanost poskrbita, da se ženska razvaja tako, kot se spodobi. 

Če niste za klasiko

Da pa stopimo korak od klasike, je super izbira GOGASM PANTY. Lay on vibrator za v hlačke z magnetnimi krilci. Ta vibrator lahko uporabite kot klasičen lay on vibrator, lahko pa ga skrijete v svoje spodnje perilo in s pomočjo daljinskega upravljalnika presenetite svoj klitoris. 

Nekaj novega in nepričakovanega

Ste že slišale za VIPEPAD? Gre za inovativno vibracijsko blazino z 2 anatomsko oblikovanima valovoma, na katera se usedete. S pomočjo vipepada stimulirate tako nožnico kot anus. Samo sedete nanj, delo pa opravi sam. Ste za nekaj novega, drugačnega?

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam