Astrološki koledar za marec 2023

Marec prinaša spremembe, preobrate in nam lahko ‘pošteno premeša karte’. Kar dva počasna planeta se namreč v njem premakneta v novo znamenje.

Saturn za dve leti in pol v ribi, Pluton pa začasno v vodnarja, julija se namreč še za nekaj časa vrne nazaj v kozoroga. Oba delujeta tako na kolektivni kot osebni ravni. Saturn prinaša več obremenitev ribam, posredno tudi dvojčkom, devicam, strelcem. Ribe bodo imele manj energije in vitalnosti, utrujene bodo, pod pritiskom, črnoglede, izgorele. Zdelo se jim bo, da nosijo na svojih plečih vso težo tega sveta in trpijo. Toda če jim bo uspelo prepoznati lekcijo tega strogega karmičnega učitelja, bodo spoznale, da jih pravzaprav uči discipline, prizemljenosti, realnosti, konkretnega delovanja, kar sicer niso vrline tega čustvenega in kaotičnega znamenja. Na kolektivni ravni lahko Saturn razbija ideale in zahteva, da realno pogledamo na življenje. Lahko prinese nove zakone in regulacijo zdravilstva, duhovnosti in alternativne medicine ter poglobi krizo Rimskokatoliške cerkve.

Plutona osebno ne bomo tako močno čutili, razen če imamo pomembne planete in osi horoskopa na začetku vodnarja. Sicer pa odpira daljše obdobje večje modernizacije, prebojev v znanosti, a tudi nevarnost transhumanizma.

V začetku marca ne sprejemajte pomembnih odločitev

Sicer takoj v začetku meseca Merkur vstopi v ribi, tako bomo sanjavi, imeli več navdiha in priložnosti za ustvarjanje ter ukvarjanje z duhovnostjo. Po drugi strani to ni čas za pomembne odločitve, sestanke, dogovore, saj stvari ne bomo videli jasno. Splača se z vsem tem počakati do po 20. 3., ko gresta Sonce in Merkur v odločnega ovna in si boste veliko lažje, bolj samozavestno, vztrajno in nepopustljivo izborili svoje. Temu se 21. 3. pridruži še mlaj v ovnu, zato boste tedaj veliko hitreje napredovali in začenjali nove projekte. 

Do 20. 3. na splošno ni čas za nove podvige – ne za začetek nove vadbe, tečaja, korake naprej itd. Raje v tem obdobju počivajte, si nabirajte energijo, se poglabljajte vase, ustvarjajte, obiščite kakšno umetniško razstavo, se udeležite duhovne delavnice, si privoščite kopel, pojdite v naravo in se brez urnika prepuščajte življenju. Tako boste osvobojeni preteklosti in polni energije uspešneje delovali zadnjih deset dni marca.

Polna luna 7. 3. zna biti napeta. Marsikaj nas lahko jezi, a imamo občutek, da se borimo z mlini na veter in ne moremo kaj dosti spremeniti, kar bo poglobilo frustracije. Nič ne bo narobe, če malce bolj pazite nase zaradi izpostavljenega Plutona. Izogibajte se nevarnim krajem in ljudem.

Prav tako velja biti previden na cesti in se v odnosih izogibati prepirom 16. in 17. 3., ko bosta Sonce in Merkur v kvadratu z Marsom. Sprostite jezo na zdrav način, pri športu se pazite poškodb.

Dnevi od 19. do 21. 3. bodo še posebno nabiti z energijo. Čutili boste, da je dovolj pasivnosti in je čas, da se pogumno zaženete naprej – najprej vam bo Merkur v ovnu prinesel drznejšo komunikacijo in moč, da si izborite svoje, Sonce v tem znamenju moč, voljo, odločnost, zagon, mlaj pa bo čisto na začetku ovna, kar samo še okrepi energijo novih začetkov. Dneve za tem do 25. 3. nato dobro izkoristite tako poslovno kot za uvajanje novosti, spreminjanje svojih navad, postavljanje meja v odnosih, šport, saj Mars po tem vstopi v raka, kjer izgubi nekaj svoje moči in nam bo našteto veliko težje.

Ljubezensko nas bosta 2. 3. grela Venera in Jupiter. Čeprav nas ta dan lahko bremenijo tudi skrbi, si privoščimo kaj lepega za dušo, pojdimo na masažo, h kozmetičarki, frizerju, po nakupih. V ljubezni bomo zadovoljni in partner nas lahko prijetno preseneti. Na zmenek gremo lahko tudi 11. 3., ko Venera in Mars spodbujata seksualno energijo in privlačnost. Zapeljite partnerja ali novega ljubimca! 

V stresnih dneh okoli 17. 3. nam bo partner bolj v oporo, kot da bi budil v nas erotično poželenje, lahko pa nosite seksi perilo spet 30. 3., ko bomo ljubezensko naelektreni, odprti za presenečenja in eksperimentiranje. Več je možnosti za ljubezni na prvi pogled.

Finančno mesec ni ne dober ne slab, a vseeno z večjimi nakupi, vlaganji, pomembnimi transakcijami počakajte do maja, ko Jupiter vstopi v bika in vam bodo pomagali globalno ugodnejši finančni trendi.

Preveč zaskrbljeni in črnogledi bomo 2. 3., 6. 3. je čas za spontana dejanja, napredno razmišljanje in iskanje drugačnih idej, 18. 3. za razčiščevanje, 28. 3. za komunikacijo in vse, pri čemer potrebujemo srečo, 30. 3. pa se lotimo dela, ki zahteva natančnost, vztrajnost in trud.

Še enkrat ponavljamo opozorilo, da se med 14. in 18. 3. ne odločajte, ničesar ne podpisujte, ne posojajte denarja, ne verjemite nikomur samo na lepe oči, ne delujte z jezo, po drugi strani pa sprejmite občutek nemoči, zvezanih rok in počakajte, da zadeve same stečejo dalje.

Kako najbolje izkoristiti marec?

  • Prvi dve tretjini za počitek, odmik, poglabljanje vase, ustvarjanje itd. Nič ni narobe, če izprežete in si naberete novih moči, nič vam ne bo ušlo, projekte pa boste pozneje lažje speljali.
  • Po 21. 3. je čas za nove začetke, kar izkoristite na zasebnem in poslovnem področju. Skrajni čas je za športno vadbo!
  • Okoli 7. 3. in od 14. do 18. 3. pazite nase. Ne rinite naprej, ne prepirajte se, raje popustite, ničesar ne jemljite za suho zlato, pazite se laži, prevar, nesramnosti, okoli polne lune tudi nevarnih situacij.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam