Vsebino omogoča Sendvičarna

Danes pa ne bom kuhala!

Stavek ‘danes pa ne bi kuhala’ je pogosto zgolj pobožna želje žensk, a kaj, ko se vse zavedamo, kako pomemben je zdrav obrok za nas in našo družino. Zato le redko pride dan, ko se odločimo odložiti kuhalnico ali preskočiti pripravo malice za seboj.

A odločitev bo toliko lažja, če bomo možnost okusne in kakovostne izbire. Ena od teh je Sendvičarna. Novo odprta veriga okrepčevalnic, ki bo kmalu razvajala s ponudbo po vsej Sloveniji (Ljubljana, Celje, Kranj in Maribor). Prvi sta se odprli Sendvičarna v Ljubljani, na Bavarskem dvoru in v Mariboru, na vogalu Slovenske in Tyrševe ulice. Misel ‘danes ne bi kuhala’ se bo zdaj spremenila v ‘danes ne bom kuhala’.

Obisk Sendvičarne je odlična in hitra rešitev

Ulično prehranjevanje je bilo znano že v antični Grčiji, kjer so predvsem ribiči svoj na soncu hitro pokvarljivi ulov ocvrli in ga ponudili strankam. S takim načinom strežbe hrane se tako vračamo k našim prehranjevalnim koreninam. Še več, ulično prehranjevanje je sicer za nas morda nov način prehranjevanja, a je hkrati odlična rešitev v moderni dobi. 

Ena najbolj priljubljenih jedi za s seboj je zagotovo sendvič. In če ste do zdaj sendviče povezovali z nezdravo, a vsem ljubo prehrano, se bo zdaj to spremenilo.Sendvič je namreč veliko več od kruha, sira, salame in nekaj solate ali paradižnika. Lahko je odličen hranilen obrok, če je le pravilo sestavljen in so njegove sestavine kakovostne in sveže. 

Tega se zavedajo tudi v Sendvičarni, kjer dnevno pripravijo in dostavijo okoli 3000 sendvičev in drugih prehrambnih izdelkov po Sloveniji. Ti so pripravljeni po njihovih lastnih recepturah, prisluhnejo pa tudi žejam strank, ki jim hrano dostavijo na želeno lokacijo. So tudi edini slovenski izdelovalec brezglutenskih sendvičev, ki ima vso potrebno dokumentacijo, opravljene analize in pridobljene certifikate. Čeprav so njihov primarni prodajni izdelek sveži sendviči, po katerih so najbolj prepoznavni in ki so rdeča nit njihovega podjetja, pa v Sendvičarni na svoj račun pridejo tudi tisti, ki imajo radi raznovrstne obroke. 

Tudi naša Rebeka se rada po kosilo odpravi v Sendvičarno.

Sveže, lokalno, tudi vegansko, brez glutena in za s seboj!

Kava v kombinaciji s svežimi rogljički in ostalimi pekovskimi dobrotami, lokalne Fruštek granole in misliji, ki jih v bovle, zamešane v Heclove jogurte, lahko pozajtrkujete in se odpravite po dnevnih opravkih. Za malico med drugim ponujajo sveže sadne lončke in številne kombinacije solat ter pakete za kosilo. Pestra je tudi ponudba jedi za vegetarijance in vegane.

Pripravljajo tudi izbrane jedi iz svežih lokalnih sestavin, ki jih bodo kuharji sproti spreminjali v odlične jedi in jih pakirane lahko odnesete seboj v službo, domov ali jih zaužijete v lokalu. Vse to v kombinaciji s ponudbo izbranih dobrot slovenskih kmetij, kot so sladoledi OmNjom, jogurti Hecl, Fruštek granole, Trstenjakovi sokovi, čokolada posestva Passero, ohrovtov čips Kmetije Baron in še veliko drugega.

In kateri so še razlogi, da si je dobro vsake toliko privoščiti ulično hrano? 

  1. Ulična hrana je cenovno dostopna vsem in tudi sicer precej cenejša od prehranjevanja v restavracijah. 
  2. Zaradi nizkih cen smo tudi sami pripravljeni poskusiti več novih in raznolikih jedi, kar je dobro ne le za naše brbončice, pač pa tudi za metabolizem, saj tako v telo vnašamo različne sestavine. Le spomnite se, kdaj ste nazadnje jedli denimo solato s kvinojo, ajdovo kašo ali kuskusom?
  3. Hrana je sveže pripravljena in kakovostna, saj se naroča sproti, pripravljena je skorajda pred vašimi očmi in tudi po vaših željah. 
  4. Hrano lahko jeste na poti in tako, tudi ko boste imeli obilico opravkov, ne bo več izgovora, da nimate časa za zdrav in hranljiv obrok. S sitim želodcem pa tudi sicer dokazano bolje delujemo na vseh področjih.
  5. Končno si boste lahko vzeli tudi kakšen prosti dan od priprave hrane v domači kuhinji, a boste vseeno jedli okusno in kakovostno. 
  6. Ne nazadnje na tak način podpiramo domače lokalne dobavitelje.

FOTO: Marko Pigac

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam