Kaj pomeni, da imamo sami sebe radi?

Ljubezen do sebe vodi do ljubezni drugih. Vemo namreč, da je najtežje delo v življenju, ravno delo na sebi. Še težje pa je vzljubiti in ljubiti sebe v celoti.

Mnogokrat smo ljudje preveč kritični do samih sebe in tako napake najdemo tudi na drugih. Kar je več kot narobe, saj poznamo eno in edino življenjsko pravilo. Če imaš rad sebe, imaš lahko rad tudi druge.

Pa se sploh zavedate, kdo ste? 

Tukaj se že v osnovi zatakne. Zmeraj želimo biti nekdo ali nekaj, kar je nemogoče dosegljivo. Ste edinstveni in vse je odvisno samo od vas samih. Pravzaprav ste edina oseba, ki mora sprejeti vse vaše lastnosti in pomanjkljivosti. Vaditi ljubezen do samega sebe pomeni sprejeti sebe, brez zanikanja kakršnegakoli dela vaše osebnosti. Ja pa kdo sploh je dandanes popoln? No. Je že lažje, kajne?

Preveč se obremenjujemo z zunanjimi vplivi, z drugimi in z vso okolico, na koncu pa zmanjka časa. Časa, da bi imeli sebe radi v celoti.

Ne pozabite: ste edinstveni. Nihče ni takšen, kakršni ste vi, torej se imejte radi ravno zaradi svoje posebnosti. Ni potrebe po primerjavi z družbo. Zakaj bi se omejevali in živeli v miselnosti, da boste ugodili drugim? Zakaj bi od vas nekdo pričakoval največ? Vi sami ste kreatorji usode, vi sami si lahko naredite življenje najlepše in ravno vi sami, ko se imate radi, lahko imate radi cel svet. Upoštevajte svoje želje, svoje sanje in dosegajte svoje cilje, namesto družbenih standardov.

Cilj – osrečiti sebe, ne družbe. Ljubiti sebe, da boš vzljubil tudi druge.

Ne morete napredovati, v kolikor nimate poleg svojega uma, radi tudi svojega telesa. Ne glede na to, kako izgledate, kakršnokoli pomanjkljivost imate, se zavedajte, da je vaše telo del vas in ga začnite ljubiti. Sprejmite ga v celoti. In tako vse pomanjkljivosti, ki so del njega. Vedeti je potrebno, da tudi razni lepotni popravki ne bodo pomagali, če se ne boste naučili živeti v svoji koži. In ne le živeti. Biti srečni v svoji koži. Ljubiti svoje telo pomeni, da ga sprejmete, namesto, da bi ga spreminjali. Si ga pa vseeno želite spremeniti? Tudi to je možno. In spet smo na delu s sabo in na sebi.

Kaj za vraga pomeni imeti rad sam sebe?

Narcisoidno, samovšečno? Ne, sama temu ne bi rekla tako. Rekla pa bi, da pomeni, da si sposoben poslušati sebe, da znaš poskrbeti zase, da si sposoben slediti svojim sanjam, da jasno izražaš svoje stališče, da si odprt in čuječ, da se sprejemaš in samospoštuješ, da si iskren sam do sebe in lahko bi naštevala v nedogled. Torej, zase naredite maksimalno, kar je v vaši moči (primerna prehrana, športna aktivnost, meditacija, prosti čas, hobiji, ki vas navdihujejo, …) 

Ste mnenja, da je to misija nemogoče? 

Začnite že danes. Hvaležni si boste in kaj hitro boste spoznali pravo ljubezen. Pa še hiter nasvet, imej sama sebe rada.

Ukvarjajte se z majhnimi koraki, ki vodijo do majhnih sprememb. Malo po malo na poti – do ljubezni sebe! Bodite ponosni nase in na vse, kar ste dosegli. Vse se nedvomno obrestuje. Poskusite. 

»Veliki izziv življenja je premagati meje znotraj sebe, jih odriniti tja, kamor še v sanjah ne bi pomislili, da je mogoče.«

 Sergio Bambaren

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam