Astrološki koledar za september

Rdeča nit bo razčiščevanje v odnosih, mesec pa se bo začel spodbudno, če bomo le omejili pričakovanja in se naravnali na skromnost, varčnost in pragmatičnost.

Že 5. 9. namreč Venera, planet ljubezni in denarja, vstopi iz samozavestnega ognjenega leva v devico, kar pomeni, da si ne bomo več tako zlahka privoščili kaj dragega. Raje bomo previdni, celo preračunljivi in realni v odnosih in varčni pri denarju.

V septembru se sicer bo vse vrtelo okoli ljubezni in odnosov. Poudarjeno je namreč znamenje tehnice, ki ga povezujemo s partnerstvom, hrepenenjem po ljubezni, dvojino, iskanjem harmonije in svoje druge polovice. 

Venera sicer vstopa v to znamenje šele čisto ob koncu meseca, bo pa v njem v drugem delu meseca Sonce, v njem se dovrši polna luna (25. 9.), 10. 9. pa se bo v njem obračal v retrogradno gibanje Merkur. Ta bo usmeril naš pogled v preteklost – k nekdanjim razmerjem, posebno če nismo dokončno razčistili z njimi. Nič čudnega ne bo, če se bo oglasil kateri od bivših, a velja previdnost, saj vpliv ni namenjen obujanju zveze, ampak postavljanju zadnje pike na koncu poglavja. Ob tem veljajo tudi vsa siceršnja opozorila v času, ko Merkur na nebu potuje navidezno nazaj. Ničesar novega ne kupujte, podpisujte, se ne odločajte, na potovanjih se oborožite s potrpežljivostjo, pazite na cesti … Sprijaznite se s tem, da boste morali odpravljati pretekle napake in neurejene zadeve, kot je pokvarjena računalniška oprema itd. Čas je za revizijo, razmišljanje o sebi in svojih dejanjih, da se ponovno lotite odprtih zadev, ni pa pravi čas za nove začetke, novosti, spremembe. Vzpostaviti boste morali harmonijo na področjih, na katerih vlada kaos ali ste jih zanemarili. Enako velja v odnosih.

Polna luna v ribah, ki se dovrši isti dan kot Merkurjev obrat, nas bo naredila bolj čustvene in občutljive. Odlična je za umetnike in tiste, ki se ukvarjate z duhovnostjo, drugim pa prinaša zmedo, napake, večjo ranljivost, manjšo odpornost, strahove … Poskusite razumeti, da je to samo vaše doživljanje, ki nima dosti skupnega z resničnostjo.

Sicer boste 11. 9. potrebovali več občutka svobode, utrinjale se vam bodo zanimive ideje, 16. 9. bodite izredno pazljivi v odnosih, saj je večja možnost, da vam moški lažejo, vas želijo ogoljufati, vi pa ste naivni ali jih idealizirate in ne vidite prave slike. Vezani boste te dni stali na dveh bregovih, zdelo se vam bo, da vaše potrebe niso izpolnjene, lahko pa se boste morali soočati tudi s kakšno skrivnostjo, ki bo padla iz partnerjeve omare. Previdno z denarjem!

Ljubezensko presenečenje ali nenadejani finančni dobitek

Pretiravanje in prevelika pričakovanja nam lahko 18. 9. prinesejo razočaranja, a z odločnostjo in voljo bomo stopili čeznje in dosegali svoje cilje. Okoli 20. 9. nas čaka prijetno ljubezensko presenečenje ali nenadejani finančni dobitek – vseeno bodite previdni, če gre za ljubimca iz preteklosti.

PSeptembra je poudarjeno znamenje tehnice, ki ga povezujemo s partnerstvom, hrepenenjem po ljubezni, dvojino, iskanjem harmonije in svoje druge polovice. 

Sonce vstopi v tehtnico 22. 9. ter nas dodatno spodbudi k iskanju harmonije, sklepanju kompromisov, diplomaciji … Po eni strani bomo pripravljeni marsikaj požreti za ljubi mir, po drugi pa se spraševali, ali nam takšno vedenje res koristi. Težko se bomo odločali in tehtali med možnostmi – najbolje bo, da s pomembnimi odločitvami počakamo do oktobra. Se nam pa lahko zjasnijo stvari, o katerih smo premlevali od začetka Merkurjevega obrata. 

Ljubezen bo v ospredju še od 24. do 26. 9. Najprej moramo paziti, da partnerja vidimo čim bolj realno in ne nasedamo njegovim lažem, več je možnosti za razočaranje ali nezvestobo. Tudi polna luna v tehtnici in Sonce v opoziciji z Jupitrom svarita pred prevelikimi pričakovanji, zato ostanite previdni in počakajte, da vidite, kako se bodo zadeve odvijale. Spodbudnejši bodo dnevi okoli 26. 9., ko nas čakajo globoke ljubezenske strasti in žgečkljiva komunikacija s simpatijo.

Če že morate urejati poslovne zadeve kljub retrogradnemu Merkurju, sta najboljša dneva za to 18. 9. in 27. 9, če želite z odločnostjo in učinkovito komunikacijo prepričati druge, 28. 9. pa je primernejši za delo, ki zahteva trud, vztrajnost, potrpežljivost in natančnost. 

Konec meseca, 29. 9., vstopi v tehtnico še Venera. Vleklo nas bo v odnose in hrepeneli bomo po ljubezni. Počasi se bo pokazalo, kaj se bo izcimilo iz septembrskih ljubezenskih peripetij.

Kako najbolje izkoristiti september?

  • Sprijaznite se s tem, da je čas za obrat navznoter, razmislek, popravljanje napak, ocenjevanje dosedanjega dela, tehtanje odnosov, revizijo, ni pa dobro začenjati novih projektov ali sprejemati pomembnih odločitev.
  • Ker je Venera povezana tudi z denarjem, bomo glavnino meseca bolj varčni, premišljeni in odgovorni, iskali akcije, kupovali samo tisto, kar res potrebujemo. Tudi finančno bo ključ v ravnovesju, zato odkrijte, kako lahko uravnovesite prihodke in odhodke.
  • Povečana je možnost, da se oglasijo bivši partnerji, a bodite izredno previdni z njimi in si ne delajte utvar, da boste dolgoročno spet skupaj z njimi.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam