Že poznate ženstveni ples ob drogu?

Kdaj si nazadnje plesala sebi? Kdaj si glasbo poslušala s celim telesom? Kdaj si čutila ritem svojega srca?

Ženstveni ples ob drogu je doživetje, izkušnja, izziv, ples srca, gibalna meditacija, je čas zase. Primeren je za vse ženske, bolj ali manj mlade, gibčne ali manj gibčne, z močjo ali brez nje. Plešejo ženske, ki mahajo sramu v slovo, kažejo svobodi pot in odpirajo svet srcu.

Ne, ples ob drogu in ni erotični ples. Je gibanje, ki telesu vrača globoko moč, prebudi koordinacijo rok in nog, na drogu izzove učenje elementov in rokam vrne obliko. Ples je sestavljen iz treh delov. Prvi del je kombinacija plesa, raztegovanja in pilatesa. Z njim telo fizično krepimo, začutimo gibanje in se s pomočjo enostavnih elementov začnemo zavedati sebe in prostora. V drugem delu nadaljujemo z glasbo, namenjen je učenju in preplesovanju osnovnih elementov na drogu.

Zadnji del je božanski in nepozaben. Začetnice plešejo naučeno rutino, ostale uživajo v svobodnem plesu. Začetnice plešejo bose, oblečene v udobna oblačila. Potem plesu dodajamo drugačno dimenzijo z visokimi petami in različnimi ženstvenimi oblačili.

Kaj je namen plesa?

Prebujanje svojih občutkov in stika s seboj s pomočjo glasbe. Vračanje telesne gibljivosti, nežnosti in svobode. Med plesom se namreč odklapljaš od sveta in iščeš svoj svet. Tu ni prostora za dokazovanje, tekmovanje ali izzive. So le zaupanje, umiritev, zadovoljstvo in svoboda.

Komu je namenjen?

Vsem ženskam, ki so se ponovno spomnile nase. Let ne štejemo, predznanja ne ocenjujemo. Nekako smo vse v istem košu. Delujemo z zaupanjem, spoznavamo in odkrivamo. Prvi naš vodnik je glasba, ki sledi ritmu dihanja in bitja srca. Ni posebne filozofije, le dovoliti si moramo, da predstavimo telesu novo rutino.

Martina Razinger, mama, prijateljica, dolgoletna učiteljica pilatesa in ženstvenega plesa ob drogu, pravi, da daje ta vsaki ženski prostor za nekaj novega in čudovitega, kar nas prebuja. Vedno znova se trudi vse ženske spomniti, naj ne pozabijo nase.

6 razlogov, da priporočam ženstveni ples ob drogu:

  • ples vrača telesu lepe, dolge mišice,
  • glasba sprošča,
  • prebuja se naša ženstvenost,
  • premagujemo strah in sram,
  • deluje kot protistresna terapija,
  • ponudi ti odgovor, česa v življenju nočeš več.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam