Astrološki koledar za december

Prvi del decembra bo vse v znamenju kaotične Neptunove energije.

Retrogradni Mars se sicer na srečo umika iz kvadrata z njim, a najprej se 4. 12. ta planet iluzij, občutljivosti, idealizma, manipulacije, laži, nejasnosti in zmede obrača nazaj v direktno gibanje, in to v kvadratu z Venero, nato zasije z vso močjo še s polno luno 7. 12. Tedaj bo namreč vpet v težavni T-kvadrat, ki prinaša nemir, pritiske, spodbuja jezo in agresijo. Neptunu bo dajal moč še Jupiter, tako bomo čustveno pretiravali, občutljivi bomo, ranljivi, hitro užaljeni, utrujeni, vse doživljali dramatično in osebno, kot da je konec sveta, paziti se moramo tudi zastrupitve s hrano in virusnih okužb. Na drugi strani bo na isti stopinji kot polna Luna še Mars, kar pomeni, da nas zgoraj našteto ne bo vodilo v pasivnost, iskanje omame, prepuščanje, smiljenje samim sebi, kot je običajno značilno za Neptuna, ampak se bomo odzivali z jezo, agresijo, povzdignili glas, počil nam bo film. Več bo prepirov in agresije, ker se preprosto ne bomo znali brzdati, ko bodo šle reči prek meje in nam bo odneslo pokrovko. 

V odnosih bomo najprej gledali partnerja skozi rožnata očala, se slepili, da je boljši, kot je, veliko je možnosti, da bomo hrepeneli po nekom nedosegljivem in ne bomo želeli videti, da rinemo z glavo skozi zid. Več bo varanja, zaslepljenosti. Nato pa nam počil živec, ko se ne bomo mogli več izogibati resnici in reagirali bomo besno, pretirano in brez zavor kot podivjana furija.

Malce nam bo sicer pomagal Merkurjev prestop v kozoroga 6. 12., ki nas bo prizemljil na našem čustvenem vrtiljaku, v ljubezni pa bomo bolj realni po 10. 12., ko vanj prestopi tudi Venera. Nekatere zveze se lahko ohladijo, druge pa poglobijo, bolj premišljeni bomo v pogovorih in odnosih.

Neptun nato še 14. 12. kvadrira Sonce in nam prinaša zmedo in manipulativne moške, nato pa vpliv popusti in do konca meseca bomo z nogami veliko trdneje stali na tleh, bolj bomo realni, vodil nas bo razum in manj čustva. 

Prvi del meseca decembra

V prvem delu meseca se izogibajte pomembnejšim (finančnim) odločitvam in nakupom, saj boste šli prek svojih finančnih zmožnosti in ‘imeli prevelike oči’, preveč boste zapravili za stvari, ki jih ne potrebujete. V službi pazite, da ne podrete vseh mostov za sabo samo iz čustvenih vzgibov.

V drugem delu meseca bomo sicer bolj resni, organizirani, manj željni druženja in zabave, a si bomo hkrati oddahnili od pritiskov, občutka nemoči, zmede in jeznih izbruhov. Nujne poslovne reči lahko urejate že 10. in 12. 12. in naredite red. Zadnjič nas bodo naporni Neptunovi vplivi dregnili 14. 12., ko bo v kvadratu s Soncem. Ta dan se še ne lotevajte pomembnih projektov, saj stvari ne boste videli jasno, lahko pa tudi nekdo manipulira v vami in vam laže.

Energija se še bolj sprosti po 17. 12., ko bomo imeli veliko dobrih idej in je odličen čas za zadnje opravke pred prazniki, nato pa 20. 12. Jupiter ponovno vstopi v ovna, se pomakne z neprijetne zadnje stopinje rib ter prinese več energije, odločnosti, zagona za nove projekte, priložnosti, srečo ognjenim znamenjem, predvsem ovnom. Poleg tega 21. 12. Sonce vstopi v kozoroga in končno bomo lahko obrnili nov list ter preudarno vlekli svoje nadaljnje poteze. 

Konec meseca poskrbite za romantiko.

V ljubezni nas do konca meseca čakajo še trije prijetni aspekti, 22., 28. in 29. 12. Tedaj poskrbite za romantiko, samski pa pojdite na zmenek ali zabavo, kjer lahko spoznate koga novega. Omenjeni dnevi bodo ugodni tudi v finančnem pogledu, hkrati so primerni za ustvarjanje, kozmetične tretmaje in lepotne posege.

Mlaj v kozorogu 23. 12. bo spodbuden, svarilo velja zgolj pred pretiravanjem s hrano, pijačo, dobrotami, užitki, razvadami in pretiranim zapravljanjem. Zadnji teden leta bomo bolj sproščeni, bolje razpoloženi, družabni, dogajale se nam bodo prijetne stvari.

Na sveti večer bo Luna v hladnem in realnem kozorogu, tako bomo prej bolj organizirani in skrbeli, da bo vse pripravljeno, kot je treba, kot čustveno povezani. Merkur in Neptun bosta spodbujala upanje in prijetne pogovore, odlično je, če v tem času ustvarjate z mlajšimi družinskimi člani in vključite v to vso družino. Okoli 13. ure na 24. 12. se Luna poveže z Venero, ta čas je primeren, če se želite urediti ali čim lepše okrasiti dom in praznično mizo, vzemite pa si čas tudi za kakšno romantično gesto s partnerjem. 

Na božični dan bo Luna v vodnarju, tako bomo želeli ven, na izlet, pohod, klicale nas bodo nove dogodivščine in izkušnje. Še vedno lahko ostanemo z družino, a se udeležimo npr. pohoda z baklami ali kaj podobnega. Če pa ste z bližnjimi praznovali že prejšnji dan, bo to čas, ko si boste želeli, da bi počeli nekaj individualnega, samo zase.

Silvestrske energije bodo malce manj harmonične. Luna bo do 18. ure v ovnu, tako bomo hiteli opraviti zadnja opravila, preganjala nas bo naglica, zjutraj bomo precej nemirni in v stresu. Okoli poldneva nas lahko čaka razočaranje, ni izključeno, da nam kateri od gostov odpove udeležbo na zabavi ali se nam ponesreči kak kuharski podvig. Po 18. uri gre luna v bika, tako bomo veliko bolj nagnjeni k užitkom in razvajanju, razkošju, dobrotam. Ker se bližamo Venerini konjunkciji s Plutonom, pa je lahko noč izredno strastna, kar prav tako velja izkoristiti. Prvi januar bo lenoben in prijeten, šele proti večeru bolj stresen.

Kako najbolje izkoristiti december:

  • Prvi del meseca umirite svoje čustvene odzive, poskrbite, da vas drugi ne izčrpavajo, razumite, da ste tudi sami šibkejši in veliko bolj občutljivi. Če bodo zadeve izbile sodu dno, pazite, da ne podrete vseh mostov za sabo, saj vas bo tako močno potegnilo v čustveni vrtinec, da se ne boste mogli zadržati, delovali boste nagonsko, a tudi nerazumno, nepremišljeno.
  • V prvem delu meseca ni primeren čas za pomembne odločitve, nakupe, posege, nova sodelovanja … Počakajte, da ste boste stvari videli jasno in delovali bolj preudarno.
  • Zadnji praznični teden bo lep, tako ni bojazni, da bi ostali ujeti v kaosu prvih dveh tednov, jezi ali kozorogovskem čustvenem hladu. Okoli božiča bodo kanček prijetnejši vplivi, nas bodo pa v novo leto pospremile strasti.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam