Astrološki koledar za julij 2024

Ker nas čaka ne najbolj prijetna jesen in se nam znajo že avgusta zapletati načrti zaradi retrogradnega Merkurja, je julij mesec, ki ga velja polno izkoristiti.

Zadihajte, spočijte si, obdajte se z ljudmi, ki so vam blizu. Bodite norčavi, otročji, drzni, neustavljivi, hkrati pa poskrbite tudi za svojo čustveno plat in preživljajte več časa z družino, saj bodo planeti v raku dobra popotnica za to.

Merkur že 2. 7. vstopi v leva, tako bomo večino meseca samozavestni, odločni, upali si bomo ogovoriti simpatijo in se potegniti zase. Posebno spodbudna bosta 2. in 8. 7., ko se nanizajo spodbudni aspekti za postavljanje vizije, kreativne podvige, hrepenenje, sanjarjenje, duhovnost, dobre ideje, ugodne nakupe oblačil in kozmetike, obisk frizerja, nakup srečke, finančne transakcije, varčevanje, vlaganje … Vse nam bo šlo gladko od rok in spremljala nas bo sreča. Čas je ugoden tudi za odnose in prinaša tako možnost ljubezni na prvi pogled in nepričakovanih korakov naprej v odnosu kot poglobljeno razumevanje in zaupanje v utečenih razmerjih.

Mlaj 5. 7. bo v raku in lahko prinese nekaj napetosti in stresa. V odnosih lahko pride na plan nekaj neprijetnega, kar bomo morali razčistiti in si celiti rane. Osredotočeni bomo na družino, začeli letni dopust ali se doma obdali s tistimi, ki so nam najbližje. Bolj čustveni in občutljivi bomo in iskali mirne kotičke in umirjena srečanja namesto bučnih javnih dogodkov. Pazite le na cesti in pri športu. Mars in Uran lahko prineseta preveliko hitrost in neprevidnost.

Bodite norčavi, otročji, drzni, neustavljivi, hkrati pa poskrbite tudi za svojo čustveno plat in preživljajte več časa z družino.

Sredina meseca prav tako obljublja večinoma harmonične energije. Za delo, dogovore, trud je primeren 10. 7., ko bomo vztrajni in poslovno naravnani. Venera 11. 7. vstopi v leva, kar prinaša več poguma v ljubezni, boljši občutek kastne vrednosti, želje po luksuzu in razvajanju, ponosa, odločnosti. Nič ne bo narobe, če naredite korak naprej, ne ostajajte samo pri ljubezenskem hrepenenju, veliko je možnosti, da boste uspešni. Umetniki bodo imeli več navdiha za ustvarjanje. Čas je za pravljični dopust, najbolje ob morju.

Manjše turbulence lahko pričakujete 12. 7., ko krotite ljubosumje in počakajte s finančnim vlaganjem, ter 15. 7., ko bosta Mars in Uran v konjunkciji, kar prinaša stres, živčnost, prehitre reakcije. Zelo pazljivi bodite v prometu, pri športu, izogibajte se nevarnim opravilom, tudi pri rokovanju z vnetljivimi snovmi in pri kurjenju žara bodite previdni, saj je to kombinacija za nepričakovane nesreče in eksplozije.

Dnevi do mlaja, ki bo 21. 7. v kozorogu, bodo spet prijetnejši. Novosti uvajajte 18. 7. Postavili boste meje in lahko zaprete kakšno neproduktivno poglavje življenja. Mars 20. 7. vstopi v dvojčka, kar bi lahko opisali s priljubljenim rekom ‘bolj noro, bolj živo’. Nič več ne bomo previdni, ampak si bomo dali duška – tako v odnosih, kjer bomo vse jemali bolj zlahka, se spogledovali, osvajali z besedami in šalami ter letali s cveta na cvet, kot v iskanju zabave in novih dogodivščin. Lahko gremo na kak festival, koncert, prijetno nam bo v družbi prijateljev. 

Mlaj bo po eni strani prebudil našo poslovno žilico, po drugi bomo bolj usmerjeni v odnose. Še vedno velja opozorilo, da se pazimo prehitrih odločitev, besed in dejanj. Čas je primeren za nove začetke, zastavljanje vizije, ljubezen, nakupe, izlete, čudovita doživetja, hkrati bomo imeli dovolj volje in energije, da se lotimo vsega, kar si bomo zastavili. 

Sonce vstopi v leva 22. 7. in prinaša občutek pravega brezskrbnega poletja. V dnevih od 22. do 25. 7. se odpravite na fizično zahtevnejše ture, npr. v hribe, ali se posvetite športu. Več bomo imeli moči in vztrajnosti ter se odločno podali k svojim ciljem.

Merkur 26. 7. vstopi v devico, v kateri se potem v prvem avgustovskem tednu obrača retrogradno. Zadnji teden julija naj bo tako namenjen vsemu, kar želite urediti, preden se začenjajo pojavljati zapleti v komunikaciji. Počitnice in potovanja si rezervirajte čim prej, prav tako letalske karte, saj pozneje nič ne bo teklo, kot smo si zamislili.

Kako najbolje izkoristiti julij?

  • Maksimalno izkoristite mesec za dopust, sprostitev, uživanje, lahkotnost, zapeljevanje. Napolnite si baterije in preživite čim več časa z družino.
  • Zastavite si nove cilje, uredite finančne zadeve, dokončajte odprte projekte. Spodbudni vplivi vam bodo pomagali, da boste uspešni pri vsem, česar se lotite. Predvsem dokončajte vse, kar se lahko avgusta zapleta zaradi retrogradnega Merkurja. 
  • Samski ne bodite sramežljivi in izkoristite vplive za iskanje partnerja. Samozavesti boste imeli dovolj, poguma tudi. 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki