7 nasvetov za pravljično organizirano garderobno omaro

Moja stilistka Jerneja Zhembrovskyy je pripravila nekaj super idej, kako lahko preuredite svojo garderobno omaro, da bo poletje dočakala v vsem svojem sijaju!

Čeprav je vreme rahlo zmedeno in nihanje temperatur hujše kot nosečniško nihanje razpoloženja, se vse modne navdušenke že počasi, no nekatere že malo hitreje, pripravljajo na poletje (beri: čas za kazanje gleženjčkov, nog in rok,  pospravljanje hlačnih nogavic (ki so res le nujno zlo) in  kap, ki so sila potrebne, da nam ne zamrzneta čelo ali pričeska (ki se pod njo seveda tako ali tako uniči). Tiste bolj »stajliš« kape oziroma pokrivala morajo vsekakor imeti svoje mesto v garderobni omari skozi vse leto. V poletje torej zakorakajmo tako, da se znebimo preteklosti, sploh tiste, na katero nimamo najlepših spominov  in prepustimo prostor prihodnosti in lepim trenutkom, ki so na poti. In tako naj bo tudi v garderobni omari, kjer naj zapiha svež veter.

Reorganizirajte svoja oblačila, naredite red in – odkrijte pravo malo zakladnico kombinacij, za katere se vam še sanjalo ni, da obstajajo v vaši omari.

Naj bo vaša omara videti kot butik 

Če imate garderobno sobo, jo spremenite v butik: na stene obesite uokvirjene slike, okrasite jo s svečniki, svečami, umetnimi kožami za preproge, super kul foteljem in lepim lestencem. V kolikor imate omare, se tudi znotraj njih lahko poigrate z dekorativnimi dodatki – knjige o modi, revije, kakšna uokvirjena slika na kateri ste si najbolj všeč, lepe škatle in košare za sortiranje, pa tudi kombinacije iz revij, ki so vam ukradle pogled in morda tudi srce – oblačenje bo naenkrat postalo še toliko bolj zabavno!!!

 

Barvna lestvica

Organiziranje omare je ključnega pomena, sploh, če imate veliko oblačil in dodatkov. Oblačila zlagajte in obešajte po barvah in tipu oblačila – torej, jakne, hlače, krila, plašči in podobno. Na ta način se boste zjutraj veliko lažje in hitreje oblekli, da ne govorimo o tem, kako prijetna in urejena na pogled bo s tem postala vaša garderobna soba/omara.

Ujemajoči se obešalniki

Če je le mogoče, imejte enake obešalnike. Denimo tri vrste – za pripenjanje oblačil, za jakne in plašče, ki morajo biti debelejši, da obdržijo ramensko formo na oblačilih in tanjše – za bluze tope in ostalo. Ujemajoči se obešalniki poskrbijo za prijeten izgled in ličnost vaše garderobe, prav tako pa pripomorejo k varčevanju s prostorom in boljši preglednosti.

Police namenite čevljem in torbicam

Zelo dobro je, če lahko torbice in čevlje zložite na police. Recimo: torbice zadaj, čevlje pred njih. Tako jih boste lažje videle, prav tako pa se ti kosi ne bodo zmečkali ali poškodovali. Organizirajte jih še po barvah in “voila” – ugotovile boste, koliko novih kombinacij lahko pravzaprav naredite že z obstoječimi kosi, ki jih imate v omari.

Posebni kosi si zaslužijo posebno mesto

Tisti posebni kosi, ki imajo čustveno ali stilsko vrednost, si zaslužijo posebno mesto. Sama jih zelo rada uporabljam  kot dekorativne elemente v stanovanju, hkrati pa se tako pogosteje spomnite na njih, jih pogosteje nosite in tako vam pogosteje polepšajo dan. Ahhhh, le kaj bi brez mode, kajne, drage dame?

Dodatki, dodatki, dodatki – biblija vsake modne navdušenke … Namenite jim poseben prostor!

Ne pozabite na »mix & match« (mešanje in kombiniranje) vaših oblačil z dodatki – kape, klobuki, pasovi, nakit, sončna očala in »statement« torbice naredijo še tako preprost »outfit« sila zakompliciran (beri: HUD!). Zato jim le namenite prostor – prazen kot v spalnici lahko spremenite v prelep del s policami, kjer se bohotijo vaši modni zakladi. 

Svoje najljubše kose obesite na stojala

Dodatno namensko stojalo, na katerem premišljeno ločite nabor svojih modnih kosov, je zelo priročno. Nanj obesite stvari, ki jih nosite bolj pogosto oziroma tiste, ki bi jih rade nosile bolj pogosto in kombinacije, ki si jih pripravljate v naprej – za pomemben sestanek, večerni dogodek, poslovno kosilo ali vikend oddih s svojimi najdražjimi.

Več Nejkinih stilskih nasvetov lahko najdete na njenem blogu: https://www.thelie-by-jpz.com/blogs/news ali ji za dnevno dozo inspiracije sledite na instagram profilu  https://www.instagram.com/thelie_by_jpz/ . Za pomoč pri organiziranju vaše garderobne omare, pa jo lahko kontaktirate na jpz@jpz.si.

  Drage moje! Ta članek je bil objavljen na mojem blogu še preden je postal spletno mesto, vendar sem ga obdržala, saj vam bodo informacije v njem vedno prišle prav! Hvala, ker nas spremljate, vaša Rebeka!

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam