Astrološka napoved za januar

Če je leto 2021 najbolj zaznamoval kvadrat med Saturnom in Uranom, ki je povzročil razkol med tistimi, ki prisegajo na tradicijo, in onimi, ki želijo spremembe, upor in revolucijo, se že v januarju 2022 ta problematika umika, bo pa energija obeh omenjenih planetov še malce izzvenevala.

Čeprav Jupiter v ribah prinaša več strpnosti, sočutja in razumevanja, bo namreč že 2. 1. Merkur vstopil v vodnarja ter se v njem nato 14. 1. še obrnil v retrogradno gibanje, 19. 1. se mu v njem pridruži še Sonce. Še se bo glasno slišalo pozive k družbenim spremembam, na vsak način pa bomo imeli vsega dovolj in želeli svobodno zadihati. Na osebni ravni se bomo ukvarjali z vprašanjem, kaj v našem življenju ne deluje več in kaj moramo čim prej spremeniti, katere mostove moramo porušiti in česa se ne gremo več. Prijatelji in bližnji, ki nas omejujejo ali niso pošteni do nas, nam bodo šli na živce.

Po drugi strani bo 2. 1. mlaj v kozorogu, Venera je še ves mesec retrogradna v njem, 24. 1. pa vstopi vanj še Mars, kar pomeni, da še nismo povsem opravili niti z drugo platjo medalje, ki bo nekakšna protiutež želji po osvoboditvi – resnostjo, previdnostjo, sledenjem pravilom, ambicioznostjo, treznimi koraki do cilja. Še vedno se lahko vračajo v naše življenje nekdanji partnerji in ljubimci, s katerimi nismo zaključili zgodbe. Lahko si bodo želeli nadaljevanje, ki pa ga odsvetujemo, saj se ob retrogradni Veneri pozneje izkaže, da je vse skupaj prineslo zgolj epilog. Razmišljali bomo o lastni vrednosti, se trudili, da bi si postavili pravo ceno poslovno in zasebno, pretresali bomo svoje finančno poslovanje in uvideli, da bo potrebno varčevanje ali bolj premišljeno razporejanje sredstev.

Dnevi od 5. do 10. 1. bodo še najbolj prijetni. Venera v konjunkciji s Soncem in sekstilu z Neptunom nas bo navdala s hrepenenjem, nostalgijo, željo po romantiki, navdihom in ustvarjalnostjo. Čas je za zastavljanje vizij za novo leto, vezani se lahko nežno povežejo, skupaj sanjarijo ter se odpravijo na lepše, samski se lahko ukvarjajo z nekom iz preteklosti. 

Po 11. 1. prihajajo malce napornejše energije. Najprej bomo 11. 1. nemočni, čeprav si bomo prizadevali, da bi neko zadevo spravili z mrtve točke – ali bomo spoznali, da je bil naš trud zaman ali cilj sploh ni bil vreden našega prizadevanja. Merkur se obrne v retrogradno gibanje 14. 1. in vztraja v njem do 2. 2. Ker potuje po vodnarju in kozorogu, lahko pričakujemo ponavljanje družbenih lekcij in razprtij med dvema različnima pogledoma, osebno pa od vseh nevšečnosti, ki jih običajno prinaša Merkurjevo navidezno gibanje nazaj, še najbolj kvarjenje moderne tehnologije. Naredite si varnostne kopije na računalniku in telefonu!

Ko Sonce 19. 1. vstopi v vodnarja in se čez nekaj dni poveže z Merkurjem, se lahko marsikaj razjasni, odpre, z bolj jasno glavo bomo sprejemali odločitve. Lahko se kljub epidemiološkemu stanju odpravimo za kakšno potovanje, tako močno si bomo želeli spremembo in osvoboditev. Ukrepi se ob tem namreč še ne bodo končali, saj Mars 26. 1. vstopi v kozoroga, na svoji poti nazaj pa se vanj vrne še Merkur. Tudi sami pri sebi bomo nihali med dvema skrajnostma, utrujeni bomo in imeli vsega dovolj, želeli si bomo sprememb, ki se bodo kazale na obzorju, a jih še ne bomo povsem dosegli. Stisko in potrebo po dihanju s polnimi pljuči in razprtju kril kljub vsemu, kar se dogaja okoli vas, poskusite potešiti na svoj način. Razmislite, kaj vam pomeni svoboda. Jo lahko začutite na nočnem pohodu po gozdu? Z adrenalinskim športom? Lahko si tudi dovolite biti malce ekscentrični in se upirate z nenavadno pričesko, oblačili, počnete kaj odštekanega, kar ni značilno za vas in vam nikoli ni padlo na pamet.

Venera se 29. 1. obrne nazaj v direktno gibanje in počasi se bo pokazalo, kako so jo odnesla naša ljubezenska razmerja. Če ste se ukvarjali z bivšimi, se bo odnos šele tedaj pokazal v realni luči. Če ste vezani, boste dobili pravo sliko o skupni temi, ki sta jo v tem času predelovala. Z lepotnimi posegi in nakupi vsega, čemur vlada Venera – nakit, dražja oblačila, kozmetika, umetniška dela –, pa vendarle še malce počakajte, saj traja nekaj dni po njenem obratu, da se spet vse postavi na pravo mesto.

Mesec zaključujemo stresno – s Soncem v kvadratu z Uranom 30. 1. Družbeno nas čakajo nas nepričakovani šoki in novice, osebno pa bo dan predvsem živčen in vse obrnjeno na glavo.

Kako najbolje izkoristiti januar?

  • Sprejmite, da bo mesec na kar nekaj področjih še vedno v leru ali se bomo celo vračali nazaj k preteklim nedokončanim zadevam, čeprav bomo v sebi močno hrepeneli po spremembah in korakom naprej.
  • Pripravite se na Merkurjevo retrogradnost – nujne zadeve zaključite prej, ne kupujte tehnike, pripravite se na težave z računalnikom.
  • Počakajte na konec Venerine retrogradnosti in ponovno ocenite, kje ste v odnosih. Ne slepite se in spustite vse, kar nima prihodnosti.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam