Vsebino omogoča Big Bang

Do zdravega doma s pritiskom na gumb

Eden od pogojev za zdravje in dobro počutje je čisti zrak, zato je vsem znano dejstvo in priporočilo, da čim več časa preživimo zunaj. A sedaj, ko prihajajo vse hladnejši in krajši dnevi ter slabo vreme, se veliko zadržujemo predvsem doma.

Dom je tudi prostor, kjer se počutimo varne pred zunanjim svetom. Pogosto smo namreč mišljenja, da smo tu varni pred bacili, virusi in drugimi onesnaževalci, a to ne drži. V hladnejših mesecih bivalne prostore zračimo redkeje. Posledično vdihujemo slabši zrak, ki povzroča številne nevšečnosti in nemalokrat vpliva tudi na naše zdravje. Tudi ko pridejo toplejši dnevi, zrak v našem domu ni idealen.

Od pomladnih mesecev naprej se namreč močno poveča delež alergenov, ki lahko sprožijo alergijske reakcije oziroma spomladanske alergije in težave z dihali. Zrak v našem domu tako, ne glede na letni čas, še zdaleč ni tako čist, kot si zmotno predstavlja večina od nas. A obstaja preprosta rešitev. S Philipsovim čistilnikom zraka, lahko kar 99,9 odstotkov virusov in drugih škodljivih delcev očistimo. To naredimo s pritiskom na en sam gumb. 

Vse slabši zrak v naših domovih

Najbolj priporočljivo je, da se svežega zraka nadihamo v naravi, parku ali bližnjem gozdu. V mestih so namreč vse bolj prisotni onesnaževalci, kot so cestni promet, industrijski izpusti iz kurilnih naprav in smog, zato se dihanju slabega zraka še posebej v mestnih središčih ne moremo izogniti. Tudi s tem ne, ko se umaknemo v svoj dom. Ravno nasprotno! Pogosto je zrak slab tudi v naših domovih, ne glede na to, kako redno čistimo. Obstaja namreč velika razlika med zdravim domom in čistim domom. 

Pogosto je zrak slab tudi v naših domovih, ne glede na to, kako redno čistimo. Obstaja namreč velika razlika med zdravim domom in čistim domom. 

Prav s čistili v prostor vnašamo tudi druge onesnaževalce zraka, ki jih s prostim očesom ne vidimo, sploh če uporabljamo močna umetna čistila, z veliko kemikalijami. Nesnaga v zrak pride tudi iz naprav, brez katerih si sicer ne predstavljamo modernega življenja, to so pečica, računalniki, kamin in druge naprave. 

Nekaj nesnage pa pot v naš dom najde tudi skozi okna in vrata, medtem ko prostor zračimo. Četudi zraka v našem domu ne moremo prečisti do popolnosti, pa se lahko temu precej približamo. Naš najboljši pomočnik pri tem se imenuje čistilnik zraka. Le-ta poskrbi, da prahu, alergenov, dima in tudi drugih vonjav v vašem domu ne boste več po nepotrebnem vdihavali. 

Najbolj priporočljivo ga je postaviti v prostor, kjer se zadržujemo največ časa, denimo dnevna soba, pa tudi na spalnico, kjer prespimo celo noč, ne gre pozabiti. Vrhunski čistilnik zraka Philips poskrbi, da je zrak, ki se vrne v sobo skozi napravo, veliko čistejši in bolj prijazen našemu zdravju, poleg tega pa je primeren za vse površine. 

Na trgu sicer obstaja veliko čistilnikov zraka z različnimi stopnjami filtriranja in posledično so lahko tudi razlike v ceni precej velike. Prav zato se moramo ob nakupu zavedati predvsem, da gre pri nakupu čistilnika zraka za dolgoročno naložbo, ki je velika investicija v naše zdravje in zdravje naše družine.

Kako za čisti zrak v svojem domu poskrbi nepremagljiva Rebeka

Rebeka Dremelj je, kot se zanjo spodobi, tudi sama preizkusila Philipsov čistilnik zraka. »Saj veste, kaj pravijo, stvari je treba izkusiti na lastni koži,« se nasmeji sogovornica, ki se je odločila opraviti pravi mini test. »Zdaj, ko smo veliko doma, kuham še več kot sicer. Čistilnik sem zato najprej postavila v kuhinjo in ugotovila, da je ta, sicer majhna naprava, prava miniaturna napa. Že ob prvih vonjavah je začela delovati s polno močjo in je sproti čistila zrak v kuhinji.« In ker se naši Rebeki pripeti vse mogoče in nemogoče, je nato prišlo do še enega, sicer nenačrtovanega testa. 

»Ravno sem odprla vrata terase, da bi prezračila prostor, ko je začel sosed pred hišo nekaj kuriti. Dim je potegnilo naravnost v moj dom. Philipsov čistilnik zraka me je z napisom »gas« (plin) nemudoma opozoril na povečano koncentracijo plina v zraku in začel z vso močjo prečiščevati prostor. Prav zato sem prepričana v kvaliteto naprave, ki jo bom od zdaj naprej z veseljem uporabljala in jo priporočila tudi drugim. Mislim, da v teh časih vsi potrebujemo še več svežega zraka kot sicer,« se še nasmeji Rebeka.

Rešitev v eni sami napravi

Eden najbolj priljubljenih in uspešnih čistilnikov zraka Philips bo poskrbel za nevidne onesnaževalce in alergene, ki se lahko prikradejo v vaš dom. To so škodljivi plini, mikrodelci in notranji alergeni, poleg tega pa bo odstranil kar 99,97 % delcev velikosti le 0,003 um, vključno s PM2,5, bakterijami, cvetnim prahom in prhljajem hišnih ljubljenčkov. Poleg tega iz zraka odstrani do 99,9 % virusov in aerosolov, s čimer se zagotovi, da vedno dihate sveži zrak.

Z novim sistemom 3D-kroženja zraka zgolj v šestih minutah očisti zrak v prostoru velikosti 20 m²

in tako zagotavlja, da je ta vedno čist, s pritiskom na en sam gumb. Pri tem lahko izbiramo med štirimi načini delovanja: samodejni način, način mirovanja, nežni način in način turbo. Pomembna lastnost je tudi izjemno tiho delovanje, v načinu mirovanja pa so zatemnjene tudi luči zaslona, zato lahko tudi ponoči spite v popolnem miru in tišini ter ob tem dihate čisti zrak. Tudi osvetlitev se samodejno prilagodi okolju v vašem prostoru, kar vam omogoča uporabo vseh koristi brez kakršnihkoli motenj. 

Kadar ste zdoma, lahko s pomočjo aplikacije svoj čistilnik zraka nadzorujete od daleč, to storite s svojim glasom. Količino prefiltriranih onesnaževalcev vam bo prikazal pametni indikator stanja filtra, katerega življenjska doba je do 36 mesecev. Na voljo vam je tudi stalni prikaz kakovosti zraka v vašem domu. Le to naprava opredeli s preprostim sistemom za barvno označevanje, nameščenim na vrhu čistilnika zraka.

Nenazadnje je v današnjih časih, ko šteje tudi izgled, pomembna tudi inovativna, elegantna in minimalistična zasnova čistilnika zraka. Le-ta se bo brezhibno podal h kateremukoli stilu opreme vašega doma.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam