Astrološki koledar za november: Iz teme v svetlobo

Letošnja jesen nam ne prizanaša s pritiski in čustvenim čiščenjem, tudi večji del novembra se bomo še soočali z napornimi temami.

Kar trije planeti bodo namreč v škorpijonu, globokem, skrivnostnem, temnem znamenju, ki nas vodi v podzemlje, krizo, preobrazbo, da bi iz nje izšli močnejši. Namen soočanja s svojimi senčnimi deli je, da opustimo vse, kar je odmrlo, ugasnilo in nam ne služi več, da bi se lahko osvobodili, prerodili, utrdili in šli močnejši naprej.

Prvi del meseca bo še dodobra prežet s škorpijonsko energijo. Zaradi Merkurja in Marsa v tem znamenju bomo manj potrpežljivi, lahko nam poči film in so naši odzivi pregrobi, saj se ne moremo več nadzorovati in prilagajati. Namesto tega bomo svoje cilje dosegali s silo in šli pri tem tudi prek trupel, če bo treba.

Venera 5. novembra vstopi v hladnega in prizemljenega kozoroga, tako ne bomo niti preveč čustveni ali sočutni do drugih, videli bomo samo svoje interese, v odnosu pa bomo zadržani.

Mlaj 4. novembra ne bo prijeten. Ne le da bo v škorpijonu, vanj je ujet t. i. T-kvadrat s Saturnom in Uranom, kar bo prineslo napetosti, blokade, trenja, hkrati pa uporniško energijo in občutek, da bo počila elastika, ki jo že dolgo nategujemo. Ker je Uran v biku, niso izključeni tresenje tal, nadaljnje težave z dobavnimi verigami živil in stresno soočanje s finančno krizo. Na osebni ravni bomo vpliv čutili, kot da smo stisnjeni v kot in ne moremo več stiskati zob in potrpeti, ampak na silo delamo spremembe, da bi se osvobodili. Lahko poči kak odnos ali na hitro zaključimo kak projekt.

Katera znamenja bodo najbolj na udaru?

Mlaj je sicer samo uvertura v obdobje mrkov, saj nas 19. novembra čaka prvi od dveh, lunin mrk v biku. Znamenje, v katerem je, nam da vedeti, da se bomo daljši čas, kar nekaj mesecev, ukvarjali s finančnim področjem – v družbenem smislu lahko pride do podražitev kot posledica krize, zadolževanja zaradi predhodne prevelike lahkomiselnosti in zapravljanja, sprememb glede obdavčitve in kriptovalut … Zasebno bodo mrk najbolj čutili biki in škorpijoni, vodnarji in levi. Nekaj se bo zaključilo in odšlo iz vašega življenja ali boste želi sadove preteklega truda na finančnem področju. Zapomnite si, da vas bo kriza na koncu okrepila, in da ste močnejši, kot si mislite. 

Ves mesec bo torej precej turbulenten, šele po 21. novembru se bo postopoma začelo čutiti olajšanje ali vsaj več optimizma, saj tedaj Sonce in Merkur vstopita v strelca ter prinašata vedrejše vzdušje in upanje. 

Prvi vikend v mesecu, po četrtkovem mlaju, izkoristite za družinska srečanja in izlete v naravo, da zadihate in si spočijete. Samski lahko v tem času napišejo sporočilo simpatiji in jo povabijo na zmenek.  

Izredno naporna bo sreda, 10. novembra, ko se izognite pomembnejšim opravkom, sestankom, nalogam, saj se zadeve ne bodo premaknile z mrtve točke, imeli boste občutek, da ne morete ničesar spremeniti, temu pa se lahko pridružijo slaba volja, skrbi in strahovi. Že 12. prihaja novo upanje, 13. bo stresno in se bodo načrti nenehno spreminjali, zato boste morali biti potrpežljivi, ohraniti mirne živce in paziti na cesti. Da ne pretiravate, ne zapravljate preveč, ne zajemate življenja s preveliko žlico, pazite 15. novembra, sicer vas bodo skelele posledice. Dan ni primeren za nakupovanje in finančno vlaganje. Tudi 17. velja previdnost na cesti in pri vseh nevarnih opravilih. Čeprav boste jezni, se zadržite in se ne prepirajte, saj lahko vajeti hitro prevzamejo nezdravi divji nagoni.

Čeprav bomo že čutili napetost zaradi prihajajočega mrka, tudi 18. in 19. november ne bosta za vse slaba. Prvi prinaša navdih in upanje, nove ustvarjalne ideje ter občutek, da nas drugi razumejo, drugi pa srečo v ljubezni. Po 21. novembru prihaja spodbudnejša energija. Prevzelo nas bo praznično veselje, marsikaj se bo sprostilo, razjasnilo, zdelo se nam bo, da smo po dolgi noči stopili na svetlo. Dnevi od 28. do 30. novembra bodo zelo učinkoviti, tako pri umetniških in ustvarjalnih projektih, zastavljanju novih ciljev, dogovarjanju kot sestankih, opravimo lahko veliko dela, hkrati pa bodo spodbujena ljubezenska hrepenenja in prav lahko se nam izpolni srčna želja. 

Nasveti za čim lepši november:

  • Ne tarnajte in se ne smilite sami sebi, ampak koristno izkoristite jesenski obrat navznoter, da opustite vse, kar nima več mesta v vašem življenju, očistite negativna čustva ter pojdite naprej.
  • Če se vas bo lunin mrk osebno dotaknil, bodite čim bolj prilagodljivi in sprejmite dogodke, ki jih sproža. Zavedajte se, da vas želi premakniti naprej, čeprav se vam zdi, da vam je spodmaknil tla pod nogami. 
  • Posvetite se finančnemu področju. Tudi če niste v panogi, ki se jo je močneje dotaknila kriza, razmislite, kje preveč zapravljate, kje lahko stisnete pas, kje morate biti ravnati bolj premišljeno in morda varčevati.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam