Astrološki koledar za februar 2024

Ves mesec bo močno poudarjena vodnarjeva energija. V tem znamenju bodo namreč poleg Plutona in Sonca postopoma še Merkur, Venera in Mars.

Čas je, da začnete iskati nove poglede na zadeve, s katerimi se ukvarjate, najdete drugačne, napredne, nenavadne rešitve. Vodnarjeva energija je individualistična in hladna, tako se boste po eni strani bolj zanašali nase, po drugi sodelovali s skupinami enakomislečih. Veliko bo sprememb – nekatere boste naredili sami, v druge boste porinjeni, vse pa bodo dolgoročno služile vašemu napredku. Paziti se morate sicer impulzivnosti in nepremišljenih potez, najbolj 8., 9. in 16. 2., saj drznost in želja, da nekaj prekinete, nista enako kot eksplozivno podiranje mostov, ker vam je tisti hip odneslo pokrovko.

Vodnar je prav tako povezan s tehnologijo in računalništvom. Obdobje je odlično za to, da začnete raziskovati, ali vam lahko umetna inteligenca pomaga pri delu, ali si lahko z aplikacijami pomagate pri hujšanju itd. Lahko se boste še bolj zavezali ekološkemu načinu življenja ali čutili klic, da se aktivistično vključite v boj za pravičnost. 

Mlaj v vodnarju 9. 2. prinaša stres, nemir, živčnost, večjo možnost nezgod in nesreč. Pazite v prometu, pri rokovanju z nevarnimi, vnetljivimi snovmi, pri športu … Mlaj podpira sodelovanje in povezovanje za skupne cilje, zato premislite, kako bi vnesli več timskega dela v svoj vsakdan.

Na katere datume naj bomo še pozorni v februarju?

Polna luna v devici, 24. 2., ne bo prav prijetna, saj je v opoziciji s Saturnom. Deležni smo lahko nekih zakonskih, pravnih omejitev, dosežejo nas lahko skrbi, povezane s tujino. Lahko se skrči število varnih držav, kamor se Slovenci odpravljajo na dopust, tako boste bolj premišljeno izbrali svojo naslednjo destinacijo. Motila vas bo miselna togost in ozkogledost ljudi. Dobro je, da se soočite z omejitvami in potrebo po zategovanju pasu, saj se bo ignoriranje ali olepševanje situacije slej ko prej končalo s padcem na realna tla.

Čeprav Venera ne na začetku meseca, ko je še v kozorogu, ne po 16. 2., ko pride v vodnarja, ne bo prekipevala od čustev, ampak se držala nazaj, lahko vezani in tisti, ki iščete samo kratkotrajno razmerje, izkoristite 7. 2. za nepričakovano presenečenje v zvezi, 13. 2. za romantiko, kolikor je je ta ‘hladna in individualistična’ Venera sposobna, 17. in 22. bodo razgrete strasti. Vse te dni pa lahko koristno uporabite za uresničevanje finančnih načrtov.

Opozoriti velja na dni okoli 14 2., ko se Mars sreča s Plutonom, kar je aspekt za nasilje, jezne odzive … Bodite previdni, malce bolj popazite nase, ne zadržujte se na čudnih krajih, ne srečujte se z neznanci. Brez skrbi, če nimate zapisa za nasilje tudi v rojstni karti, se aspekt lahko izrazi le kot vaša sveta jeza ali stik z nekom, ki vam nameni nekaj grobih besed.

Sonca nato 18. 2. preide v ribi, kar nas bo iz storilnostne energije, ki je težila k razvoju in napredku, zazibala v pasivno sanjarjenje in povečalo našo občutljivost. Nato se mu v ribah 23. 2. pridruži še Merkur, tako se bomo smilili sami sebi in svet doživljali skozi čustveno prizmo. Čas do konca meseca, dokler sta Mars in Venera v vodnarju, še izkoristite za poslovne aktivnosti, saj se bo pozneje marsikaj razvodenelo.

Datumi, primerni za pomembne poslovne podvige, so bolj na začetku meseca, 2. 2. za zastavljanje vizije in 5. 2. za korenite spremembe in zadeve, pri katerih potrebujete odločnost – pozor, 8. in 16. 2. ste lahko nepremišljeni in prehitri, 10. 2. zajemate življenje s preveliko žlico, imate prevelike oči oz. namesto ponujenega prsta zgrabite roko, kar ni dobro pri pogajanjih in nakupih, okoli 28. 2. se lahko zadeve zjasnijo, a novice ne bodo prav prijetne.

Po 18. 2. si na splošno raje vzemite čas za počitek, duhovnost, sprehode v naravo. Obrnite se navznoter in poskrbite za svojo občutljivo plat. Ne računajte, da boste v tem času zlahka dosegali pomembne poslovne premike. Še več, bolje bi jih bilo prestaviti na ugodnejši čas.

Kako najbolje izkoristiti februar

  • Uporabite vodnarjevo energijo za uvajanje sprememb – prenavljanje stanovanja, nov življenjski slog, učenje novih veščin, spoznavanje novih aplikacij, modernizacijo na katerem koli področju. Poglejte s svežim pogledom na zadeve, s katerimi se ukvarjate, odprite se nenavadnim, inovativnih rešitvam.
  • Kljub občasni želji, kaj vse bi radi spremenili, ne hitite in ne bodite preveč impulzivni pri sprejemanju ključnih odločitev.
  • Ne računajte, da boste z zadnji tretjini meseca tako odločni, storilnostno naravnani in uspešni kot prej. Ribja energija prinaša zamegljen pogled na svet, več napak, zmede, lenobe, nejasnosti, sanjarjenja, odzemljenosti. Čas bo za počitek in duhovnost, ne za poslovne podvige.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam