Astrološki koledar za september

Prva dva šolska dneva bomo z Luno v raku zelo občutljivi, čustveni, zaščitniški. Marsikdo gre lahko predaleč v svojih idealih in prizadevanjih, da bi svojemu otroku zagotovil čim bolj varno okolje, po drugi strani pa bodo navodila še vedno nejasna, informacije zavajajoče, nekonkretne, zmedene. Vse skupaj bo precej kaotično in niso izključene razgrete čustvene reakcije.

Čez vikend, 4. 9., bomo z Merkurjem v trigonu s Saturnom bolj realni, prizemljeni, odločni in jasni, tako lahko zlahka sprejmemo kak kompromis ter se marsikaj dogovorimo. Nedelja, 5. 9., bo bolj pasja. Venera v kvadratu s Plutonom lahko vzbudi furijo v nas, prinese na plan naše senčne plati, ljubosumje, maščevalnost in podobno. Poskusite se držati nazaj, da se ne prenaglite in ne uničite odnosa, ki vam je sicer dragocen.   

Mlaj v devici, 6. 9., bo že naznanil (polna luna 21. 9. pa potrdila), da se bomo kolektivno spet več ukvarjali s posledicami pandemije in vsem, kar spada zraven. Ob tem bo med ljudmi veliko vznemirjenja, vzkipljivosti in nepotrpežljivosti. Vse več bo jeze, borbe za pravice in svoj prav, po drugi strani pa zavajajočih novic, strahu, iluzij, idealizma in napačnih pogledov. Izogibajte se razpravam, ki nas ločujejo, saj bodo ljudje prestrašeni in posledično agresivni. Če se le da, iščite srednjo pot in se z nikomer ne zapenjajte, le ker vam želi vsiliti svoj pogled ali se ne strinjate z njim.

Učili se bomo kompromisov, sodelovanja in diplomacije

Bolj se bomo bližali drugi polovici meseca, bolj nam bo namreč jasno, da je to čas, ko se učimo kompromisov, sodelovanja, popuščanja, diplomacije. Merkur bo ves mesec v tehtnici, v kateri se 28. 9. tudi obrača in še retrogradno potuje po njej. Tam se mu nato 15. 9. pridruži še Mars, 22. pa Sonce. Tehtnica pa ni znamenje boja, ravno nasprotno – odložila bi orožje, tudi tedaj, ko bi bilo prav, da si izbori svoje, saj bi dala vse za ljubi mir in harmonične odnose. Tehtnica se ne brani in ne bojuje, ampak se pogaja ali izogiba neprijetnim temam. Po družbenem aktivizmu v začetku meseca nas bo tako njena energija učila prav tega – sodelovanja namesto nasprotovanja, sklepanja kompromisov, dogovarjanja, diplomacije. 

V ponedeljek, 6. 9., bo sicer na nebu nekaj spodbudnih aspektov. Če se vam bo uspelo odmakniti od družbene problematike, lahko veliko dosežete. Venera in Jupiter namreč prinašata ljubezen, srečo, uspeh, priložnosti in denar. Sonce v trigonu z Uranom nove svobodomiselne ideje, edinstvene rešitve, spodbudne spremembe, Mars in Pluton pa vzdržljivost in moč za premagovanje velikih naporov. Uporabite našteto za doseganje trenutnih ciljev. 

Če se vam bo uspelo odmakniti od družbene problematike, lahko veliko dosežete.

Venera 10. 9. vstopi v škorpijona in v ljubezni bomo bolj strastni, intenzivni, skrivnostni. Iskali bomo vznemirjenje in tvegali. Kljub temu naslednji tedni niso najboljši za odnose, saj bo Venera najprej 17. 9. v kvadratu s Saturnom, kar lahko prinese ljubezensko ohladitev, odmik oz. razočaranje, 23. 9., ko je v opoziciji z Uranom, pa lahko marsikateri odnos tudi poči, drugi pa se lahko prepirate s partnerjem. Konec meseca, 29. 9., se sicer lepo poveže z Neptunom in prinaša vznesenost, hrepenenja, romantiko, zaljubljenost ter navdih vsem v kreativnih poklicih, a ker je naslednji dan v kvadratu z Jupitrom, lahko čustveno pretiravamo, pričakujemo preveč in smo na koncu razočarani. Ker Venera skrbi tudi za denar, velja biti previdnejši tudi pri tem.

Najboljši čas za nakupe oblačil, nakita, kozmetike, lepotne tretmaje, finančno vlaganje, zapravljanje je 6. 9. Prej boste tvegali preveč ali se zaleteli v odločitve, okoli 17. 9. boste razočarani ali izgubili denar, 23. vas bo rezultat nepričakovano negativno presenetil, konec meseca pa vas lahko kdo zavaja in vam prodaja nekaj, kar ne bo vredno piškavega oreha.

Previdno na poslovnem področju

Poslovno bodite previdni 14. 9., ko vas lahko vaša lahkomiselnost in naivnost veliko staneta. Na delu bodo prevaranti ali preprosto ne boste poznali vseh dejstev. 16. 9. bo odličen, če želite zmagati ali koga premagati oz. v kaj prepričati, 20. 9. za sklepanje dogovorov, sestanke, komunikacijo, usklajevanje. Slednjemu se vsekakor izognite 22. 9., tako zasebno kot poslovno, saj vas bo nasprotna stran preprosto poteptala s svojo voljo.

Če vaši projekti zahtevajo vztrajnost, natančnost, trud, potrpežljivost in se vam zdi, kot da bi tekli maraton, 25. 9. izkoristite energijo Marsa in Saturna, ki vam bosta prinesla vzdržljivost za tek na dolge proge. 

Seveda pa je bolje, če tedaj že počasi končujete že začete projekte, saj je tik pred vrati Merkurjev obrat v retrogradno gibanje (28. 9. do 18. 10.). Ker je v tehtnici, se bomo tokrat, kot rečeno, najbolj ukvarjati z odnosi, komunikacijskimi šumi, preteklimi dogovori, lahko se pojavijo (poslovni) partnerji iz preteklosti in se obudijo pretekla sodelovanja. Kot pri vsakem Merkurjevem obratu se seveda izogibajte nakupom tehnike, podpisovanju pogodb, novim odločitvam in začenjanju novih projektov, previdni pa bodite tudi z besedami, da ne boste koga po nepotrebnem užalili ali prizadeli. Zavedajte se, da se učite strpnosti, potrpežljivosti in diplomacije. Ne vlecite naglih potez, ampak delujte taktično in premišljeno.

Nasveti za čim lepši september:

  • Poskusite biti čim bolj realni. Preverite, katerim informacijam verjamete, prepričajte se o dejstvih, ne nasedajte dezinformacijam in iluzijam. Če vas pograbi panika, se vprašajte, kaj je vaše, kaj pa vlečete nase iz okolice. Ne pustite, da kdorkoli igra na vaš strah in paniko.
  • Sprejmite, da se učite sodelovanja, povezovanja, galantnosti, diplomacije in da je včasih bolj pomembno, da se razumete z ljudmi, ki so vam ljubi, kot da zmaga vaš prav. To bo namreč lekcija, ki jo bomo vsi skupaj kar dolgo preigravali, saj bo Merkur retrograden v tehtnici, iz katere izstopi šele 6. 11.
  • Še vedno upoštevajte vsa zdaj že znana priporočila ob Merkurjevem obratu – ne podpisujte pogodb, ne sklepajte pomembnih odločitev, ne začenjajte novih sodelovanj in projektov, počakajte z nakupom tehnike in avtomobilov, na potovanju se oborožite s potrpežljivostjo ter dvakrat vse preverite. 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam