Astrološki koledar za julij: Končno lahko zasijete!

Prvih deset dni meseca bo še rahlo napornih, potem pa prihajajo sproščeni in veseli poletni dnevi, ki smo jih tako željno pričakovali.

In kaj nam jo lahko zagode v začetku meseca? Med 1. in 3. julijem Mars poveže Saturn in Uran v t. i. T-kvadrat, to je aspektna konfiguracija, ki prinaša napor, trenja, planeti se med sabo krešejo, namesto da bi se podpirali. Mars in Saturn, ki sta 1. julija v opoziciji, nakazujeta blokade, težko napredovanje, podobno, kot bi hkrati pritiskali na gas in zavoro. Nič se ne bo odvijalo tako hitro, kot bi si želeli, imeli bomo občutek oviranosti in morali prestaviti svoje načrte.

Pomembni datumi

Mars v kvadratu z Uranom 3. julija pa je značilen za nesreče, tudi prometne, in nezgode. Ne le da bodite te dni izredno previdni na cesti, enako velja za vsa nevarna opravila. Raje ne tvegajte, ne delujte v naglici ali z živčnostjo, saj bo šlo ravno takrat kaj narobe. Tudi v odnosih velja ohraniti mirno kri, saj je to tudi aspekt, pri katerem nam poči film in se ne nadzorujemo, kar lahko vodi v težave, prepire, celo nasilje. Umirite se in predihajte situacijo, tudi če vam na cesti kdo trobi ali je nesramen do vas po tem, ko vas na parkirišču zaparkira, se vzdržite kazanja srednjega prsta.

5. julij bo prijetnejši, vpliv T-kvadrata bo popuščal, Sonce v sekstilu z Uranom pa vam lahko prinese nepričakovane pozitivne razplete in preobrate dogodkov, inovativne ideje, moč timskega dela in sodelovanja, ob tem pa tudi zdravo odločnost, da imate dovolj dela in obveznosti, ukrepate ter si privoščite odklop.

Dnevi od 6. do 9. julija bodo čustveno naporni in razburkani. Najprej bo Venera v opoziciji s Saturnom prinesla ohladitev v partnerske odnose. Zdelo se vam bo, da vam partner ne stoji ob strani ali se morate z njim boriti za nekaj, kar vam je pomembno. Isti dan je Merkur v kvadratu z Neptunom, torej ne bosta s pogovorom ničesar rešila, hkrati ste lahko preobčutljivi ali nimate pravih informacij o tem, kaj se v resnici dogaja. Glede slednjega bodite še posebno previdni, saj omenjeni aspekt deluje v obe smeri – po eni ste sami bolj zmedeni, ranljivi, čustveni, utrujeni ter ne veste, kaj bi radi, po drugi pa vam lahko človek na drugi strani laže, vas zavaja, manipulira in izkorišča vašo naivnost. Večja je tudi možnost napak.

Ker boste zaradi sicer spodbudnega mlaja v raku, ki se dovrši 9. julija, še bolj občutljivi, ranljivi in zamerljivi, se splača zadevo reševati nekaj dni pozneje, v napornih trenutkih pa poskrbeti predvsem za svojo čustveno stabilnost in počitek.

In če bo počilo? Tudi to ni izključeno, saj sta 8. julija povrhu še Venera in Uran v kvadratu, kar je klasični aspekt za razhode, odnašanje pokrovke in silovite prepire. A brez skrbi, v nevarnosti so samo zveze, ki so že nekaj časa na trhlih temeljih. V tem primeru lahko Uran kar naenkrat nepričakovano poruši vse. Če ste v stabilnem odnosu – in predvsem če tega ne obljubljajo tudi drugi aspekti v vaši karti –, pa vam gre partner lahko le bolj na živce ali se kar na lepem sprete z njim.

Mlaj v raku nas bo sicer usmeril od poslovnih ciljev nazaj k družini. Naznanja čas, ko se je smiselno odpraviti na počitnice in uživati v poletnih radostih za dušo, se ponovno povezati s sabo in tistimi, ki so nam blizu. Po njem pa se vsi planeti izredno lepo zložijo in nam obljubljajo srečo, sproščenost, zadovoljstvo, vroče dni, uživanje, odkrivanje novega, tudi ljubezni, romance in strast vse do konca meseca – razen nekaj manjših izzivov 17., 25. in 29. julija.

Merkur bo že 11. julija vstopil v raka in nas naredil bolj sočutne in razumevajoče, raje bomo govorili o svoji zasebnosti, a težje postavljali meje. Dnevi od 12. do 15. julija bodo najlepši v mesecu, saj se nanizajo Merkur v trigonu z Jupitrom, Venera v konjunkciji z Marsom v levu in Sonce v trigonu z Neptunom. Marsikaj se lahko uspešno dogovorimo, optimistični bomo, uresničile se nam bodo skrite želje, več bo upanja, ustvarjalnosti, zadovoljstva, sreče in dobrega počutja. Kresale se bodo iskrice novih simpatij in ljubezni, vodile nas bodo strasti in poželenje, vroče bo ozračje zunaj in v spalnici.

Izkoristite poletje za romantične trenutke z ljubljeno osebo.

Drznejši bomo in si upali več kot sicer, pa naj gre za tveganje v odnosih ali pri adrenalinskih športih. Idealno bi bilo, da ta čas preživimo na dopustu z ljubljeno osebo. Če vam to ne uspe, pa počnite kaj drugega, kar vam bo polnilo baterije še dolgo v jesen.

Merkur in Uran se spodbudno povežeta še 20. julija. Datum je ugoden za poslovne sestanke, dogovore, nove ideje, a tudi razburljive pustolovščine in iskrive pogovore. Sonce 22. julija vstopi v leva in okrepi našo samozavest. Želeli si bodo zasijati in stopiti v ospredje. Če ta dan v ljubezni ne bomo pričakovali preveč, ne bomo razočarani.

Velja le opozorilo, da se 22. julija izogibajte nakupom dragih stvari, obisku frizerja, nakupom oblačil, obutve, kozmetike in lepotnim tretmajem, saj lahko zanje preveč plačate ali rezultat ne bo najboljši.

Tudi s financami bodite previdni – za razliko od omenjenih ‘zlatih dni’ meseca, ko lahko tvegate, zapravljate, tudi več zaslužite. 

Polna luna v vodnarju, 23. julija, bo poudarila potrebo po svobodi. Tisti, ki ste še doma, si boste tedaj res močno želeli odklopiti od vsega. Ker bodo pogoji za potovanja do tedaj urejeni, se zlahka odpravite nekam, kamor vas vleče. Umetniki, vsi v ustvarjalnih poklicih in tisti, ki se ukvarjate z duhovnostjo, izkoristite 24. julij, saj boste imeli veliko navdiha in uvidov. Isti dan se splača poslušati intuicijo in začutiti, kaj si želite in po čem hrepenite v prihodnosti.

On koncu meseca Merkur vstopi v leva in dodaja še kanček več samozavesti. Popazite le, da ne boste preveč vzvišeni in pomembni, ne bahajte se s svojimi uspehi in bogastvom. Jupiter se na svoji retrogradni poti vrne v vodnarja, kar nam bo bolj na družbeni ravni kot zasebno ponovno odvzelo malce sproščenosti in upanja, spet bo v ospredju boj za svoje pravice. Spremembo energije bodo najbolj čutili strelci, vodnarji in ribi, sicer pa bo prehod bolj zaznamoval splošno vzdušje kot osebno razpoloženje.

Z Marsom, ki 29. julija vstopi v devico, pa bomo vsi veliko bolj previdni, načrtni, organizirani. Premišljeno se bomo lotevali svojih ciljev in nič več ne bo spontane pogumne ognjene akcije. Če se ukvarjate s športom, je to čas, da si sestavite urnik vadbe in mu strogo sledite.

Nasveti za čim lepši julij

  • Dobro izkoristite dneve od 12. do 15. julija. Če ste samski, za napredek v ljubezni, če ste v novi zvezi, za strast in korak naprej, če ste vezani, pa se imata lahko res lepo in se ponovno povežeta. Prav tako si privoščite čim več razvajanja za dušo in si ustvarite nepozabne spomine.
  • Skozi prvi del meseca se prebijte čim bolj mirno in strpno. Če se zadeve ne premaknejo, počakajte, če se odnos trese in poči, pustite, naj gre. Previdni bodite na cesti, pri športu, v naravi … Ostanite pa čim bolj realni, saj je velika možnost, da vas bo nekdo vlekel za nos.
  • Izkoristite energijo planetov v levu in se pogumno lotite česa novega, postavite se zase, bodite ustvarjalni, pokažite drugim svoje sposobnosti. Razvajajte si z dobro hrano in pijačo. Brez skrbi, konec meseca, ko bo Mars v devici, boste spet disciplinirano vadili in klesali svoje telo.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam