Kaj nam gre na živce in kaj obožujemo pri tehtnicah

Tehtnice so znamenje, ki išče slogo, ravnovesje in harmonijo za vsako ceno, saj vse to potrebuje za svoje delovanje in dobro počutje.

Ne prenaša namreč sprememb, pritiskov, argumentiranja, soočanja, merjenja moči, zavzemanja stališč ter odločanja, saj jih vse to spravlja v stres. Ko se tako pojavi kakšen problem, ga najprej ignorirajo, nato pa se včasih celo žrtvujejo, da bi le ohranile mir, tišino in se ne bi nikomur zamerile. Brez upiranja se tako podrejajo drugim ali pasivno stojijo ob strani in čakajo, da se bodo težave rešile same od sebe ali minile. Ne marajo namreč stopiti na eno ali drugo stran, kar jim sicer pogosto škodi v osebnem življenju, njihova neodločnost pa spravlja okolico ob živce, po drugi strani pa so prav zaradi te svoje lastnosti lahko odlični mediatorji, diplomati, razsodniki, ki umirjajo žogico in se nadvse vešče pogajajo. Vedno namreč iščejo srednjo pot in težijo k harmoničnim odnosom. Ne marajo skrajnosti. Imajo prirojen občutek za pravičnost, in ker želijo narediti vse prav, dolgo omahujejo, preden se premaknejo v eno ali drugo smer.

Poleg tega, da so mirovniki zodiaka, imajo izredno močan občutek za estetiko, modne kombinacije in so zelo kreativno, umetniško znamenje. 

Prav neodločnost je sicer ena njihovih največjih slabosti. Nikomur se ne želijo zameriti, saj so veliko težje same kot druga znamenja – vlada jim namreč Venera, vladarica ljubezni, ki je nesrečna in negotova, če ne najde svoje druge polovice. Tehtnice zato naredijo vse, kar se da, da bi pritegnile partnerja. Največkrat jim to uspe in redko so samske. Tudi ko se razidejo, pa dokaj hitro skočijo v drugo zvezo. Četudi morajo marsikaj prenesti in potrpeti, so raje v partnerstvu, kot da bi bile same.

Ker znajo povezovati nasprotja, je z njimi prijetno sodelovati v kolektivu, tudi ker znajo sprejemati kompromise in se podrejati. Ker imajo toliko opravka s tem, da se ne bi nikomur zamerile, pa včasih delujejo neiskreno, zdi se, kot da marsikaj prikrivajo in se izogibajo temu, da bi rekle bobu bob in položile karte na mizo. Čeprav so lahko na prvi pogled prijetne, prikupne in šarmantne do drugih, so namreč pripravljene tudi lagati in manipulirati, da bi stvari tekle tako, kot si želijo. 

V vlogi staršev se tehtnice rade igrajo z otroki, a vedno izbirajo igre brez tekmovanja in odločanja. Disciplinirajo jih s prijaznostjo, ne s strogimi pravili. Z željo po popolnosti pa jim postavljajo precej visoka merila. Poskrbijo tudi, da so otroci vedno urejeni.

Mlade tehtnice pa se hitro naučijo, kako ugajati drugim in delovati pomirjajoče v odnosih, da lahko mirno plujejo skozi življenje. Zanimajo jih ljudje in najbolje se učijo v družabnem okolju, z vrstniki, med katerimi vlada sodelovanje, ne tekmovanje ali nasprotovanje, hkrati pa je spodbujeno učenje in umetniške dejavnosti. Uživajo v ustvarjalnih hobijih.

V poklicnem življenju so tehtnice lahko odlični notranji opremljevalci, tehnični uredniki, delajo v lepotni industriji, oblikujejo oblačila, svetujejo pri nakupovanju, trgovci s slikami in glasbeniki. Med njimi prav tako pogosto najdemo modele, diplomate, sodnike, socialne delavce, različne svetovalce, lahko imajo agencijo za zmenke, so nepremičninski agenti ali različni pogajalci, veterinarji, frizerji, stevardese.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam