Astrološki koledar za april 2023

Glavna tema aprila bodo finance, upravljanje finančnih tokov, nihanje vrednosti denarja, pritiski in negotovost.

Z močno energijo znamenja bika si bomo sicer želeli kaj privoščiti, si oddahniti, uživati, ohraniti in plemenititi svoje premoženje, po drugi strani pa bomo realno prisiljeni plačevati vedno več za preživetje, vsiljevali nam bodo reforme, še vedno bodo na boljšem tisti, ki imajo več. 

Čaka nas namreč eden najpomembnejših astroloških dogodkov leta, to je mrk na zadnji stopinji ovna v kvadratu s Plutonom, ki se dovrši 20. 4., a še vsaj pol leta vpliva na nas. Že v karti polne lune pred tem, 6. 4., je videti, da bo težko skleniti konstruktivne kompromise na zasebni in družbeni ravni, saj bomo imeli na drugi strani pogoltnega nasprotnika, ki se ne bo želel odpovedati svojim koristim. Videti je, da se bodo ljudje ves mesec upirali davčnim in drugim reformam, a bodo nemočni in ne bodo mogli ničesar spremeniti.

Dejstvo je, da so korenite spremembe na več področjih potrebne. Pluton v vodnarju želi nov svetovni red, drugačna, pravičnejša pravila. Aprila bodo zadeve dosegle vrelišče, tako predvsem od druge polovice meseca dalje ni pravi čas za pomembne korake in odločitve – počakajte s kreditiranjem, vlaganjem, nakupi nepremičnin, saj se lahko marsikaj obrne na glavo. Takoj po mrku namreč 21. 4. sledi še Merkurjev obrat v retrogradno gibanje v biku, znamenju denarja, tako se bomo morali vračati nazaj in poplačati dolgove ali se soočiti s posledicami svojih nespametnih finančnih odločitev. Čas prav tako ni primeren za nakupe oblačil, kozmetike, za lepotne tretmaje, lepotne operacije itd. 

Tako poslovno kot finančno opravite nujne zadeve raje v prvi polovici meseca. Tudi razvajanje in nakupovanje si privoščite v tem obdobju. Ker bo Merkur pozneje retrograden, velja enako za nakupe tehnike, letalskih kart itd., pričakujte pa, da lahko pride do napak, zamud, zapletov, tudi če se boste kam odpravili za prvomajske praznike. Ohranite mirne živce!

Merkur 3. 4. vstopi v bika. Razmišljali bomo bolj praktično in prizemljeno, in sicer o denarju, naložbah, plemenitenju premoženja, luksuzu, užitkih. Ker je njegov prvi aspekt v biku kvadrat na Pluton, se bomo soočali s kruto realnostjo, da si marsičesa ne moremo privoščiti zaradi finančne krize. Podoben občutek oviranosti bo sledil 20. 4., ko bo ob mrku Sonce v biku in v kvadratu s Plutonom.

Za dogovore, delo, sestanke sta primerna 5. in 8. 4. Za projekte, pri katerih potrebujemo srečo, pa 11. 4., ko se povežeta Sonce in dobrotnik Jupiter. To je tudi najprimernejši čas v mesecu za nujne finančne mahinacije, nakupe, lepotne tretmaje …

V odnosih nam aprila ne bo šlo slabo. Venera bo sprva v biku, v svojem znamenju. Želeli si bomo, da nas partner razvaja, nam prinese rože ali darila, investira v nas. Romantični in umetniško navdahnjeni bomo najbolj 7. 4., po 11. 4., ko boginja ljubezni vstopi v radožive dvojčke, bomo bolj sproščeni, spogledljivi, igrivi, več se bomo družili, spoznavali simpatije, lahko tudi letali s cveta na cvet, vezani pa se bodo želeli s partnerjem predvsem zabavati, šaliti, se smejati, pogovarjati, družiti s prijatelji, doživeti kaj novega. Isti dan, 11. 4., bodo okrepljene strasti, 14. 4. pa lahko pride do začasne ohladitve v odnosu zaradi skrbi – vpliv bo začasen.

Po 21. 4. in do 14. 5., ko bo Merkur retrograden, lahko pričakujete vse običajne zaplete – od napak, komunikacijskih šumov, kvarjenja tehnike, zapletov na potovanjih, ovir itd. Ker se bo gibal navidezno nazaj v biku, se bomo, kot rečeno, veliko ukvarjali z denarjem, vrednostjo, obiljem, svojimi finančnimi napakami itd. Kljub temu bo zadnji teden meseca primeren za vztrajno delo, šport in nabiranje idej, kako naprej.

Nasveti za čim lepši april:

  • Ne pustite se prestrašiti napornim vplivom v drugi polovici meseca. Pluton v vodnarju prinaša kolektivne spremembe, ruši star družbeni red in zahteva nastanek novega. Ne pustite, da vam napovedane reforme naženejo strah v kosti, saj dolgoročno ne bo vse tako skrajno in tako naglo uveljavljeno, kot se bojimo.
  • Vzdržite se nakupov, vlaganja, posojanja denarja, čas ni primeren za jemanje kreditov, nakup nepremičnin itd., posebno po 20. 4. Potrpežljivo se soočite z nevšečnostmi retrogradnega Merkurja, tudi na potovanjih.
  • Mesec je odličen za druženje, spoznavanje novih ljudi, srečevanje s prijatelji, iskanje simpatije in zabavanje s partnerjem. Izkoristite ga za sprostitev, širjenje družabnega kroga, igranje družabnih iger … Nič ne bo narobe, če ste malce otročji.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam